Kastamonu Hayvan Pazarı'nda Kurban hareketliliği;

Kastamonu Hayvan Pazarı'nda Kurban hareketliliği

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da kurban hareketliliği başladı....

Sıkı pazarlıkların yapıldığı Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı'nda hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar alıcısını buldu. Hayvan Pazarı'nda pazarlık esnasında yapılan konuşmalar gülümsetti.

Hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Pazarda büyükbaş hayvanlarda fiyatlar 60 ile 100 bin TL arasında, küçükbaşlar ise 5 bin ile 10 bin TL arasında fiyatların değiştiği görüldü. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda alıcı ve satıcıların arasını yine diğer satıcılar buldu. Satıcılar,fiyatların normal olduğunu ve vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabileceklerini belirtti.



ÖZEN; "FİYATLARDA BU SEN YÜZDE 150 ORANINDA BİR ARTIŞ YAŞANDI"

Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı'na kurbanlık satmak için Çankırı'dan gelen Ali Özen, şunları aktardı; Kurban Pazarı'nda şuanda bir yoğunluk yaşanıyor.Küçükbaş hayvanlar 5 bin'den başlayarak 12,13 bin bandına kadar satışlarımız mevcut.Büyükbaş hayvanlarda ise hisse üzerinden satışa sunuluyor onunda fiyatı 112 ila 15 bin arasında değişiyor.Geçen sene kurban fiyatlarına bakacak olursak bu sen yüzde 150 oranında bir artış yaşandı. Bu sene talep çok fazla ve beklediğimizin üstünde. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen çok hayvanımız kalmadı. Neredeyse hemen hemen hepsi satıldı. Çankırı'dan haftanın iki günü buraya gelmeme rağmen elimde satılacak hayvan kalmadı." dedi.

YILMAZ; KÜÇÜKBAŞ HAYVANA TALEP DAHA ÇOK"

Küçükbaş hayvanlara ilgini daha fazla oluğunu dile getiren bir diğer satıcı Ertan Yılmaz;"Bu seneki kurbanlık fiyatlarımız 7 TL’den başlayıp 15 TL’ye kadar var. geçen seneki kurban fiyatlarına göre bu sene iki kat arttı. Çünkü yem fiyatları iki kart arttı. Sabah saatlerinde geldim üç adet kurbanlığımı sattım. Genele bakıldığında da satış fazla. Bu sene fiyatlardan dolayı küçükbaş hayvana talebin daha çok olacağı söyleniyor. Büyükbaş hayvan fiyatları pahalı olduğu için alıcılar küçükbaş hayvana yönelmiş durumda. Arife günü daha çok yoğun olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ER; "ALICI OLARAK PAZARDA HERHANGİ BİR YOĞUNLUK YOK"

Fiyatların uygun olduğunu dile getiren Yunus Er; "Ekonomik şartları düşündüğü düşünüldüğünde fiyatlarımız iyi değil. Alıcı olarak pazarda herhangi bir yoğunluk yok. Ama kurbanlık olarak satılan hayvanlar çok. Fiyatlar ise 30 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar devam ediyor" dedi.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum