Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, Bolu Düzce ve birçok ilde yetişiyor... Protein deposu
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, Karadeniz bölgesinin en lezzetli hazinelerinden biri olan Kanlıca mantarı tekrar sofralara dönüyor. Bu doğal hazine, Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz'deki ormanlarda yetişiyor ve binlerce kişi tarafından toplanıp tüketiliyor. İşte Kanlıca mantarı hakkında bilmeniz gerekenler:
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
Çamaşırı evde kurutanlar dikkat! Çamaşır kuruturken çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabilirsiniz
Özellikle soğuk havalarda ve balkonu olmayan evlerde odaların içinde çamaşır kurutmak oldukça yaygın. Fakat hızlı kuruması için yaşadığınız ortamlara çamaşır asmak sanıldığı kadar mantıklı olmayabilir! Peki, evde astığınız çamaşırın ne gibi zararları olabilir?
Mantar toplantısının ikincisi Cide'de düzenlendi
Cide Orman işletme Müdürlüğü ile Cide Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde mantar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Cide ormanlarında doğal olarak toplanıp pazara sunulan mantarlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda sunumu mantar uzmanı Ferhat Çevik yaptı.
"Her yıl 200 milyon TL kaybımız var"
Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Toprakçılar Konağı'nda mantar üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Kal-Der Başkanı Tugay Civelekoğlu Kastamonu'da toplanmayan mantardan yıllık 200 milyon TL zarar olduğunu dile getirerek; "Her yıl mevcut rezervin yüzde 40’ının toplanıp yüzde 60’ının toplanamamasından dolayı çürümeye terk ediliyor. Mantara gereken önem verilmediği için Kastamonu’da her yıl 200 milyon TL'den fazla bir meblağ ekonomik kayıp olmaktadır. Amacımız ortalama 200 milyon TL kayıp parayı Kastamonu ekonomisine kazandırmaktır" diye konuştu.
Yine bir boğulma tehlikesi olayı
Kastamonu'nun komşu ili Sinop'ta serinlemek için denize giren bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi.
Mantara dikkat! Karaciğer ve böbrekleri vuruyor
Dünyada binlerce çeşit mantar olduğunu belirten uzmanlar bunların yaklaşık 100 tanesinin zehirli olduğuna dikkat çekiyor.
Havuz'a girecekler dikkat! O durum hastalıklara yol açıyor!
Yaz gelip havalar ısınınca pek çok insanın serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım,“Havuz temiz tutulmadığı takdirde birçok sağlık problemine yol açabilir.'' dedi.
Mantara dikkat!
KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YÜKSEL KUTLU, ZEHİRLENMELERE DİKKAT ÇEKTİ
Kanlıca mantarı bu yıl acele etti
Bu yıl fazla yağmur alan Kastamonu’nun bazı bölgelerinde mevsimi olmamasına rağmen kanlıca mantarları görüntülendi.
Bakan Koca mantar zehirlenmelerine karşı uyardı
Sağlık Bakanı Koca, mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ünün hayatını kaybettiğini, bazı zehirlenmelerde böbrek ve karaciğer yetmezliği oluşabildiğini söyledi.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
19 kişi mantardan zehirlendi
Çorum'da yedikleri mantardan zehirlenen 19 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Topraktan çıkan altın: Kilosu 2 bin TL
Hasadına başlanan salebin kurusunun kilosu 2 bin TL'ye alıcı buluyor.
Köygöçüren!
Bahçe Bitkileri Uzmanı Prof. Dr. Aysun Pekşen, bahar döneminin gelmesiyle beraber mantar zehirlenmeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye’de mantar ölümlerinin yüzde 95’i 'köygöçüren' mantarından kaynaklanıyor” dedi.
Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri öğretildi
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) kapsamında, 2237 - A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği ile Kastamonu Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan “Orman Okulu Eğitiminde Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikler Kursu” projesi tamamlandı.
Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır ? Mantarlı tavuk sote yapımı
En güzel davet ve ziyafet sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tavuk sote, içerisinde kullanılan mantar, domates ve biberler sayesinde kısa sürede hazırlanabilen ve oldukça zengin bir tada sahip olan bir yemektir. mantarlı, 10 dakikada tavada piştikten sonra ön plana çıkıyor.Şimdi lezzetli bir mantarlı tavuk sote nasıl yaparsınız? Gelelim tarifin detaylarına.
Mantara dikkat
Kastamonu’da son dönemde görülen aşırı yağmurların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte mantar sezonu da açılmış oldu. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından kanlıca mantarı paylaşımıyla sezonun açıldığını işaret ediyorlar.
Taşköprü içinde Taşköprü
Taşköprü’ye dair her şeyin A’dan Z’ye anlatıldığı Taşköprü Belediyesi’ne ait Taşköprü Kent Tarihi Müzesi, Taşköprü’nün tarihine ışık tutmaya devam ediyor.
Kilosu 300 liradan satılıyor
Kastamonu'da ormanlık alanda toplanan kuzugöbeği mantarının kilogramı yaklaşık 300 liraya satılıyor.
Yanlış bilgiler mantar zehirlenmesine sebep oluyor!
Mantar araştırmacısı Naim Güleç, mantar zehirlenmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu
Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için 7 Etkili İpucu
Bakımlı ve ışıl ışıl görünmek için sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak çok önemli. Parlak saçlar için de kullandığın saç bakımı ürünlerinden beslenme alışkanlığına kadar birçok faktöre dikkat etmeniz gerek.
Merak edip araştırdı, 205 çeşit mantarın tadına baktı
Son 20 yılda bine yakın mantarı doğada inceleyip tanımladı ve 205’inin de tadına baktı
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır ? Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Ana vatanı Portekiz olan mantar, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle üretilen bu besin, D vitamini bakımından çok zengindir. Sebzeler arasında en fazla besin değerine sahip olmasının yanı sıra, protein deposu olarak da bilinir. Yemeklerin içerisinde tüketilen mantar, özellikle kış aylarında krema ile harmanlanarak çorba yapımında kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, besleyici ve doyurucu kremalı mantar çorbası tarifine başlayabiliriz.
Teknoloji ve şehir hayatının stresinden kaçtı, huzuru doğada buldu
Şehrin yaşamından uzak, doğada yaşam sürüyor Doğasever Keyif Avcısı Ferhat Salur: “Şehir stresinden ve teknolojiden uzak, doğaya yaşıyorum, hem keyif alıyorum hem de huzur buluyorum”
Ada çayı nedir? Ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayının faydaları ve zararları nelerdir? Ada çayı zayıflatır mı?
Bilimsel adı Salvia Officinalis olan adaçayı, grimsi yeşil yapraklı ve odunsu bir sapı olan ada çayı nasıl yapılır? Ada çayı neye iyi gelir? Ada çayı faydaları ve zararları nelerdir?
Rip akıntısı nasıl tanınır, nasıl kaçılır?
Halk arasında çeken akıntı olarak bilinen rip akıntısını tanımak ve bu akıntıdan kaçmayı bilmek hayatınızı kurtarabilir. Uzmanlar, bu akıntıya kapılanların açığa ya da sağa veya sola doğru yüzmesi gerektiğini söylüyor.