Karadeniz'de Felaket Uyarısı!...;

Karadeniz'de Felaket Uyarısı!...

....

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz için verilen uyarılar şimdilerde de Karadeniz için veriliyor. Akdeniz'deki kasırga tehlikesinin son anda yön değiştirmesiyle Libya'ya doğru hareket ettiği görülmüştü. Geçtiğimiz gün itibariyle Libya'da etkili olan kasırganın sonucunda binlerce insan hayatını kaybederken binlerce insan kayıplara karıştı. Benzer durumun Karadeniz'de yaşanmaması adına tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

 KASIRGA BEKLENTİSİ OLUŞTU

Sosyal medya hesabı üzerinden hava olaylarına ilişkin bilgilendirmeler paylaşan Hava Forum'dan felakete dair detaylar paylaşıldı. Yaz mevsiminde yükselen sıcaklıkların etkisiyle birlikte Karadeniz'deki su sıcaklığı anormal bir şekilde yükseldiğini belirtiyor.

"KARADENİZ DENİZ SUYU SICAKLIKLARI ANORMAL DEĞERLERDE"

Hava Forum'un deniz sıcaklığının arttığını belirten açıklamasında , "Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları anormal değerlerde. Mevsim normallerinin oldukça üzerinde... Böyle sıcak kalan denize havanın reaksiyonu sert olabiliyor. Bu durum sonbahar/kış sezonunda bir Karadeniz kasırgası (Blackane), vortex oluşumlarını tetikleyebilir." ifadelerini kullandı. Bu açıklama ise akıllara Libya da oluşan kasırgayı getirdi.  


Kaynak: Karar.com

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum