Selzede ilçelere elektrik vermek için yoğun mesai;

Selzede ilçelere elektrik vermek için yoğun mesai

Ekipler afet nedeniyle zarar gören enerji nakil hatlarının onarımını gerçekleştirerek vatandaşların enerji ihtiyacını karşıladı....

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) ekipleri yoğun yağışın yaşandığı Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde enerjinin kesintisiz şekilde sağlanması, zarar gören noktaların ise hızlıca onarımı için yoğun mesai harcıyor.

Ekipler afet nedeniyle zarar gören enerji nakil hatlarının onarımını gerçekleştirerek vatandaşların enerji ihtiyacını karşıladı.

Meteoroloji tahminleri uyarınca yağışlar başlamadan önce harekete geçen Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), teyakkuza geçirdiği ekiplerinin kritik bölgelere intikalini gerçekleştirdi ve arızalara karşı hazır tuttu.

Zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren Başkent EDAŞ ekipleri, hem vatandaşların hem de sel ve etkileriyle mücadele eden ekiplerin enerji hizmetinin kesintiye uğramaması için sahada çalışmalarını sürdürdü. Şirketin son dönemde bölgede yoğunlaştırdığı yatırım ve bakım faaliyetlerinin olumlu sonuç verdiği öğrenilirken, kilometrekareye 100 kg ve üzeri yağışlara rağmen elektrik dağıtım hatlarında geniş çaplı sayılabilecek bir arıza yaşanmaması elektrik tüketicilerini sevindirdi. Ekiplerin çalışmalarıyla, yükselen su kaynaklı çarpılmaları önlemek adına yapılan tedbirli kesintiler sonlandırılırken, afetin yaşandığı Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerindeki enerji şebekesinde oluşan hasarlar hızlıca giderildi.


Başkent EDAŞ yetkilileri konuya ilişkin paylaştıkları bilgilerde şunları kaydetti: “Bölgedeki şebeke unsurlarımızı yoğun yatırım ve bakım çalışmalarımızla olabildiğince geliştirmiştik. Meteoroloji tahminleri uyarınca bu yağışlara karşı önlemlerimizi öncesinden aldık, olası kesintilere karşı en hızlı müdahale ve can güvenliği amaçlı kesintiler için ekiplerimizi hazır bulundurduk. Tedbiren yapılan kesintiler dışında hava muhalefeti kaynaklı oluşan küçük çaplı arızalara ekiplerimiz hızlıca müdahale ederek onardı. Tedbiren uyguladığımız kesintileri de tamamladık. Kesintisiz elektrik için çalışmalarımız devam etmektedir.”

AFAD tarafından Kırmızı Kod ile uyarılan Kastamonu’da İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre 5 Haziran’da metrekareye en fazla yağış 132,8 kg ile Çatalzeytin ilçe merkezi oldu. Çatalzeytin ilçe merkezini metrekareye 129,6 kg yağış ile Bozkurt Mamatlar Köyü takip etti. Bozkurt ilçe merkezine 118,5 kg yağış düşerken İnebolu Yolüstü Köyü’nde metrekareye 98,4 kg, İnebolu ilçe merkezinde metrekareye 83,6 kg, Küre ilçe merkezinde metrekareye 81,7 kg, Abana ilçe merkezinde metrekareye 57,5 kg ve Devrekâni Kuz Köyü’nde ise metrekareye 97,2 kg yağış düştü. Şiddetli yağışlar, özellikle bazı noktalarda ağır tahribatlara yol açtı. Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada yaşanan afette Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerine bağlı 38 köyde ulaşımda büyük aksamalar yaşanırken ekiplerin yolları yeniden açabilmek için çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şiddetli yağışlar sonrasında AFAD Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde toplamda 30 köyde elektrik arızası yaşandığını açıklamıştı. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum