Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun sağlıkçılarına 'dev' promosyon!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nün maaş promosyon ihalesi 13 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Altı bankanın katıldığı ihaleyi, 41 bin 250 TL promosyon teklifiyle Türkiye İş Bankası kazandı.
Kastamonu'da sevk ve randevu sıkıntısının sorumlusu kim?
AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın açıklamalarının ardın birçok kesim de; yapılan açıklamaya tepki gösterdi.
‘100. yılda istiklalimizin şehri istikbalimizin de şehri olsun’
Başkan Vidinlioğlu, Yerel İklim Eylemi İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi açılışına katıldı.
Tıp fakülteleri bu yıl 22 bin öğrenci alacak
Türkiye genelinde tıp eğitimi verilen 128 fakültede bu yıl 21 bin 950 öğrenci kabul edilecek.
Sağlıkçıların talepleri Bakan Koca’ya iletildi
Sağlık-Sen’in hazırladığı tekliflerle ilgili Bakan Koca ile istişarede bulunuldu.
TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu
Türkiye Sağlık STK’ları Platformu (TÜSEP) Türkiye Sağlık Raporu’nu Birlik Vakfı’nın Beyazıt’taki yerleşkesinde paydaşlarıyla birlikte açıkladı.
Koca'nın 'Suriyeli sağlıkçı istihdamı' yeniden gündemde
Fahrettin Koca'nın 2022 yılında katıldığı bir toplantıda "4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam ettik" sözleri yeniden gündem oldu.
Azdavay'da kadınlar 'sağlık' için buluştu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Azdavay ilçesinde, 'Sağlık İçin Kadın Buluşması' programı gerçekleştirildi.
Keneler en çok bu illerde tehlike saçıyor!
Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda vakit geçirme sıklığının artması, kene vakalarını da tetiklemeye başladı.
"Üretmek kadar, sağlıklı üretmek de önemli"
Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği’nin (KÖY-KOOP) 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı,İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Güray Koçak Salonu’nda gerçekleşti.
Akar: Son yasal düzenlemeler orman köylüsünün aleyhine
KÖY-KOOP 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü seçimsiz olağan genel kurul toplantısı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Salonu’nda düzenlendi.
Mecliste sağlıkçı vekiller
28. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 600 sandalyeden yaklaşık 38'i sağlıkçı vekillerin olacak.
"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"
MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sevgilioğlu, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsetti.
Sağlıkçılar, depremzedeler için mutfakta
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, yaptıkları kuru pastaları ve kurabiyeleri paketler haline getirerek deprem bölgesine ulaştırdı.
Bakan Koca ve sağlıkçıların yanında kor patladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesine yaptığı ziyarette depremzede vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası çadırların önünde ateş başında sağlık personelleriyle konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanında kor patladı. İşte o anlar....
Sağlık ordusu deprem bölgesinde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki sağlık tesislerinde, 18 bin 22'si hekim, 111 bin 699'u sağlık personeli, 14 bin 435 UMKE ve 112 çalışanı olmak üzere, toplam 144 bin 156 kişinin görev yaptığını belirtti.
Enkazdaki küçük çocuğa elleriyle su içirdi
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren maden işletmesinde çalışan maden işçileri, arama kurtarma çalışmalarına katıldığı Kahramanmaraş’ta, 7 saatte enkazın altında ulaştıkları kız çocuğuna, ekibin yanında bulunan sağlık görevlisi elleriyle su içirdi. O anlar kameralara böyle yansıdı...
"Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek"
CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu şu sözlere yer verdi; "İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek, bu tablo tersine dönecek. Az kaldı. İktidarımızda zenginliği adil paylaşan Türkiye’de ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her aile asgari bir gelire kavuşacak."
Sağlık Bakanlığı'na 85 bin atama yapılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalarla ilgili müjdeli bir haber verdi. Bakan Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." dedi.
"Su sürekli olarak tahlil ediliyor"
Son dönemlerde salgın hastalıklar artmaya başladı. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (KEAH) mide bulantısı ve halsizlik şikayetiyle başvuranların sayısı yüksek. Salgının musluk sularından kaynaklandığı iddia edilirken Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, söz konusu iddialara yanıt verdi. Vidinlioğlu açıklamasında; "Musluklara verdiğimiz su sürekli olarak tahlil ediliyor. Su tertemiz ama bizim hatlarımız çok eski. Suyumuzda yüzde 30 kaçak var. Borular pislik alır mı almaz mı bunları bilemem ama bizim musluklara verdiğimiz suyun temizliğinden yüzde 100 emin olun. Suyun temizliği yönünden Kastamonu Belediyesi olarak zerre tereddüdümüz yok" dedi.
Kastamonu’dan organ bağışı farkındalığı
Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Bağışı Haftası olarak kutlanıyor.Binlerce hastanın umudu olan organ bağışı, Türkiye’de son yıllarda giderek artıyor. Türkiye’de 2022’nin başında bu yana 4 bin 322 organ nakli yapıldı. 20 bin kadar hasta ise organ nakli bekliyor.Açıksöz TV ve CNG haber ekip olarak hem Organ Bağışı Haftası’na dikkat çekmek hem de vatandaşları bu konu neler düşündüğünü sorduk. Detaylar haberimizde...
Siyez, Ardahan topraklarında
Ardahan’da geçmişi 10 bin yıla dayanan Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünü siyez ata tohumunu eken çiftçi, buğday hasadına başladı.
“İnsanların eğitim alması şart”
Sağlıkta şiddet olayları her geçen gün artıyor. Sağlık çalışanları ve sendikalar, her geçen gün artan şiddet olaylarını eleştiren açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. 2022 yılının ilk 6 ayında 136 sağlıkta şiddet olayı yaşandı. 226 sağlık emekçisi, şiddetin kurbanı oldu.Doktorların öldürülmesine kadar varan olaylar, ülkenin en önemli meselelerinden birisi haline geldi. CNG Haber ekibi olarak Kastamonu halkına sağlıkta şiddet için neler düşündüklerini sorduk. Detaylar haberimizde…
Hekimler ve sağlıkçılar iş bırakıyor
Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından hekimler 2 gün iş bırakıyor.
Sağlıkçılara; 'Doğum' eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 22-25 Mayıs 2022 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.
Miniklerden sağlıkçılara ziyaret
Kuzeykent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tuncay Çamyaran ile Şehit Erkan Kendirci İlkokulu Rehber Öğretmeni Ceydanur eşliğinde öğrenciler, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
Eski sevgilisini öldürdü ve intihar etti
Kastamonulu Erkan Ç, eski sevgilisi Derya Kara'yı öldürdükten sonra intihar etti
Sağlık-Sen’den ‘moral’ gecesi
Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon programı geçtiğimiz akşam Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi
'Bozkurt'taki olay, afet değil tedbirsizlikti'
Afetlerde Sağlık Hizmetleri Sempozyumu'nde konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.