Tehlike Kastamonu’ya da geliyor!;

Tehlike Kastamonu’ya da geliyor!

Türkiye pazar gecesi uykuya dalacak, pazartesi günü resmen içimize dolacak. Libya'dan kütle kütle geliş yapacak...

Meteorolojik kaynaklar tarafından pazartesi günü Türkiye'ye Libya üzerinden gelmesi beklenen bir hava olayı hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Türkiye'ye pazartesi gününden itibaren yeni bir hava sistemi hakim olacak. Meteorolojik kaynaklardan da bu hava sistemi hakkında vatandaşlarımıza flaş uyarılar yapıldı.

Pazartesi günü Libya üzerinden gelip yurdumuza giriş yapması bekleniyor. Ardından ise kütle kütle içimize dolması bekleniyor. Vatandaşlarımız resmen boğazında, vücudunun içinde hissedecek.

KÜTLE KÜTLE GELECEK

Hava Forum tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, "Pazartesi günü Libya üzerinden Türkiye'ye toz kütlesi ve çamur yağmuru geliyor"  ifadelerine yer verildi.

Ayrıca kronik rahatsızlığı olanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Galip Ekuklu, sisin etkili olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, spor veya aktivite yapacaklarsa o saatlerde yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Bu mevsimlerde sık sık yoğun sis etkili olurken, uzmanlar özellikle kronik rahatsızlığı olanların sisli havalarda dışarı çıkmasının daha tehlikeli olduğunu, sis bulutunun kirli havayla temas etmesi halinde daha tehlikeli hale geldiği konusunda uyarıda bulundu.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen kirli ve sisli hava, sağlığı da bozabiliyor. Hava kirliliğinin meydana getirdiği kalp krizi, felç gibi riskler, sisli havalarda daha da artabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum