Projeler için imzalar atıldı;

Projeler için imzalar atıldı

Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Valilik binasında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen iki proje için imza töreni düzenlendi. Kastamonu Sanat İşleyenler Derneği tarafından“Şifa Doğadan, Emek Kadından” projesiyle Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından “Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezi” projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi....

Proje imza törenine Vali Avni Çakır, Daday Kaymakamı Mehmet Sert, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Şef Pınar Başbilen, Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Proje koordinatörü Ahmet Şirin, Kastamonu Sanat İşleyen Eller Derneği Başkanı Mine Telli, Başkan Yardımcısı ve Kastamonu Sanat İşleyen Eller Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz katıldı.

“KASTAMONU PROJELER NOKTASINDA EN ÇOK DESTEKLENEN İLLERDEN BİR TANESİ”

Projeler hakkında bilgi veren Vali Avni Çakır; “İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ilimize 2 tane projenin duyurusunu ve muhataplarıyla işbirliği protokolü imzalayacağız. Geçen seneyi de bu anlamda verimli geçirdik. 7 tane projemiz İçişleri Bakanlığımız tarafından desteklendi. En çok desteklenen illerden bir tanesi. Sivil toplum kuruluşlarımızda da bu anlamda farkındalığı arttırmış olduğumuzu düşünüyoruz. Arkadaşlarımızda STK’larla yoğun bir ilişki içerisinde. Daha önce Kastamonu’da çok farkında olunmayan böyle bir imkanı Kastamonu ile buluşturmuş olduk. Bu anlamda engelli bireylerimizden, özel bireylerimizden kadınlarımıza, gençlerimize, spor kulüplerimize, çok farklı alanlara belli dokunuşlar yaparak onların sosyal hayatta çok daha güçlü bir şekilde yer almalarını, her yönden eğitimlerinin arttırılmasına, tecrübelerinin arttırılmasına, tecrübe paylaşımına, kadınlarımızın özgüveninin yükselmesine, onların üretime çok daha katılmasına, kendi ayakları üzerinde durma konusunda daha güçlü hale gelmeleri noktasında yardım ve desteklerimiz oluyor. Bugünde çok güzel 2 tane projenin startını vereceğiz. Bunlar bu yıl için öncü projelerimiz. Bundan sonraki projelerimizi de ileri de paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Projelerin detayları hakkında bilgi veren Vali Avni Çakır; “Projelerimizden ilki Kastamonu Sanat İşleyen Eller Derneği’nin Devrekâni Belediyesiyle işbirliğiyle yapmış olduğu bir proje. Bu projeyle Kastamonu’da yaşayan ve fırsat eşitsizliği nedeniyle ekonomik kazancı olmayan 25 kadının, proje ile kurulacak İlimiz Coğrafi İşaretli Yöresel Ürün, Kuru Gıda Üretim ve Paketleme Atölyeleri aracılığıyla meslek edinmesini sağlamak ve onlara aromatik bitkilerin işleme ve geleneksel gıda ürünlerine dönüştürülmesi alanında paketleme ve satış eğitimi vermeyi amaçlayan bir proje. Bu konuda derneğimiz çok güzel projeler ve etkinlikler yaptı. Bu kapsamda KUZKA ile yaptığımız proje var. O destekte geldiğinde üretim imkânını daha da arttırmış olacağız. Sonra pazarlama desteği de gelecek. Bu projenin adı ‘Şifa Doğadan, Emek Kadından’. Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen tutarı 87 bin 837 lira 60 kuruş, projede talep edilen tutar 148 bin 867 TL idi, dolasıyla projenin yarıdan fazlasını desteklemiş olduk. 2’nci projemizde Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği tarafından yapılan Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezi’nde projesi. Geçen sene bunun ilkini Daday’da yapmıştık. Çok güzel sonuçlar elde etmiştik. Engelli aileleri de bu projeden son derece memnun kalmıştı. Daday’ın atlı terapi konusunda farkındalığını da ortaya çıkarmıştık. Atlı Terapi Merkezimizin de her türlü işlemleri bitti. 9 Mayıs’ta resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Burada ilk uygulayacağımız bu proje olacak. Bu proje ile amacımız ilimizde yaşayan otizmli ve hareket, davranış, psikolojik bozukları olan 30 özel bireyin Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi Merkezi’nde terapi eğitimi alarak yaşam kalitelerinin, sosyal becerilerinin arttırılması amaçlanıyor. İşbirlikçi kuruluş ise Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu konuda belli bir tecrübe edindiler. Bu proje 115 bin 400 TL’lik bir proje idi. Bakanlığımızdan 7 bin 500 TL destek sağlanmış oldu” şeklinde bilgi verdi.

TELLİ; “ULAŞMANIN ZOR OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Kastamonu Sanat İşleyen Eller Derneği Başkanı Mine Telli ise; “Kastamonu’da çok fazla yemeklerimizin olduğu ama yemeklerin ülke içinde tanıtımına baktığımızda sadece isimden ibaret olduğu, herhangi bir şekilde alıp ulaşmanın zor olduğunu gördük. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda ekşili pilavı ele aldık” diyerek proje hakkında bilgi verdi.

BOYRAZ; “BU PROJE BİZİM BİR MUCİZE”

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; “Atlı terapi özel bireylerimiz için bir proje. Özel bireylerimizin kendine güveni sağlanıyor. Bu proje bizim bir mucize. Bu projenin Türkiye geneline yayılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kastamonu Sanat İşleyenler Derneği “Şifa Doğadan, Emek Kadından” Projesi’nin protokolü ve Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği’nin “Özel Bireyler Atlı Terapi Merkezi” projesini protokolü imzalandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum