Sağlıkçılara; 'Doğum' eğitimi;

Sağlıkçılara; 'Doğum' eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 22-25 Mayıs 2022 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi....

Doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan program kapsamında "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Üç gün süren “Uygulayıcı Eğitime” katılan kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, ATT, ebe ve hemşireden oluşan 36 sağlık çalışanı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Üç gün süren eğitime; kurs sorumlusu Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Derya Çelik ve Hemşire Nihal GÜZEL Ceylan, Samsun İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Ayşen Çankaya, Samsun 112 Ambulans Başhekimliğinde görevli Dr. Gül Kılıç ve ATT Emre Ay, Samsun Medikalpark Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Didem Cemile Yeşilırmak, Samsun SBÜ EAH Kadın Doğum ve Hastanesinde görevli Hemşire Nigar Aydın eğitimci olarak katıldı.

Eğitim programında NRP eğitimcileri tarafından, yenidoğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı. Yürütülen programlar ve çalışmalarla doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı olumsuzlukları en aza indirmede önemli bir başarı elde edildiği ve bebek ölüm hızının azaltıldığı belirtildi. Uygulayıcı eğitimin son gününde uygulama ve yapılan sınav değerlendirilmesi sonucu sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için düzenlenen törene; İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm Dr. Özgür Yılmaz, Destek Hizmetleri Başkan V. Halim Şekerlioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Dr. Atakan Özdemir, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Uzmanı Dt. Mehmet Vahit Yıldız, NRP eğitimcileri ile kursiyerler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğine değindi. İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “Kurs sorumlusu Ebe Derya Çelik ve eğitim ekibine teşekkür ediyor, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm ekibi kutluyorum” diye konuştu.

Eğitimin son gününde gerçekleşen kapanış ve sertifika töreninde İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu tarafından eğitimci ekibe teşekkür belgeleri ve katılımcılara sertifikaları verildi.




Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum