Kastamonu'da sevk ve randevu sıkıntısının sorumlusu kim?;

Kastamonu'da sevk ve randevu sıkıntısının sorumlusu kim?

AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın açıklamalarının ardın birçok kesim de; yapılan açıklamaya tepki gösterdi....

Kastamonu’nun en önemli problemlerinin başında gelen ‘randevu’  ve ‘sevk’ sıkıntısı; AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın dün yaptığı açıklamanın ardından bir kez daha gündeme geldi.

Adeta; önceki İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu’yu eleştiren ve Yeni İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok’a daha koltuğuna oturmadan 'dertler bulan'  AK Parti Milletvekili Halil Uluay; birçok kesimden sağlıkçıları da kızdıran bir açıklama yaptı.

Siyasilerin; hasta sevklerindeki rolüne dikkat çeken ve ‘’ Hasta sevk olacaksa, hastane sevki yapıp hasta yakınına bilgi verecektir, hasta yakınından sevk yapmasını beklemek nasıl bir mantık anlamış değiliz.’’ diyen Milletvekili Uluay;  Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne işaret ederek,  yeni il sağlık müdürüne de rotayı şu ifadelerle çizdi; ‘ İlk görev olarak Kastamonu Eğitim araştırma hastanesinde her hasta seklinde yaşanan yukarıdaki seremoniyi ortadan kaldırmasını bekliyoruz. ‘’

SEVKLERİN SORUMLUSU KEAH MI?

AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın açıklamalarındaki en dikkat çekici konu ise; sevklerden, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni sorumlu tutması oldu. Birçok yönetici ve sağlıkçı; sevk prosedürünün KEAH’ın dışında bir süreç olduğunu ve 112 Acil Komuta Merkezi aracılığıyla sevklerin gerçekleştiğini söyledi.

PEKİ, KİM HAKLI?

Kastamonu’da en basit uygulamalar için bile zaman zaman çevre illere yapılan sevkler durdurulamazken; birçok alanda yeterli uzman sayısı bulunamazken; hastane kapasitesi; açılamayan Tıp Fakültesi binası yüzünden kullanılamazken;  AK Parti Milletvekilinin ‘sistemi’ eleştirmesi ise ‘Kim haklı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Türkiye Yüzyılı parolasıyla yeni bir döneme giren Türkiye’de; birçok alanda büyük adımlar atılırken, Kastamonu ise son 7 yıldır aynı konuyu konuşuyor.

Artan nüfusa karşı yetersiz sağlık personeli sayısı gündeme gelmezken; her yıl, ambulansların basit sevklerle binlerce kilometre yolu kat edip, devletin kaynaklarını kullanması konuşulmazken, tek gündem maddesinin ‘siyasi sevk’ olması da akıllarda soru işareti bıraktı.

Kastamonu Devlet Hastanesi’nin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi unvanını almasından bu yana;  vatandaşın tek gündem maddesi ‘uzman doktor’ sıkıntısı olurken; AK Parti Milletvekillerine düşen en önemli görev de; bu sıkıntıyı çözmek için ‘kalıcı’ çözümler atmak…

NE DEMİŞTİ?

‘BU DEVEYİ GÜDECEĞİZ’

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Hastanızı sevk ettik, siyasi tanıdığınız varsa arayın, yoksa Ankara'daki hastaneler kabul etmiyor" Yeni sağlık müdürümüz göreve başlıyor, kendisine hayırlı olsun diyoruz, ilimizin sağlık sistemine değer katacağından eminiz  İlk görev olarak Kastamonu Eğitim ve Araştırma hastanesinde her hasta seklinde yaşanan yukarıdaki seremoniyi ortadan kaldırmasını bekliyoruz.  Biz siyasetçiler bu muhabbeti yok etmek için çalışıyoruz, bürokraside üzerine düşeni yapacaktır.  Hasta sevk olacaksa, hastane sevki yapıp hasta yakınına bilgi verecektir, hasta yakınından sevk yapmasını beklemek nasıl bir mantık anlamış değiliz. AK Parti olarak sağlığa her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz, teknoloji ile birlikte kafa yapısının değişmesi içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Hep beraber bu deveyi güdeceğiz. Müdürüm tekrar hoş geldiniz…’’

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum