Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak;

Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak

Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak...

Kastamonu Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Vural Yılmaz, okullarında hayata geçirdikleri "Ürettiğimi Tüketiyorum" adlı projenin Türkiye'deki kurucu üyesi olduklarını açıkladı.

Projenin Kastamonu ayağındaki üyeleri, Okul Müdürü Vural Yılmaz, Müdür Yardımcısı Mihriban Yazıcı, Öğretmenler Hümeyra Aktaş Yıldız, Pınar Çakır, Büşra Çobanoğlu, Behiye Çıvgın, Büşra Çelik, Benan Kilercioğlu'ndan oluşuyor.

Projenin, Kastamonu başta olmak üzere diğer projelere örnek teşkil etmesinin gurur verici olduğunu belirten Yılmaz, Yunanistan, İtalya ve Romanya'nın da ortak olduğu bu uluslararası projenin detaylarını paylaştı.

"Ürettiğimi Tüketiyorum" projesinin 2022-2023 yılında alt yapısının oluşturulduğunu ve Eylül ayında uygulamaya başlandığını belirten Yılmaz, proje kapsamında orta-ağır zihinsel engelli ve otizmli 8 özel gereksinimli öğrenciyle birlikte çalıştıklarını ifade etti. Yunanistan'ın kurucu ortak, İtalya ve Romanya'nın ise diğer ortaklar olduğunu söyleyen Yılmaz, projenin temel amacını açıkladı.

Projenin temel amacının özel gereksinimli öğrencilerle birlikte okul bahçesinde damla sulama sistemiyle kurulan serada mevsimine uygun sebze ekimleri gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Yılmaz, elde edilen ürünlerle dört ülke arasında kültürel etkileşimi artırmak için yöresel tat ve yemekleri okul atölyelerinde sunmaya hazır hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Proje kapsamında özel gereksinimli öğrencilere çeşitli beceriler kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, bu beceriler arasında sorumluluk alma, olumlu toplumsal tutum geliştirme, iletişim ve sosyal becerileri destekleme, çevreyle işbirliği içinde bulunma, tüketilen ürünlerin üretim aşamalarını izleme ve uygulama becerisi gibi unsurları sıraladı.

Yılmaz, projenin ilk adımlarını 2022-2023 eğitim öğretim yılı içinde bakanlık tarafından gönderilen sebze tohumlarıyla attıklarını ve öğrencilerin merakla süreci izleyerek eğlenerek dahil olduklarını belirtti. Projenin Avrupa'daki ortaklarla iletişim kurarak eş zamanlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Yılmaz, projenin başarıyla ilerlediğini dile getirdi.

Yılmaz, "Bu projemizle özel gereksinimli öğrencilerimiz, tohumdan mutfaklara kadar bir ürünün yetiştirme sürecine eğlenerek ve öğrenerek dahil olacaklar. Aynı zamanda günlük yaşam becerilerinde bağımsızlaşacak, toplumsal uyum sürecinde özgüven kazanacaklar. Bu etkinlikler, öğrencilerimizi kendi kendilerine yeterli hale getirme yolunda büyük bir adım atmalarına yardımcı olacaktır." dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum