Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak
Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak
Kastamonulu özel bireyler Erciyes'in zirvesinde...
Türkiye Otizm Meclisi öncülüğünde Gençlik Spor Bakanlığı ile başlatılan 29 Ağustos Kayseri Erciyes Eğitim Otizm Kampı'nda 60 kişilik Özel Birey ile 4 gün boyunca engelsiz kamp programı gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından ulaşım desteği sağlandı. Özel bireyler, 4 gün devam eden programın son gününde Erciyes'e dağcılarla bir araya geldi. Tekerlekli sandalyedeki özel bireylerin Erciyes'e teleferikle çıktığını hayranlıkla izleyen dağcılar, gittiklerinde bunu gururla anlatacaklarını söyledi.
Esnemek bulaşıcı mıdır? Esnemek neden bulaşıcıdır?
Bilim insanları esnemek ve esnemenin neden bulaşıcı olduğu hakkındaki ilginç gerçekleri araştırdı. Günlük hayatta esneyen birini gördüğümüzde çoğu zaman istemsiz olarak biz de esneriz. Hatta bu haberi okurken bile esneyebilirsiniz çünkü esnemek bulaşıcı bir şey. Peki, esnemek neden bulaşıcıdır? İşte sorunun cevabı
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
İşte LGS ile ilgili tüm detaylar
11 kurucu üye istifa etti
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi 11 isim parti politikalarının gidişatını “ideolojiler mezarlığına” dönüştüğünü öne sürerek istifa etti.
Özel çocuklardan, çok özel gösteriler
Kastamonu'da Engelliler Haftası dolayısıyla Gençlik Merkezi’nde program düzenlendi.
"Otizm, çalmadık kapı bırakmayacak"
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği çerçevesinde Halime Çavuş Özel Eğitim Anaokulu’nda program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; " Otizm çığ gibi büyüyor. Çalmadık kapı bırakmayacak.
Bu mutluluk her şeye değer
Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından yaşadıkları şehirleri terk etmek zorunda kalarak aileleri ile birlikte Kastamonu'ya göç eden özel çocuklar, ata binerek moral buldu. İlk kez sevdikleri ata binen çocukların sevinci renkli anlara sahne oldu.
Girmeye korktukları havuzda doyasıya eğlendiler
Kastamonu'da üniversite öğrencilerinin hayata geçirdiği proje ile yüzme eğitimi alan otizmli bireyler, girmeye korktukları havuzda doyasıya eğlendi.
İletişim Fakültesi öğrencilerinden anlamlı proje
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, “Bir Kulaç At Otizme Hayat Kat” isimli sosyal sorumluluk projeleriyle otizmli bireylere keyifli anlar yaşattı.
81 ilde ÇÖZGEM açılacak
Sağlık Bakanlığı, 81 ilde açılacak Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezleri (ÇÖZGEM) ile özel gereksinimli bireyler ve ailelerine tanıdan tedaviye ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek çatı altında sunacak.Türkiye'de ilk kez özel gereksinimli çocuk ve gençlere yönelik ruh sağlığı hizmetlerinin tek çatı altında sunulmasını sağlayacak merkezlerin yasal zeminini oluşturan yönetmelik, 15 Aralık'ta yayımlanırken, açılış planlamalarıyla ilgili detaylar da belli oldu. Buna göre, Bakanlık, 2023 itibarıyla ilk etapta Türkiye'nin 81 ilinde en az bir ÇÖZGEM'i faaliyete geçirecek ve devamında merkezleri yaygınlaştıracak.
AFAD’dan 14 gönüllüye sertifika
Kastamonu’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın Gönüllülük Sistemi’ne katılarak eğitimlerini tamamlayan 14 kişiye sertifikaları verildi.
"Tek dileğim onlara sevgi gösterilmesi"
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından “Özel Birey ve Aile Farkındalığını Arttırma” programı düzenlendi. Programa katılan Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz,burada yaptığı konuşmasında; "Erken tanı çok önemli. Otizm hastalığı çok tehlikeli ve hızla artıyor. Bunun da en büyük ilacı sevgidir. Çocuklarımızı anlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tek dileğim, onlara garip bakışlarla bakılması değil, sevgi gösterilmesi" ifadelerine yer verdi.
Özel günde, özel açılış
Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda bulunan Özel Sporcular Salonu'nun açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirildi. Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katılım sağladı. Burada konuşan Kastamonu Özel Bireyler Ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; "Bu salon bize mucize gibi geliyor. Verilen hizmet paha biçilemez. Satranç kursları, okçuluk, masa tenisi var internet yok televizyon bağımlılığı yok. Çocuklarımın heyecanla gelişini, Cumhurbaşkanıma izletmeden Rabbim'e nefesimi teslim etmeyeceğim" dedi.
‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ unutulmadı
İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla özel bir program düzenledi. Gerçekleştirilen programa Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ile çeşitli kurum müdürleri katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Özel Programı, İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda, okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladıkları gösteriler çevresinde gerçekleştirildi.
“İnsanca bir yaşam otizmlilerin hakkıdır!”
İstanbul-Büyükçekmece’deözel bir bakım merkezinde kalan 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres’in kötü muamele ve işkence nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Eres’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma sürerken, Kastamonu Özel Bireyler Derneği tarafından da konuyla iglili olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı yapan Kastamonu Özel Bireyler Derneği Başkanı Huriye Boyraz; “Otizmli M.E.'nin bakımevinde yaşadığı şiddetin ardından hayatını kaybetmesi çocuklarımızın insan yerine konulmadığının göstergesidir. Bu olaya sessizce tanık olmuş kişilerin yargı önünde hesap vermesini ve tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. İnsanca bir yaşam otizmlilerin hakkıdır!” ifadelerine yer verdi.
Otizmli bireyler ve aileleri, 'otizm kampı'nda stres attı
Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde 8 ilden Kastamonu'ya gelen 231 otizmli çocuk, gençlik kampında doyasıya eğlendi.
Polis bu kez onlar için görev başına geçti
Kastamonu'da özel eğitim merkezinde Engelliler Haftası'nda düzenlenen etkinlikte polis ekipleri, özel bireyleri unutulmaz bir gün yaşattı.
Daday'da açılış şöleni
Daday ilçesinde; ‘Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezi'nde Engelli bireyler için başlatılan projenin açılışı başta olmak üzere Spor salonu ve Daday Kaymakamlığı idari binasının da açılışı gerçekleştirildi.
Projeler için imzalar atıldı
Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Valilik binasında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen iki proje için imza töreni düzenlendi. Kastamonu Sanat İşleyenler Derneği tarafından“Şifa Doğadan, Emek Kadından” projesiyle Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından “Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezi” projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Otizmli öğrencilere, atlı terapi
Doğada Atlı Terapi Projesi çerçevesinde otizmli ve özel bireyler, atlı terapi merkezinde düzenlenen etkinliklerde özgüven kazanıyor.
Otizm Farkındalık günü kutlandı
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda otizmli bireyler için etkinlik düzenlendi.
Otizmli bireylerin Off-Road heyecanı
Kastamonu'da, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Off-Road araçlarıyla şehir turu atan otizmli bireyler doyasıya eğlendi.
“Bu ilkiydi devamı gelecek”
Kastamonu Özel Bireyler Derneği tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor.
Özel Bireyler özgüven kazanıyor
Daday Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nöbetçi Ekip Kaliteli Yaşam Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen Doğada Atlı Terapi Projesi, haftada bir gün, Emirbey Atlı Turizm Çiftliği'nde devam ediyor.
Özel gereksinimli 20 çocuğa maddi destek
Kastamonu’da TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler İcra Kurulu ile Nöbetçi Ekip Kaliteli Yaşam Derneği arasında Doğada Atlı Terapi için hazırlanan projeye destek vermek adına protokol imzalandı.
Engelli bireyler doyasıya eğlendi
Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dal Jimnastik koordinesinde Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, özel bireyler ve görme engelliler doyasıya eğlenme fırsatı buldu.
“Kimse her şey yolundaymış gibi davranmamızı beklemesin”
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
Özel bireylerin, atlı terapi ile yüzleri güldü
Kastamonu'da hayata geçirilen "Doğada Atlı Terapi" projesi kapsamında atla terapi alan özel gereksinimli çocukların öz güven kazanması, farklı cümleler kurmaya başlaması ve hareketlerinde gelişim sağlanıyor