Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da hastalık alarmı!.. Yine kapatıldı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da salgın hastalıkları önlemek amacıyla bir dizi tedbir alınıyor.
Kastamonulu sanatçıdan üzen haber!.. 'Ayağımı kaybedebilirim'
Kastamonulu sanatçı Serdar Ortaç, uzun yıllardır tedavi gördüğü kronik sinir sistemi hastalığı Multipl Skleroz (MS) hakkında üzücü açıklamalarda bulundu.
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Sardalyadan bulaşan ‘botulizm’ öldürdü
Fransa’nın Bordeaux kentindeki “Tchin Tchin” adlı restoranda, 4 - 10 Eylül arasında servis edilen ev yapımı sardalyalardan yiyen müşteriler arasındaki bir kadın hayatını kaybetti.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Köri neye iyi gelir? Körinin faydaları neler?
Dünyada Asya kıtasında bulunan, çok farklı dinleri ve dünyanın 7 harikasından biri olan taç mahal ile ünlü olan ülke Hindistan’ın dünya mutfaklarına ün edinen yerel lezzeti olarak bilinen köri, birçok baharatın karışımı olarak meydana gelmektedir. Bu ünlü lezzetlerden olan baharat türü Asya mutfaklarındaki yerinden sonra Avrupa mutfaklarında da kullanılan yaygın bir tat olarak yerini almıştır. Ayrıca ülkemizdeki Türk mutfağında da daha yeni yeni yer edinen bir lezzet olarak yaygın bir şekilde kullanılmaya yavaş yavaş başlamaktadır. Baharat severler tarafından çokça beğenilen ünlü bir tat haline gelmiştir. Bu meşhur baharat olan körinin faydaları nelerdir? Bu konu hakkında detaylı değineceğiz. Köri nasıl kullanılır, hangi hastalıkları önler? İşte tüm detaylar…
Canan Karatay'dan 'Vegan beslenme bir hastalıktır' açıklaması
Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay bu defa veganlara yönelik eleştirileriyle gündem oldu. 'Vegan beslenme bir hastalıktır' diyen Karatay, 'Söyleyeceğim kızsınlar' diyerek vegan beslenmenin uzun vadede açabileceği sağlık sorunlarını anlattı.
Serinlemek isterken gözlerinizden olmayın!
Özel Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Kömür uyardı.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bekleyen ‘BÜYÜK TEHLİKE’
Bu ay içinde MHRS ve Poliklinik hizmeti veren 101 doktordan 10'unun daha gitmesiyle; Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ciddi bir uzman hekim sıkıntısı meydana gelecek.
İşte geleceğin en popüler 20 mesleği
Uzmanlar, 10 yıl içinde istihdam oranları büyüyecek olan meslekleri açıkladı. Gıda mühendisliği, yer bilimciliği ve su bilimi uzmanlığı gibi mesleklerin hızla yükselişe geçtiği görüldü. İşte geleceğin en çok kazandıran ve en popüler meslekleri
O ülkede yeni virüs alarmı: "Halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit..." DSÖ hastalığın ölüm oranını açıkladı!
Dünya yeni ölümcül bir virüsün kıskancında... Avrupa'da yeni Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının bildirildiğine yönelik ihbarlar geliyor. İngiltere'nin 'halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit' alarm koduyla uyardığı virüsün ölüm oranını DSÖ açıkladı. İşte haberin tüm detayları!
Ölüm hızının en yüksek olduğu iller; Sinop ve Kastamonu
Ölümler nedenlerine göre incelendiğinde, 2022 yılında yüzde 35,4 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı.
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
“Kızamık ölümcül olabilir”
Gelişmiş ülkelerde etkin aşılama sayesinde artık hiç görülmeyen kızamığın gelişmekte olan ülkelerde ve ülkemizde sorun olmaya devam ettiğine dikkat çeken VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Şen, “Kızamık dünyada endemik olan bulaşıcı bir hastalıktır.
Kastamonu VHO’dan ‘kurban eti’ uyarısı
Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban'da bunlara dikkat edin
Kurban Bayramı öncesinde bilgilendirmede bulunan Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konularak, önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saat dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi.
Kilo kontrolü için sakın yapmayın
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), vücut ağırlığının kontrolü için şekersiz tatlandırıcıların kullanılmaması yönünde tavsiyede bulundu.
Migren tedavi edilebilen bir hastalık
Şiddetli ve tekrarlayan baş ağrılarıyla seyreden migrenin Türkiye’de görülme oranı yüzde 16,4. Kadınlarda, erkeklerden üç kat fazla migrene rastlanıyor. Doğru tanı ve düzenli tedavi sayesinde migren kabus olmaktan çıkıyor.
Bu belirtiler varsa, dikkat!
Toplumda sık görülen İrritabl (hassas) Bağırsak Sendromu, yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.
Topraksız çilek!..
Sinop’un Mertoğlu Köyünde kurulan serada üretilen topraksız çilekler, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. 3 yıldır faaliyette olan serada yıllık 100 ton üretim hedefleniyor.
En çok yaşlı nüfusuna sahip ikinci il Kastamonu
Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda yüzde 22,6 artarak 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2022 yılında yüzde 20,2 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 19,3 ile Kastamonu, yüzde 18,0 ile Giresun izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 4,0 ile Hakkari, yüzde 4,1 ile Şanlıurfa izledi.
Tüm büyükbaşlar, Nisan ortasına kadar aşılanacak
Şap Entitüsü Müdür Vekili Ertan Ağtürk, "Aşı üretme kapasitesine baktığımızda 20 Nisan gibi ülkemizdeki tüm hayvanların aşılanmış olacağını düşünüyorum. Bundan dolayı da hem Kurban Bayramı’nda hem de aşı bittikten sonra herhangi bir problem yaşanmayacaktır" dedi.
Günde bir bardak şalgam, gribi önleyebilir
Türkiye'de en fazla tüketilen içecekleri arasında yer alan şalgam suyu, vatandaşlar tarafından hızla satın alınıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini artıran şifalı içecek, grip vakalarının yükselmesiyle birlikte Türkiye genelinde yoğun talep gördü.
Doğadan gelen şifa kaynağı: "Dağ Salebi"
Asırlardır gelensek yöntemlerle elde edilen ve lezzetiyle damakta unutulmaz tat bırakan Kastamonu’nun meşhur dağ salebi, soğuk algınlık başta olmak üzere birçok hastalıklara iyi gelmesi sebebiyle son günlerde yoğun talep görüyor.
Influenza ile Kovid-19 arasındaki fark nedir?
Son günlerde Grip (influenza) adını Kovid-19'dan sonra sıklıkla duymaya başladık. Sıklıkla görülen ve bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan ınfluenza A virüsü hakkında merak edilenleri ve Kovid-19'la arasındaki farkları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu anlattı.
"Türkiye'de görürsek şaşırmamak lazım"
Birleşik Krallıkta bir süredir alarm etkisi yaratan Strep A bakterisi, Fransa’da da çocuk ölümlerine neden oldu. Bir anda ortaya çıkan bu bakteri Türkiye'de çocuklarda kış aylarında özellikle bademcik iltihabına neden olan kriptiktonsillit denilen bademciklerin beyaz renk aldığı bir hastalığa neden oluyor. Bu hastalıkların artması özellikle çocuklarda görüldüğü gözlemlendi.