RAL ENERJİ A.Ş., Viranşehir'deki projeye enerji nakil hattı yapımıyla başladı!;

RAL ENERJİ A.Ş., Viranşehir'deki projeye enerji nakil hattı yapımıyla başladı!

......

Yenilenebilir Enerji alanında yatırım yapan RAL ENERJİ A.Ş., Viranşehir'deki projeye enerji nakil hattı yapımıyla başladı!

Enerji sektöründe önemli bir gelişme yaşanıyor. Ral Yatırım Holding bünyesinde hızla büyüyen RAL ENERJİ A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA GES-4)" yarışmasında kazandığı Viranşehir-4 (50 MWe) ve Viranşehir-9 (50 MWe) projelerinin inşaatına başladı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Rıza Kandemir liderliğindeki RAL ENERJİ A.Ş., Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını hızlandırarak enerji konusundaki dışa bağımlılığını azaltacağını ifade etti.

Sözleşmeler, 08 Ağustos 2022 tarihinde Bakanlık ile RAL ENERJİ A.Ş. arasında imzalandı. Bu projeler, Türkiye'nin enerji üretiminde sürdürülebilir dönüşümü temsil ediyor ve Türkiye'nin enerji bağımsızlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Her bir GES için verilecek 30 yıl süreli lisanslarla, RAL ENERJİ A.Ş. temiz ve sürdürülebilir enerji üretimine olan taahhüdünü vurguluyor.

Viranşehir'e kurulacak olan 130 MWp güçteki santraller, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını desteklemek amacıyla hayata geçiriliyor.

Bu önemli enerji yatırımı, bölgeye ve Türkiye'nin enerji geleceğine önemli bir katkı sağlayacak. İnşaatın başlamasıyla birlikte, temiz enerji üretimi için önemli bir adım atılmış oldu.

#RALYH #RALYATIRIM

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum