Arama
Arama Sonuçları
Ramazan fırsatçıları iş başında!..
Hem büyükbaş, hem küçükbaş hayvan sayısı azalan Türkiye'de; kırmızı et ürünlerine gelen yüksek zamlar merak konusu.
Bağcılar’da ‘Hz Pir’ esintisi
Kastamonu’nun evliyalarından olan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle hem anıldı hem de davetlilere anlatıldı.
Dünya’nın en büyüğünü Kastamonu’da besliyor!
Dünya'nın en büyük çoban köpeklerinden birini Kastamonu'da besleyen Davut Ulubaş, köpeklerini tescil ettirirken de isminin başına 'Kastamonu' koyarak; memleketinin tanıtımına katkı sağlıyor...
"Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi başladı
Kastamonu'da koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kastamonu Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 3. Etap başvuruları 15 Eylül'de başladı. Son başvuru tarihi 15 Ekim...
TÜDKİYEB: Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçileri destekleme ödemesinin erkene alınmasına ilişkin, “Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu” dedi.
20 milyon Avro’luk hibe için başvurular başladı
TKDK'nın 16 Ağustos tarihinde açıkladığı, 20 milyon avro hibe bütçeli 13. çağrısının başvuru süreci 4 Eylül 2023 itibarıyla başladı.
Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası'nın 1 Eylül itibariyle başladığını duyurdu.
Sağ kurtulan kedisini görünce gözyaşlarını tutamadı
Çanakkale’de çıkan orman yangınında canını zor kurtaran adamın hem iş yeri hem de hayvanları küle döndü. Onlarca hayvandan geriye acı tablo kalırken sağ kurtulan kedisini gören adam gözyaşlarına boğuldu.
Kastamonu'nu dikkatine! 20 Milyon Avro’luk Hibe için başvurular başlıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 16.08.2023 tarihinde 20 milyon avro hibe bütçeli 13. proje başvuru çağrısını ilan etti.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
TÜDKİYEB: Çobanların sigorta sorunu çözülmeli
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sosyal güvenlik sorunları ve çözüm önerileriyle alakalı açıklamalarda bulundu.
Günlük 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesi olacak...
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, sosyal tesislerin bulunduğu hayvan pazarı ve modern mezbaha için sistemlerin kurulumunun aralıksız devam ettiğini kaydetti. Kavaklıgil, açıklamasında günlük 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip modern mezabaha ve hayvan pazarının kısa süre içerisinde ilçe halkına sunulacağını kaydetti.
Kastamonu'da 354 projenin değeri 63,4 milyar lira
Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Çakır, İlimizde devam eden 354 proje bulunuyor. Söz konusu projelerin parasal değeri ise 63 milyar 459 milyon 521 lira.”
KÜ ve TKDK işbirliğinde ‘proje hazırlama’ eğitimi
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile TKDK işbirliğiyle IPARD Programı Proje Hazırlama Eğitimi düzenlendi.
"Haziran'da 338 yangın ihbarı aldık!"
TARSİM Yönetim Kurulu üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, buğday tarlalarında çıkan yangınlar konusunda uyarılarda bulunarak, "2023 yılında toplam 407 adet yangın ihbarı almışız.
Kastamonu’da çiftçilere müjdeli haber
Kastamonu’da koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren yetiştiricilerin, sürülerinin büyütülmesini amaçlayan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" Kastamonu Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında 2. Etap başvuruları başlıyor. Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesine başvuru yapmak isteyen yetiştiricilerin, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine 03.07.2023 ile 31.07.2023 tarihi arasında şahsen müracaat etmesi gerekiyor.
3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı
Bu sene vatandaşlar kurbanlıkta küçükbaşa yoğun ilgi gösterdi. Bayramda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı.
‘Köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar… ‘
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyükşehirlerde yaşayan insanların nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek; köye dönmek isteyenlere cazip imkanlar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Depremzede yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıtılıyor
Gaziantep'te, depremlerde hayvanları telef olan yetiştiricilere bedelsiz hayvan dağıtımı yapılıyor.
Alıcı da satıcı da memnun
KASTAMONU HAYVAN PAZARLARINDA KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ...
Kastamonu Hayvan Pazarı'nda Kurban hareketliliği
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da kurban hareketliliği başladı.
Kurbanlığa 70 milyara yakın para ödeyeceğiz
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl yaklaşık 785 bin büyükbaş, 2 milyon 600 bin küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 385 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Küçükbaşların en büyüğü, pazarın gözdesi oldu
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı'nda kurban hareketliliği devam ediyor.
Fiyatlar artsa da vatandaş kaçmadı!
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte büyükbaş kurbanlıkların yüzde 80'i satıldı. Satıcılar, bu yıl büyükbaş hayvanlara talebin arttığını, küçükbaşlara ise ilginin henüz görülmediğini söyledi.
Kastamonu VHO’dan ‘kurban eti’ uyarısı
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban'da bunlara dikkat edin
Kurban Bayramı öncesinde bilgilendirmede bulunan Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.