TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu;

TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu

Türkiye Sağlık STK’ları Platformu (TÜSEP) Türkiye Sağlık Raporu’nu Birlik Vakfı’nın Beyazıt’taki yerleşkesinde paydaşlarıyla birlikte açıkladı....

Türkiye Sağlık Raporu’nun açıklandığı toplantıda Küresel Çözüm Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş da söz alarak, platformlarının yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.

TÜSEP adına kamuoyuna açıklanan raporda, “Temel hedefimiz olan vatandaşımızın sağlığını muhafaza etmek görevi, sadece idarecilerin üzerine yüklenmiş bir vazife değildir. Ortaya konulan başarılar  nasıl ki hepimizin ortak gururu ise, noksanlarımız da hepimizin ortak sorumluluklarıdır. Bilinmesi gerekir ki, daha iyiye giderken yol üzerinde karşımıza çıkan her türlü zorluğun tespiti, teşhisi ve telafisi de aynı dayanışmanın bir ifadesi olarak gündemimizde yer almaktadır. Sorunları  “ şikayet “ veya “ protesto “  şeklinde dile getirenler den olmadık asla olmayacağız da. Bize göre sorunlarımız, idarecilerimizle el ele vererek aşabileceğimiz bir tarafında daima bizim de olduğumuz bütünün parçalarıdır. Sağlık ortamı, devlet ve milletle bir çatışma alanı değil, dayanışma, empati ve kendimize ait sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirme mecrasıdır. Biz, ifade usulünün en az esas kadar önemli olduğuna, niyetlerin işin sonucunda belirleyici en önemli etki gösterdiğine inanan, ülkemizin her alanda yaşadığı gelişmelere destek olacak şekilde kendi kapısının önünü süpüren, insanımızın aldığı sağlık hizmet kalitesini artırmaya odaklı bağımsız bir sağlık oluşumuyuz. Yukarıda sıralanmış olan bakış açımız ile hazırlamış olduğumuz rapor kitapçığımız öncelikle sektörü icra eden bizlere, daha sonra da sağlık idarecilerimize bir katkı niteliği taşımaktadır” denildi.

Berktaş: Yerelden evrensele dünyayı kucaklayacağız

Tüsep üyeleri Birlik Vakfı, Uluslararası Doktorlar Derneği, Biyomedikal Teknikerleri Derneği, Sağlık Der., Gönüllüler Derneği, Hekim Hakları Derneği, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, Eczacılar Dostluk Dayanışma ve Kalkınma Derneği, İlaç Eczacılık Sağlık Bilim ve Teknolojileri Derneği, Hayrat Yardım Derneği, İnsan ve Medeniyet Harekatı, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Kutup Yıldız Sağlık Gönüllüleri Derneği, İlaç Sektörü Mensupları ve Eczacılık Derneği, Tüm Afrika Dostları Derneği, Önsiad, Medica World Wide, Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği, Sağlık Medeniyet Derneği, Say Vakfı, Sağlık Politikalar Geliştirmesi Derneği, Pashider, Sağlık Bilişim Derneği’nin katıldığı toplantıda açıklanan sağlık raporunun ülkemiz adına hayırlar getirmesi temenni edildi.  Toplantıda söz alan Küresel Çözüm Platformu Başkanı Hakan Berktaş, şu ana kadar yaptıkları çalışmalardan bahsederek yerelden evrensele uzanacak platformlarının dünyanın her köşesindeki Türk vatandaşları kucaklayacak proje ve projeksiyonlarla ülkemize katma değer sağlayacağını dile getirdi. Dünya üzerindeki tüm Türk derneklerin bir araya getirileceği, Türkiye’deki yabancıların çalışma grupları oluşturarak kendi ülkeleri ve diğer ülkelerle ticaretin geliştirmelerini sağlayacak nitelikli ve katma değer üretecek projelere imza atacaklarını ifade eden Berktaş, “ Sosyal, sosyo –kültürel, demgografik, ekonomik, siyasal olarak dezavantaj yaşayan Türk vatandaşlarının problemlerine çözümler üreteceğiz, problemlerin çözümünde el ele verdiğimiz paydaşlarımızla ve diğer tüm derneklerimile aynı çatı altında yapacağımız çalışmalardan doğacak sinerjiyi ve enerjiyi katma değer olarak ülkemize yansıtacağız” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum