Arama
Arama Sonuçları
Türkiye Kupası, 11. kez Beşiktaş’ın
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Trabzonspor’u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, 11. kez bu organizasyonda mutlu sona ulaşmış oldu.
Kastamonu’ya da geliyor! Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik!
Son zamanlarda Kastamonu’da etkili olan bu durum hem sevindiriyor hem de endişelendiriyor. Libya tarafından esecek rüzgarların Kastamonu’ya da geleceği ve daha ılık bir hava getireceği bildirildi.
Tehlike Kastamonu’ya da geliyor!
Türkiye pazar gecesi uykuya dalacak, pazartesi günü resmen içimize dolacak. Libya'dan kütle kütle geliş yapacak
Celal Şengör açıkladı: Kaçış yok! Türkiye o ülke ile birleşecek...
Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarla herkesi meraklandırdı. Dünyada büyük değişimler yaşanacağını belirten Şengör, kaçışın olmadığını ifade etti. Şengör, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıkladı.
Kastamonu UMKE sel bölgesinde mücadele veriyor...
Libya'da yaşanan sel afeti dolayısıyla bölgede görevlendirilen Kastamonu UMKE ekibi çalışmalarını sürdürüyor...
Bakan Koca'dan Libya paylaşımı: "85 milyonun kalbi Libya'da"
Libya'da yaşana sel afeti sonrasında Kastamonu UMKE ekibinin de içinde yer aldığı bölgeye gönderilen sağlık ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orada yürütülen çalışmalarla ilgili video paylaşımında bulundu. Bakan Koca açıklamasında; "Türkiye’nin 159 sağlık çalışanı Libya halkının yanında olacak. İyi haberler bekleyen 85 milyon insanın da kalbi Libya’da" dedi.
"İnsanlar afetlerden kaçmak için yer değiştirecek"
Bugün saat 10.00'da Kastamonu Park Dedeman Konferans Salonunda yapılan toplantıda Kastamonu için planlanan kentsel dönüşüm projesi detaylı bir şekilde konuşuldu.
Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.
Dünyada 3. sırada yer aldı! Merkez Bankası kasayı dolduruyor
Döviz varlığını hızla arttıran Merkez Bankası, altın rezervinde de gaza bastı. Merkez Bankası haziran ve temmuz aylarında 28,2 ton altın alarak dünyada altın rezervlerini en çok artıran merkez bankaları arasında yer aldı.
Türk müteahhitlerin başarısı 500 milyar dolara yaklaştı
Türk müteahhitlik sektörü, 1972'den bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.
Memur-Sen'den seçim deklarasyonu
Memur-Sen Konfederasyonundan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna yönelik "Emekle Yükselen Türkiye İçin İstikrar" başlığıyla deklarasyon yayımlandı.Deklarasyonda, Türkiye'nin son 20 yılda, farklı dönemlerde karşısına çıkan engellere rağmen demokrasinin kurumsallaşması açısından önemli bir mesafe kat ederek vesayet odaklarına karşı aktif bir mücadele verdiği belirtildi.
‘Başkanlığıma mâl olsa bile bu davadan dönmem’
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın ilçede rekor bir oy alması için gece-gündüz demeden çalışacaklarını belirterek, "Belediye başkanlığımı kaybedeceğimi bilsem dahi bu davadan dönmem" dedi.
İmar affı gündemden çıkarılsın!
Türkiye Müteahhitler Birliği, 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin hazırladığı "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda sektördeki denetim sistemi mekanizmalarının güçlendirilmesine dikkat çekti."Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, aksine müeyyidelerin caydırıcı olması sağlanmalıdır." dedi.
31 ülkeden Türkiye'ye yardım
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgede arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Türkiye, 4. seviye deprem alarmı vermesiyle birlikte, birçok ülkeden yardım ve taziye mesajları geldi.
TRADEF2023 muhteşem olacak
İstamonu Fuarcılık tarafından 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023’ün tanıtım toplantısı, 14 ülkenin büyükelçisi ve maslahatgüzarlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da programda 15 dakikalık Pınarbaşı üzerine söyleşi ve anlatım gerçekleştirdi. İstamonu Fuarcılık Yönetim Başkanı ve TRADEF Koordinatörü Hüseyin Karadeniz’in ev sahipliğindeki programa katılan büyükelçiler ve maslahatgüzarlar, geçtiğimiz Eylül ayında Kastamonu ilki düzenlenen ve 2023 Eylül’ünde de İstanbul’da ikincisinin hazırlıklarının başladığı TRADEF ile ilgili görüşlerini paylaştı.
TRADEF2023 İstanbul’da…
İstamonu Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Ortadoğu Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi 3. Hol’de gerçekleştirilecek.
“Yürüyüşümüz, kardeşlik yürüyüşüdür”
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, burada yaptığı açıklamasında; “Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür.” dedi.
Kastamonu için tarihi gün!
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) bugün başlıyor. Kastamonu ile birlikte Batı Karadeniz’i de dünyaya açacak olan Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı TRADEF, saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle birlikte kapılarını açacak.
‘Güçlünün değil, haklının yanındayız’
Kardeş ülke Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı kışkırttığını belirterek, “Her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir” dedi.
“6’lı masanın ömrü bitti, dağılacak”
Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’ne katılmak için ilimize gelen MHP Genel Başkan Yardımcı Mevlüt Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Karakaya açıklamasında; “6’lı masanın ömrü bitti, dağılacak. Aday belirleme sürecinin ertelenmesi 6’lı masanın ömrünü uzatmaya yönelik, kamuoyunu oyalamaya yönelik” ifadelerine yer verdi.
Çelik güven tazeledi
Yol-İş Sendikası Kastamonu 1No.lu Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Toplantısında mevcut şube başkanı Mehmet Çelik, güven tazeledi.
“Türk Dünyası’nın birliği insanlık adına bir umut”
Kastamonu'da Türk Dünyası Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri alanında gerçekleştirildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerine yeni güç: HANÇER ve DİNÇER
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin ve caydırıcı gücünü artıracak, özellikle meskun mahal operasyonlarında personelin güvenli bir şekilde mücadelesini destekleyecek insansız kara araçları HANÇER ve DİNÇER özellikleri ile kendine hayran bırakıyor.
TRADEF, Eylül’de Kastamonu’da
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) 21-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Kastamonu Kuzeykent Fuar alanında gerçekleştirilecek. Orta Doğu ülkelerinden gelecek satın almacılar ile Türk firmaları bir araya getirecek etkinlik, Batı Karadeniz’de uluslararası katılımcıların olacağı ilk karma ticaret fuarı olacak.
Libya akademik ataşesi, Rektör Topal’ı ziyaret etti
Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Ezzeddin A. A. Arbi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti.
‘Türkiye’nin gücünü sınamayın’
Bir dizi programa katılmak üzere Sinop’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde AK Parti mensupları ile "Vefa Toplantısı"nda bir araya geldi.