“Bu ilkiydi devamı gelecek”;

“Bu ilkiydi devamı gelecek”

Kastamonu Özel Bireyler Derneği tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü amacıyla etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor....

Geçtiğimiz gün atlı terapiye katılan özel bireyler,bugün Off-road ekibiyle gezdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün desteği ve KASDOF Offroad ekibinin katılımıyla otizmli bireyler için düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Abdullah Savaş, Özel Bireyler Derneği Başkanı Huriye Boyraz, Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Tarkan Topaç, otizmli bireyler ve aileleri katıldı.

Programda konuşan KASDOF Offroad Kulübü Başkanı Tarkan Topaç; “Bu etkinliği duyduk ve çok hoşumuza gitti. Arkadaşlarımız, dükkânını işini gücünü bıraktı buraya koştu. 12 aracımız ve 12 şoförümüzle birlikte otizmli arkadaşlarımız için buradayız. Her Otizm Farkındalık Günü’nde bu etkinliği devamlı olarak yapmayı hedefliyoruz. Bu ilkiydi devamı da gelecek. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

TOPAÇ; “ARKADAŞLARIMIZ, DÜKKÂNINI İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKTI BURAYA KOŞTU”

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Tarkan Topaç; “Otizmli arkadaşlarımızın farkındalık kazandırmak amacıyla burada onlarla beraberiz. Onları mutlu etmek adına buradayız. Onlar bizlerden de meraklılar, her şeyin farkındalar, akıllılar. Onları hem eğlendirmek hem de yardımcı olabilmek amacıyla buradayız. Biraz farklılık göstermek istedik. Biz de farklıyız. Bu araçları kullanmak bu araçlarla dağda mücadele etmek farklı bir şey. Onlarla can dostuyuz. Bu etkinliği duyduk ve çok hoşumuza gitti. Abdullah Müdürümüz de destek verdi. Arkadaşlarımız, dükkânını işini gücünü bıraktı buraya koştu. Esnaf arkadaşlarımız işlerini bırakıp geldiler. Bizim normalde 22 araç 45 üyemiz var. Bazı arkadaşlarımız gelemediler, bazılarının araçları arızalıydı, bazıları burada değildi. Hepsiyle beraber buraya gelmek isterdik ama olmadı. Şuanda 12 aracımız ve 12 şoförümüzle birlikte otizmli arkadaşlarımız için buradayız. Her Otizm Farkındalık Günü’nde bu etkinliği devamlı olarak yapmayı hedefliyoruz. Bu ilkiydi devamı da gelecek. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

BOYRAZ; “OTİZM GÜNDEN GÜNE ARTIYOR”

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise; “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu programdayız. Araçlarımız çocuklarımız gibi farklı. Otizm inanılmaz derecede artıyor. Bunun için acil eylem planlarının yapılması gerekiyor. BU bir gün herkesin kapısını çalacak. Bu misafir kapıyı çaldığı zaman gençlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Nasıl ki misafir geldiğinde evimiz dağınık olursa kendimiz de tedirgin oluruz misafir de tedirgin olur. Misafirin geldiğinde donanımlı olmalıyız. Otizm de aynı şekilde. Benim en büyük hayalim lise de üniversitede, otizmli çocuklarımızın anlaması. Şu anda insanlar inanılmaz ücretsiz özel eğitimlere başvuruyor. Bunu ben içinde olduğum halde şaşırıyorum. İnşallah önlemini alırız. Ama günden güne artıyor” dedi. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum