Arama
Arama Sonuçları
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
‘100. yılda istiklalimizin şehri istikbalimizin de şehri olsun’
Başkan Vidinlioğlu, Yerel İklim Eylemi İçin Avrupa Birliği Ortaklığı Projesi açılışına katıldı.
Ruslar Batı Karadeniz’i çok sevdi
Son yıllarda Türkiye ve Rusya arasında son yıllarda artan ekonomik ve siyasi gibi alanlardaki iş birlikleri, turizmde yüzleri güldürdü.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Pazarın rekorunu bamya kırdı
Açıksöz Gazetesi olarak Olukbaşı mevkiinde kurulan Cuma Pazarının nabzını yokladık.
Kastamonu'nun başı dertte!..
Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu dikkat! Çiftçilerin başı yaban domuzları ve çakallarla başı dertte. Özellikle büyük sürüler halinde dolaşan domuzlar, her gece köy yerleşim yerlerine kadar gelerek ekili ürünlere zarar veriyor.
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Rus turistleri köçeklerle karşıladılar
Astoria Grande adlı kruvaziyer 922 yolcu ve 450 mürettebatı ile Amasra Limanına yanaşırken Rus turistler davul zurna ve köçeklerle karşılandı.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Tarla ile market arasında ‘uçurum’ var
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Haziran ayı üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi.
Topraksız tarımda yüzde 50 verim
Bursa’da ziraat mühendisi İsmail Duman, saksılara ektiği domates, biber, kavun ve salatalık gibi ürünlerden yüzde 50 verim alıyor. Topraksız tarım denemelerine başladıklarını söyleyen Duman, başarılı bir sezon geçirirlerse bir sonraki yıl arttırarak devam edeceklerini belirtti.
Kurban etine dikkat!
Kurban bayramı geldi çattı. Uzmanlar, vatandaşları kırmızı eti tüketirken ve saklarken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda sık sık uyarıyor.
Bu ilçe, nüfusunun 10 katı ziyaretçi ağırlıyor
6 bin 600 nüfuslu ilçe her gün nüfusunun 10 katı ziyaretçi ağırlıyor.
Yağışlar pazarı da etkiledi
Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte düşmesi beklenilen sebze-meyve fiyatları ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı.
Başkandan 'sağlıklı gıda' uyarısı
Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından atalık tohumlardan üretilen 180 bin fidenin dağıtımı gerçekleşti.
180 bin fide daha vatandaşla buluştu
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla üç yıl önce başlatılan ve bir gelenek haline getirilen atalık tohum fide dağıtımı bu yıl da gerçekleştirildi.
"Üretmek kadar, sağlıklı üretmek de önemli"
Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği’nin (KÖY-KOOP) 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı,İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Güray Koçak Salonu’nda gerçekleşti.
Akar: Son yasal düzenlemeler orman köylüsünün aleyhine
KÖY-KOOP 2022 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü seçimsiz olağan genel kurul toplantısı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Salonu’nda düzenlendi.
Tarla ile market arasında yüzde 573 fark
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının yüzde 573,6 ile en fazla limonda görüldüğünü, üreticide 2,5 lira olan limonun markette 16 lira 84 kuruşa satıldığını kaydetti.
Bayramda sık ama az yemeye özen gösterilmeli
Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Nizamoğlu, "Bayramda az miktarda ve sık yemeye özen gösterilmeli. Öğlen yemeğinde zeytinyağlı sebze yemekleri ile hafif ızgara et ve salatadan oluşan bir sofra, ara öğünde meyve veya yoğurt, akşam yemeğinde de hafif besinler tercih edilmelidir" dedi.
Bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktaları…
Bayram kahvaltılarında yağlı ve hamur işi gıdalardan uzak durulmalı
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
Soğan 'resmen' ağlattı
Sektörün önemli ismi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Mart'ın zam şampiyonu soğan
İstanbul'da martta önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,42 ile soğan, en fazla azalan ürün ise yüzde 24,12 ile maç giriş bileti ücreti oldu.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.