Kastamonu’ya da geliyor! Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik!;

Kastamonu’ya da geliyor! Sevinsek mi üzülsek mi bilemedik!

Son zamanlarda Kastamonu’da etkili olan bu durum hem sevindiriyor hem de endişelendiriyor. Libya tarafından esecek rüzgarların Kastamonu’ya da geleceği ve daha ılık bir hava getireceği bildirildi....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının devam edeceğini bildirdi. 5 günlük hava tahmini raporunu yayımlayan MGM, sıcaklığın cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artacağını ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini duyurdu. Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, yarın Libya tarafından esecek rüzgarların daha ılık bir hava getireceğini dile getirdi. Çalışkan, rüzgarların hafif olmasından dolayı hava kalitesinin düştüğünü ve hafta sonuna kadar da düşeceğini ifade edip "Bahar tadında bir hava olacak ancak soluğumuz hava temiz olmayacak." dedi.

HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük süreçte hava sıcaklıklarının, Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Samsun'da 14 Diyarbakır'da 16, Adana'da 22, Kastamonu’da 15 dereceye yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların artacağını ve şubat ayının kurak geçeceğini bildirdi.

Kastamonu halkı güneşli havayı fırsat bilip tadını çıkarsa da kurak geçen kış ayı aynı zamanda endişelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde resmi kaynaklardan edindiğimiz verilere göre Kastamonu’daki barajların doluluk oranları henüz yeterli seviyeye ulaşmış değil.  Küresel ısınmanın habercisi olan ve son yılların en kurak kış ayını geçirdiğimiz bu günlerde endişeler artıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum