Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı;

Kastamonu'daki hayvan sahiplerinin dikkatine: Şap Aşılamaları başladı

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası'nın 1 Eylül itibariyle başladığını duyurdu....

Kastamonu'da büyükbaş havanlarda olmak üzere bütün çift tırnaklı hayvanlarda sıklıkla görülen şap hastalığı için aşılama kampanyası başladı. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak olan aşılamayla hayvanlarda görülen şap hastalığının sebep olabileceği verim kayıplarının, yavru atama, ölüm, tedavi maliyeti ve ekonomik kayıpların önüne geçilmesi planlanıyor. Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; " Güz dönemi Şap Aşılama Kampanyası 1 Eylül itibari ile başlamıştır. Ülkemizde görülen şap hastalığına karşı hayvanlarınızı korumak için mutlaka şap aşınızı yaptırın" denildi.

ŞAP HASTALIĞI NEDİR?

Şap hastalığı, çoğunlukla büyükbaş hayvanlarda olmak üzere bütün çift tırnaklı hayvanlarda görülen çok bulaşıcı bir hastalıktır. 2023 yılında Afrika Kıtasından ülkemize gelen SAT-2 suşu nedeniyle, birçok ilimizde hastalık mihrakları çıkmıştır. Hastalık gelmeden mücadele için yapılabilecek en iyi önlem olarak hayvanların aşılanması gerekiyor.

Bu çerçevede “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı" kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara Şap hastalığına karşı 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle sonbahar şap aşılama kampanyası başladı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum