‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ unutulmadı;

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ unutulmadı

İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla özel bir program düzenledi. Gerçekleştirilen programa Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ile çeşitli kurum müdürleri katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Özel Programı, İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda, okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladıkları gösteriler çevresinde gerçekleştirildi....

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu'nda program düzenlendi.  Programda öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan, Halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi, İşaret Dili ile Çanakkale Türküsü ve Koro çalışmaları ile gösteriler sergilendi.  

KESKİN; “ÖĞRENCİLERİMİZİN GELİŞİMİNE HİZMET SUNMAKTAYIZ”

İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Kadir Keskin, yaptığı açılış konuşmasında bu yıl okulda 74 öğrenci, 32 öğretmen ve 3 idareci ile toplam 15 sınıf, 3 alan ve 5 atölye ile eğitime devam ettiklerini vurgulayarak, “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta uluslararası bir farkındalık günü olarak kutlanan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ okul programına hoş geldiniz. Hafif düzey zihinsel, işitme ve otizm öğrencilerimizin olduğu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu 2013 yılında açılmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 74 öğrenci, 32 öğretmen, 3 idareci, 15 sınıf ve yiyecek içecek hizmetleri, El sanatları, Konaklama olmak üzere 3 alan bu alanlarda 5 atölyemiz ile eğitime devam etmekteyiz. Kadıdağı Halk Eğitim Merkezi ve Merkez Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde halk oyunları ekibimiz, model uçak ekibimiz ve ritim ekibimiz ile öğrencilerimizin gelişimine hizmet sunmaktayız” dedi.

 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERDEN GÖSTERİLER

Programda konuşmanın ardından sahneye ilk halk oyunları ekipleri çıktı. Ardından Otizm 11'nci sınıf öğrencilerinden Ömer Boyraz, solo bir müzik dinletisi gerçekleştirerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Devamında okulun öğretmenlerinin bağlama eşliğinde İşaret Dili ile Çanakkale Türküsü gösterisi sergilendi. Son olarak öğrencilerden oluşan koro sahnede şarkı ve gösterilerini sergiledi ve büyük beğeni topladı.

Programın ardından öğrencilerin yapmış olduğu resimlerin sergisi protokol tarafından gezildi ve fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.

 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum