"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız";

"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"

MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sevgilioğlu, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsetti....

 Bölgeye MÜSAİD Kastamonu olarak 15 yardım tırı gönderdiklerini belirterek, MÜSİAD Genel Merkezi'nin bölgede 8 bin kişilik 2 bin konteyner ev hazırlığı olduğunu kaydetti. Sevgilioğlu açıklamasında, insani yardımların yanı sıra bölgedeki iş ve ticari hayatın normale dönmesi için de çalışmalar yürüttüklerini belirterek; "Şehirlerimizi devletimiz ve ilgili bakanlıklarımız ile tam koordinasyon halinde el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"  ifadelerine yer verdi.

"HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAĞIZ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şubesi Basın mensuplarıyla bir araya gelerek Basınla Hasbıhal toplantısı gerçekleştirdi.  Burada açıklamalarda bulunan MÜSİAAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, ilk olarak MÜSİAD hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak şunları kaydetti; "Bizler yurt içinde 84 yurt dışında 81 noktada ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan 13 bine yakın üyesi 60 bine yakın işletmesi ile 2 milyon kişiye istihdam sağlayan hem de yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine liderlik eden sermaye platformuyuz. MÜSİAD; gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız. 1990'da İstanbul’da kurulan Müstakil Sanayici ve İş Adamaları Derneği ilimizde de 2014 yılında temsilcilik alarak faaliyetlerine başlamış ve bugün şehrimizde 5 bin hemşerimize istihdam sağlamaktayız. 2021 yılında yönetim kurulu üyelerimizle beraber göreve geldik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren siz değerli üyelerimize ve kadim şehrimize hizmet etmenin çabası içerisinde olduk.  Kalkınma yerelde başlar dedik. Bu kadim kentin kalkınması, ihracatının ve istihdamın artması için hep beraber gayret gösterdik. Kastamonu MÜSİAD olarak bizlerde, Türkiye Yüzyılı iddiasının adına yaraşır bir şekilde başlangıç yapması için her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin emrinde olacağız."

"MİLLETİMİZİN ÇIKARLARINI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ"

Sevgilioğlu konuşmasının devamında 2 yıllık faaliyetlerinden bahsederek; "Sivil Toplum Örgütleri koltuklarda oturma yeri değildir. İlimiz ve ülkemiz yararına her işte, herkesle, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurduk kurmaya da devam ediyoruz. Bizler ilimizin ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön vermekteyiz.

Bizler, ekonomik gelişmelerin yanında ticaretlerimizi sürdürürken toplumun dertleriyle dertlenmek, milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak için mücadele veriyoruz. Görevde olduğumuz süre içinde bir sünneti yerine getirmenin huzurun içinde olduk. 2 tanesini online olmak üzere 8 istişare toplantısı düzenledik. Üst protokolün ve STK başkanlarının da olduğu ilk yüz yüze toplantı sonrası, Seydiler ve Tosya ilçemizde ayrı ayrı üyelerimizin daveti ile o ilçenin belediye başkanları ve kaymakamlarının da katıldığı ilçe istişare toplantılarımız bunlardan bazılarıdır. Seydiler istişare toplantımızda Genel başkan yardımcımız Soner Meşe başkanımızla 3 Bölge başkanımız bizleri yalnız bırakmadı. 2 yıl pandemi arasından sonra geniş katılımlı güzel ve huzurlu bir iftar programı düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz, Metin Çelik vekilimizi başsavcımız, rektör hocamız, müftü hocamızla beraber resmi kurumlarımızın idarecileri, STK başkanlarının ve yöneticilerin katıldığı güzel bir program oldu. Ama bu iftarı anlamlı kılan bu vatan için kanını dökmüş canını vermiş şehitlerimizin aileleri gazilerimiz ve aileleri, sevgi evlerindeki geleceğimiz olan çocuklarımızla, yükseköğrenimi yapmak için şehrimiz gelen gençlerimizin de olmasıdır. 11 ağustos 2021'de Bozkurt, Abana, Azdavay ve Küre sel felaketinde, Genel merkezimiz nezdinde oluşturulan kriz masası vasıtası ile yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerinden gelen yardımları Valilik ve Kızılay’ımız vasıtası ile afetzede kardeşlerimize ulaştırdık.  250 öğrencimize, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında imzaladığımız protokol kapsamında Taşköprü Muzafferettin Gazi İlkokulu öğrencilerimize yönelik temel postür analizi, boy ve kilo ölçümü, doğru beslenme ile temel ayak analizinden oluşan kapsamlı bir sağlık taraması gerçekleştirdik. Resmi kurumlarımızı ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Üyelerimiz ziyaretlerimiz zaten asli görevimiz. Onlarla yan yana gelerek faaliyetleri hakkında bilgi alıyoruz. Varsa sorunları ilgili kurumlarla çözüm noktasında görüşmeler yapıyoruz. TRADEF Türkiye Ortadoğu ticaret fuarında üyelerimiz tanımı için masalar kiraladık. Üyelimizin katıldığı Uluslararası Fuarlarda üyelerimizi yalnız bırakmadık stantlarını ziyaret ettik. Yönetim ve üyelerimiz ile katılım sağladık. Genel Merkezimin Koordinesi ile Genel İdare Kurulu ve Başkanlar Toplantısı olarak düzenlenen programlara katılım sağladık. Bazı STK'ların projelerine destek olduk. Öncelikle ilimizin tüm kamu kurumları ziyaret ettik. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilişkilerimizi ve iletişimimizi kuvvetlendirdik. Üyelere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledik" dedi.

 

"15 TIR YARDIM SEVKİYATI YAPTIK"

Sevgilioğlu açıklamasında, tüm ülkeyi derinden yaralayan 11 ili de beraberinde etkileyen Kahramanmaraş depremlerinde MÜSAİAD Kastamonu'nun yaptığı çalışmaları da şöyle dile getirdi; "İlk saatlerden itibaren yönetim kurulumuzla beraber şubede toplanarak yol haritası çizdik. Kızılay kan verme merkezine gidip kanlarımız vermekle başladık. Üyemiz olan markette ne kadar mont, eldiven, çorap ve bere varsa aldık Valilik toplama merkezine teslim ettik. 6 barınma amaçlı konteyner, su, hazır gıda, yemek, inşaat malzemeleri, kazma, kürek, el arabası, temizlik ve hijyen malzemeleri ile dolu 15 tır sevkiyat yaptık. Bunların içinde yüzü soğuk ama gerçek olan 400'e yakın tabut ve 200 adet kefen de vardı.  Sevkiyatlar halen devam ediyor. Üyelerimiz kiralık evlerini karşılıksız olarak depremzede ailelerine açtı. Otelleri olan üyelerimiz otellerini açtı. 2 ekskavatör deprem bölgesine gönderildi. Depremin 3'üncü gününde yönetim kurulu üyelerimiz Ömer doğru ve Yılmaz Uzan8 operatörle Elbistan'a, Sadık Kışlı 7 operatörle Hatay'a gitti. Bunların yanında Genel Merkezimizin Deprem bölgesindeki çalışımlarına maddi yardımlarımızla desteklerimiz sürüyor. Rabbim Ülkemizi ve bütün İslam beldelerini her türlü semavi ve arazi afetlerden muhafaza eylesin."

 

"GÖNÜLLÜLERİMİZ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DAHİL OLMAK ÜZERE BİRÇOK ALANDA SAHADA AKTİF ROL ALDI"

 

Sevgilioğlu konuşmasının devamında, depremden sonra MÜSİAD Genel Merkezi'nin çalışmalarından bahsederek; "MÜSİAD Genel Merkez'de depremin ilk saatlerinde Kriz Masası oluşturuldu. Bölgeye yönelik birçok ihtiyacın karşılanmasına önayak olarak yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarımız çok kısa sürede koordine edilerek bölgeye yardım ulaştırılmasında önemli rol üstlendi. Afetten etkilenen illerimizi, diğer bölgelerdeki şubelerimizle eşleştirerek kurduğumuz lojistik ağ ile afet bölgesindeki illerimiz için bir koridor açtı. Depremin ikinci günü Kahramanmaraş'a hareket eden Genel Başkanımız, bölgedeki şube başkanlarımız ve üyelerimiz ile acil ihtiyaçların belirlenmesi noktasında koordinasyon grubu oluşturdu. Kısa sürede yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarımızı harekete geçirerek, birçok noktaya tırlarla yardım ulaştırmaya başladı. AFAD koordinasyonunda, gönüllülerimiz arama kurtarma çalışmaları dahil olmak üzere birçok alanda sahada aktif rol aldı" diye konuştu.  

 

"8 BİN KİŞİLİK 2 BİN KONTEYNER EVE HAZIRLANIYOR"

 

MÜSİAD Konteyner Kent çalışmalarının devam ettiğini de belirten Sevgilioğlu; "Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacını karşılamak için 'MÜSİAD Konteyner Kent' çalışmaları devam ediyor. Üyelerimizin destekleriyle 8 bin kişilik 2 bin konteyner eve hazırlanıyor. Ramazan da inşallah ihtiyaç sahiplerine teslimleri yapılacak. Sağlık Bakanlığı koordinasyonu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği, Karlsruhe ve Paris üyelerimizin destekleri ile Hatay Defne'de inşa edilen 54 yataklı hastane hasta kabulüne başladı. Tam donanımlı bölümleriyle hizmet verecek bölgedeki acil sağlık hizmetlerini destekleyecek. Mimar ve Mühendisler Grubu ile iş birliği yaparak, gönüllü olarak hasar tespit çalışmalarına katılmak isteyen mühendisleri organize edildi bu maksatla bölgeye gönüllü 150'ye yakın inşaat mühendisi gönderdi" dedi.  

 

"DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLİN İHRACATI, TOPLAM İHRACATIN YÜZDE 9.5’İNE DENK GELİYOR"

 

Sevgilioğlu, MÜSİAD Genel Merkez koordinesinde ilk günden itibaren bölgeye 3 bine yakın tır sevk edildiğini kaydederek; "Bölgedeki temel ihtiyaç maddeleri, hijyen maddeleri, gıda, su, jeneratör, hasta yatağı, tekerlekli sandalye ve daha birçok malzeme süratle bölgeye taşındı ve devam ediyor. Kahramanmaraş'ta üyelerimizin destekleriyle 750 metrekarelik etkinlik çadırında MÜSİAD Aşevi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi idaresinde günlük 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunuyor. Burası şu an Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Buna ilaveten üyelerimizin katkılarıyla kurulan aşevleri ve mobil mutfaklar afetten etkilenen illerimizde hizmet vermeye devam ediyor. Bunun yanında Adıyaman'da da üyelerimizin destekleri ile konteyner yaşam kenti kurmak için çalışmalara başladık. Yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllü doktor ve sağlıkçılar ile afet bölgesindeki acil sağlık hizmetleri ve psikolojik destek çalışmalarına destek verdiklerini belirtti. Depremden etkilenen 10 ilin ihracatı 20,5 milyar dolarla, toplam ihracatın yüzde 9.5’a denk geliyor. Bu şehirlerin istihdamdaki payı ise yüzde 11 civarında" ifadelerine yer verdi.

 

"YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAK, BERABER AYAĞA KALKACAĞIZ"

 

Sevgilioğlu insani ihtiyaçlar karşılanırken bir taraftan da bölgedeki iş ve ticaret yaşamının normale dönmesi için MÜSİAD Genel Merkezi nezdinde adımlar atıldığını ifade etti. Sevgilioğlu konuşmasına şöyle devam etti; "Koordinasyon grubu kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Üretim tesisleri zarar gören iş insanları ve sanayicilerin diğer illerdeki üyeler ile sektörel olarak eşleştirildi. Bu sayede bölgedeki üretim zincirinin devamlılığının sağlanmasının hedeflendi. Afet bölgesindeki üyelerimizin durumları ve depremden etkilenen illerimizdeki ticari hayatın yeniden tesisi için MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Koordinasyon Grubumuz, iş yerleri zarar gören üyelerimizin zararlarının karşılanacağı ve işlerini ayağa kaldıracak bir destek sistemi üzerinde çalışıyor. Bölgedeki üretim tesisleri veya iş yerleri zarar gören iş insanı ve sanayicilerimizin ellerindeki hammadde ve ürünlerin diğer illerimizdeki üyelerimizin tesislerine transferi ile üretimi devam ettirecek bir eşleştirme yapılıyor. Depremden etkilenen firmalarımıza yönelik anket çalışması da acil ihtiyaçların belirlenmesi ve sorunların giderilmesi yönünde önemli bir adım oldu. Deprem nedeniyle iç ve dış ticari hareketliliği askıda kalan, tedarik veya ürünlerini sevk edemeyen üyelerimizin karşılaşabileceği riskleri azaltmak için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Şehirlerimizi devletimiz ve ilgili bakanlıklarımız ile tam koordinasyon halinde el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız. Genel Başkanımızın ifadesiyle; 'Bir ve beraber anlayışı ile her bir üyemiz elini taşın altına koyarak darda olan kardeşine omuz veriyor. Yaralarımızı birlikte saracak, beraber ayağa kalkacağız." (Nihan Kıran)

 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum