Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi;

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Eğitim Seminerleri Projesi Ödüllendirildi

Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü....

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ödül Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör'e takdim edildi.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla kadınlara sağlık, hijyen, çocuk gelişimi ve dijital okuryazarlık gibi alanlarda yüz yüze eğitimler verilerek toplumsal dönüşümün önemli bir parçası olmaları hedefleniyor.

Eğitimlerine devam eden Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi, santral yatırımlarının bulunduğu 18 ilde 27 farklı kırsal bölgede yaşayan kadınlara 2017'de "Evde Okullu Olduk", 2018'de "Önce Sağlık", 2019'da "Hijyen Sağlıktır" ve "Tasarruf Evimizde, Gelecek Elimizde" projelerini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, 4 farklı sosyal sorumluluk projesinde toplam 6 bin 800 kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verildi. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 20 bini aştı.

Şirketin bu yıl başladığı "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar ve aileler, dijital platformların doğru ve güvenli kullanımı konusunda bilinçlendirilecek. Proje, hukuksal, sosyal, fizyolojik ve psikolojik sorunların önlenmesine katkı sağlayarak toplumsal farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum