Mantar toplantısının ikincisi Cide'de düzenlendi;

Mantar toplantısının ikincisi Cide'de düzenlendi

Cide Orman işletme Müdürlüğü ile Cide Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde mantar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Cide ormanlarında doğal olarak toplanıp pazara sunulan mantarlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda sunumu mantar uzmanı Ferhat Çevik yaptı....

Kastamonu'daki mantar potansiyelinin bilincine varılması amacıyla mantar uzmanı Ferhat Çevik, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile, İşletme Şeflerine Mantar eğitimi verilmesi yönünde karar almıştı. İlki Merkezde düzenlenen mantar bilgilendirme toplantısının ikincisi Cide ilçesinde gerçekleştirildi.



Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada;  "Ormanlarımızın  önemli bir  bölümünde bulunan ve ekonomik değerinin yanında halkımızın severek tükettiği  mantarlar  hakkında Cide Orman işletme Müdürlüğü ve Cide  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Cide özelinde Cide Ormanlarında Doğal olarak toplanan ve pazara sunulan yenebilir mantarları ve yenmeyen zehirli mantarları tanıtmak ve halkı bilinçlendirmek adına toplantı düzenlenmiştir" denilidi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum