Şehre inen çakallar hayvanları parçaladı;

Şehre inen çakallar hayvanları parçaladı

......

Şehir merkezine inen çakallar, besicilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına saldırdı. 


Sinop’un Ada mevkiindeki hayvan yetiştiricileri, artan çakal saldırıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Çakalların şehir merkezine inmesiyle hayvanlarının zarar gördüğünü belirten köylüler, yetkililere çare bulunması için çağrıda bulunuyor.

Hayvanları çakal saldırısına uğrayan besici Salim Çolak, “Adada hayvan yetiştiriyoruz. Çakallar ile çok dertliyiz. Çakallar şehir merkezine indi, hayvanımı paramparça ettiler. 20-30 tane çakal saldırdı. Bununla ilgili muhtarlarımız dilekçe verdi. Bir türlü önlemini alamıyoruz. Bunlar eskiden çok azdı, şimdi bir sürü çakal var. Çakallar şehir merkezinde artık insanları rahatsız etmeye başladı. Şehre inen çakallar o kadar çoğaldı ki elimizden cips bile yiyorlar. Konteynerlerden yemek yiyen çakallar da var. Yakında anaokulu var, oraya kadar iniyorlar. Bu bölgedeki kedi, köpek ve tavuk sayısında da çakallar nedeniyle bayağı bir azalma oldu” dedi.


“12 TANE HAYVANIM PARÇALANDI”

12 hayvanının çakallar tarafından parçalandığını dile getiren besici İbrahim Günaydın ise, “İki seneden bu yana koyun yetiştiriyorum. Burada geçen sene 12 tane hayvanım parçalandı. Bu sene de kuzum parçalandı. Bu yüzden koyun işini bıraktık, büyükbaşa döndük. İneğimizi geçen akşam çakallar yedi. 25-30 çakal birden saldırdı. Geceden sabaha kadar burada nöbet tutuyorum. Çakallar hayvanların yanına geliyor, havaya tüfekle ateş atıp çakalları korkutmaya çalışıyoruz. Başka yapacağım hiçbir şey yok” şeklinde konuştu. 



Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum