Arama
Arama Sonuçları
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi
Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.
Selde tahrip olmuştu... Yeniden yapılıyor!
Azdavay ilçesinde Devrekani Çayı’nın iki yakasına DSİ tarafından yapılan taşkın koruma duvarları ilçede yaşanan sel afetleri dolayısıyla tahrip olmuştu. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, DSİ tarafından duvarların yeniden projelendirilerek ihaleye çıktığını ve müteahhit firmanın şantiyesini kurmaya başladığını açıkladı.
Kastamonu'daki vicdansızlığın izleri siliniyor!
Kastamonu’nun Cide ilçesinde anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Kastamonu’da bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
Başkan, kesenin ağzını halka açtı; %25 indirim!
Devrekani Belediyesi, her geçen gün artan enflasyona karşı zor olanı gerçekleştirdi ve ilçe halkının su faturalarına yüzde 25 indirim yaptı.
Kastamonu ihracatına ‘bakır’ dopingi!..
Acacia Maden, 5 yılda yurtdışına 750 milyon dolarlık bakır madeni ihracatı yaptı 
Kastamonu'da üretimin enerjisini güneş karşılıyor
Taşköprü ilçesindeki sarımsak işleme fabrikasının çatısına TKDK desteği ile güneş panelleri yerleştiren girişimci, ihtiyaç fazlası elektriği şebekeye vererek gelir de sağladı Girişimci Sinan Alp: "Sarımsak çıktıktan sonra günde yaklaşık 600-700 kilovatsaat kadar ihtiyacımız oluyor. Bunun tamamını enerji santrali karşılıyor ve 1000-1300 kilovatsaat kadar da fazlası oluyor"
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
"Hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Gezi Davaları'na ilişkin ana muhalefet partisi genel başkanının karara 'utanç verici' açıklamasını değerlendiren Bakan Tunç; "Onlarca insanın vefat ettiği, şehit olduğu, kamu araçlarının, özel araçlarına, vatandaşlarımızın malına zarar verdiği bu olayları bir direniş, sempatik bir gösteri gibi göstermek hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez. Bu şiddet olayıdır, demokratik hukuk devleti şiddete müsaade etmez" dedi.
25 milyar dolar Türkiye'nin cebinde kaldı
Türkiye'nin enerji ithalatı faturasının bu yıl sonu itibarıyla geçen yıla göre yüzde 26,4 azalışla 71 milyar dolara düşeceği öngörülüyor.
Orman emvali konusu Meclis gündeminde; 'Yaptırım getirebiliriz"
İl Genel Meclisi (İGM) eylül ayı olağan ilk toplantısı İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin son gündem maddesinde orman emvali taşıyan araçlar dolayısıyla yolların bozulması gündeme getirildi. İGM Başkanı Güray Parçal konuya ilişkin; "Orman emvallerinin ağır tonajlı arabaların bizim yollarımızı bozduğuyla ilgili bakanlarımıza da ilettik. Burada komisyon raporları yaptık, yolladık. Ama bir yol kat edemedik. Artı olarak orman emvalleri yapılan yerlerde temizlik de yapılmıyor. Artık ‘Bazı yaptırımlara gitmek zorunda kalır mıyız?’ diye düşürmeye başladık" dedi.
170 madenci kendini madene kapattı: 'Kastamonu'dan da madenci var'
Bartın, Kastamonu ve Zonguldaklı madencilerin bulunduğu işçiler kendilerini madene kapattı. Haklarını istiyorlar...
Türkiye’nin 100 yıllık çalışır durumdaki tek fabrikası…
Atatürk’ün talimatının ardından milletin azmiyle 3 Ağustos 1924 yılında kurulan ve 'Azmi Milli' adını alan un fabrikası, aradan geçen 100 yıla rağmen halen çalışır durumdaki tek fabrika olma özelliğini taşıyor.
Darısı Kastamonu belediyelerine...
Komşu Çorum Belediyesinden örnek ‘enerji’ atağı: 6 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildi
Erdoğan: Ekonomik zorlukların biz de farkındayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Kabine toplantısı sona erdi.
Komşuda Güneş Enerji Santrali hizmete girdi
Sinop'ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen 2.5 milyon TL değerindeki Güneş Enerji Santrali (GES) projesi tamamlandı ve Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu'nun da katıldığı törenle üreticilerin kullanımına sunuldu.
"Söz verdik yapıyoruz"
Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Bağdere köprüsünden Gelinbükü mahallesine kadar 3kilometre mesafede sıcak asfalt çalışmalarının başladığını açıkladı. Başkan Uçar açıklamasında; "Söz verdik yapıyoruz" dedi.
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
Devrekani'de Güneş Enerji Santrali tamamlandı
Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, ilçede yapılan Güneş Enerji Santrali'nin tamamlandığını duyurdu.
Aşırı sıcaklar elektrik tüketiminde rekor getirdi
Türkiye'de elektrik tüketiminde dün 1 milyon 77 bin 63 megavatsaatle günlük bazda yeni rekor kırıldı.
Ar Beton TSE belgesi aldı
İnebolu’da hemşehrimiz Ahmet Rüzgar tarafından 2 yıl önce hizmete sunulan Ar Beton Santrali hedeflerini aştı.
Belediyenin ektiği buğday, ihtiyaç sahiplerine ‘un’ olacak
Hasadın ardından buğdaydan elde edilecek un, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Kastamonu’nun yanıbaşında nükleer santral kurulacak
BAKAN BAYRAKTAR, 2. NÜKLEER SANTRALİN SİNOP’A YAPILACAĞINI AÇIKLADI
Akıllı bina sistemiyle tasarruf
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı binasında 100 milyon lira tasarruf sağlandı
"Zincir, en güçsüz halkası kadar güçlüdür"
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü personeline yangına ilk müdahale ve kontrol sistemlerinin kullanımı konulu uygulama eğitimi gerçekleştirildi.
Kastamonu’nun komşu ilinde dev nükleer santrali
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Sinop’ta bulunan Akkuyu Nükleer Güç Santrali uluslararası bir nükleer tesis statüsüne kavuştu. Akkuyu Nükleer Güç Santralinden çok kısa bir süre sonra elektrik üretmeyi hedeflediklerini belirterek, bu projenin yanında 2 ve 3'üncü santralle ilgili yoğun görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.