Komşuda Güneş Enerji Santrali hizmete girdi;

Komşuda Güneş Enerji Santrali hizmete girdi

Sinop'ta Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen 2.5 milyon TL değerindeki Güneş Enerji Santrali (GES) projesi tamamlandı ve Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu'nun da katıldığı törenle üreticilerin kullanımına sunuldu....

Sinop'un Durağan ilçesinde kurulan ve ilçenin enerji ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlayacak olan Güneş Enerji Santrali, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Sinop Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü ve Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi İl Koordinatörü Erhan Güçlü, S.S. Durağan ve Civarı Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Yiğit ile proje yetkililerinin katıldığı bir törenle faaliyete geçti.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, geçici kabul töreninde yaptığı konuşmada, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, bu yatırımın ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını temenni etti. Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan Güneş Enerji Santrali, çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji üretimi sağlamak amacıyla kurulmuş ve Durağan'ın enerji ihtiyacına önemli bir alternatif sunacak. Durağan halkının güneş enerjisi ile üretilen temiz enerjiye erişimini kolaylaştıran bu proje, ilçenin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Durağan ilçesi için önemli bir adım olan Güneş Enerji Santrali'nin, çevre ve ekonomiye olumlu etkileriyle ilçe halkına uzun yıllar boyunca fayda sağlaması bekleniyor.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum