Başkandan 'sağlıklı gıda' uyarısı;

Başkandan 'sağlıklı gıda' uyarısı

Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından atalık tohumlardan üretilen 180 bin fidenin dağıtımı gerçekleşti....

 Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleşen fide dağıtım töreninde konuşma yapan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu,sağlıklı gıda'ya dikkat çekti.

"TARIM YÖNÜNDEN KENDİNE YETEBİLEN SAYILI ÜLKELERDEN BİR TANESİYDİK"

Fidan dağıtım töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, şu ifadelere yer verdi;“Göreve geldiğimiz dördüncü yılda dağıttığımız fidelerin sayısını biraz daha arttırdık. Daha önceden benim biriktirmiş olduğum atalık tohumlardan elde ettiğimiz ve dağıttığımız fideleri bu yılda sizlerle buluşturuyoruz. İlk yıl 45 bin ikinci yıl 60 bin üçüncü yıl ise 100 bin fideyi hemşehrilerimize dağıtmıştık. Bu sene işin içerisine GEMA Vakfımızı da dahil ederek sayıyı arttırdık. Türkiye’nin dört bir tarafından ürettiğimiz fidelerden isteyen var. Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Erzurum’dan, Mersin’den, Adana’dan telefonlar alıyoruz. Taleplere de cevap verebilmek adına fide üretimimizi arttırdık. Her platformda dile getiriyorum. Yaşadığımız pandemi, sel, deprem felaketleri bizlere gıdanın önemini de öğretti. Gıda çok önemli. Gıda sizin üretiminizde olmadığı zaman dışa bağımlı hale geliyorsunuz. Gıdaya ulaşmak için de çok büyük çaba harcıyorsunuz ve maliyetler yüksek oluyor. Pandemi döneminde gördünüz, Avrupa ülkelerinde marketler yağmalandı. Tabi bizim en önemli özelliğimiz kırsal ağırlıklı ülke olmamızdı ve tarım yönünden kendine yetebilen sayılı ülkelerden bir tanesiydik. Ama bunun yavaş yavaş değişmekte olduğunu gördüğüm için hem ata tohumlarına özendirmeye, hem toprakla barışma hem de geleceğimiz yavrularımızın üretim bilincine ulaşmasına katkı sağlamak adına projemizi sürdürüyoruz.



"SAĞLIKLI GIDA ÇOK ÖNEMLİ"

Yetiştirilen ürünlerin sağlıklı ve genetik yapısının değiştirilmemesine vurgu yapan Vidinlioğlu;"Çocuklarımız en azından domatesin, salatalığın ve biberin nasıl yetiştiğini görsünler istiyorum.  Bu ürünlerin büyüdüğünü görmek onlara zevk verecektir. Çiçeğin büyüdüğünü görmek onları nasıl mutlu ediyorsa sebze ve meyvelerin de büyüdüklerini görmek aynı mutluluğu verecektir. Çocuklar bu bilince ulaşsın diye her yıl üretimi arttırıyoruz. Sağlıklı gıda çok önemli. Onun için üretmemiz gerekiyor. Bu tohumlar atalık tohumlar olduğu için tüm hemşehrilerimden istirhamım mutlaka bu ürünlerden tohum ayırın. Mümkünse evdeki evsel atıklarınızı toprağa bürlediğiniz anda 15 gün sonra size kompost gübre olarak size geri dönecektir. Gübrelemeyi de bunlarla yapın. Sağlıklı olsun. Genetik yapısı değişmemiş olsun. Çünkü önümüzdeki dönemin ana konusu hem sağlıklı gıda olacak, hem de su olacak. Suyumuzu da mümkün olduğunca tasarruflu kullanalım. Üreteceğiniz ürünleri afiyetle yiyin istiyorum. GEMA Vakfımıza da verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Bunca fideyi yetiştiren ve bizlere sunan mesai arkadaşlarıma da ayrı bir parantez açıp teşekkür etmek istiyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum” ifadelerine yer verildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum