Kastamonu'nun başı dertte!..;

Kastamonu'nun başı dertte!..

Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu dikkat! Çiftçilerin başı yaban domuzları ve çakallarla başı dertte. Özellikle büyük sürüler halinde dolaşan domuzlar, her gece köy yerleşim yerlerine kadar gelerek ekili ürünlere zarar veriyor....

Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda ayı ve domuz popülasyonunun olağanüstü artışı, özellikle Batı Karadeniz'deki çiftçiler için büyük bir korku kaynağı oluşturdu. Çiftçiler hasatlarını talan eden yaban domuzlarına ve çakallara karşı mücadele ediyor.

Kastamonu’nun hemen hemen tüm ilçelerinde yaşanan yaban domuzu istilası, tarımsal üretimi ciddi anlamda tehdit ediyor. Köylülerin tarlalarına, bağlarına ve bahçelerine zarar veren domuzlar, köylüleri mağdur ediyor. Domuz istilası ile başa çıkmak isteyen köylüler ise ürünlerini istilacı yaban hayvanlarından korumak için çözüm bulmaya çalışıyor.

DAHA BÜYÜK İSTİLA BAŞLADI

Sıcaklıklar artınca kendi yaban hayatlarında yiyecek bulamayan hayvanlar köylere, çiftliklere inerek dehşet saçmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Amasya’da bir çiftliğe çakallar dadanmıştı. Şimdi daha büyük bir istila yaşanmaya başladı.

Amasya’da geçtiğimiz ay çakallar bir çiftçinin serasına dalmıştı. Yetişen salatalıklar, çakallar tarafından talan edilmişti. Bu defa daha büyük istila başladı. Yine aynı çiftliğe yaban domuzları dadanmaya başladı. Sürü yeni dikilen salatalık fidelerini ezerken bu istilanın daha büyük olduğu ifade edildi. Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu’da yaşayan çiftçilerin bu tarz istilalara dikkat etmesi önerildi.

Daha önce de Amasya'da bir çiftçinin serasında yetiştirdiği salatalıklar, çakallar tarafından talan edilmişti. Bu sefer de daha büyüğüyle karşılaşan çiftçinin yaban domuzlarıyla başı dertte. Yaban domuzları yeni dikilen salatalık fidelerini ezdi. Tarım ve Orman Bakanlığından yardım isteyen 22 yaşındaki genç çiftçi Şeref Ülker, “Çakallarla ve yaban domuzlarıyla başımız dertte. Bir çare bulsunlar” dedi

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum