"Türkiye'de görürsek şaşırmamak lazım";

"Türkiye'de görürsek şaşırmamak lazım"

Birleşik Krallıkta bir süredir alarm etkisi yaratan Strep A bakterisi, Fransa’da da çocuk ölümlerine neden oldu. Bir anda ortaya çıkan bu bakteri Türkiye'de çocuklarda kış aylarında özellikle bademcik iltihabına neden olan kriptiktonsillit denilen bademciklerin beyaz renk aldığı bir hastalığa neden oluyor. Bu hastalıkların artması özellikle çocuklarda görüldüğü gözlemlendi....



 

“BU HASTALIK ÜLKEMİZDE DE GÖRÜNÜYOR”

 

Strep A bakterisi şikayetiyle gelen çocuklara şimdilik böyle bir teşhis konulmadığın ama olmayacağı da anlamına gelmediğini dile getiren Dr. Akif Çelik konuşmalarına şöyle başladı “Bakteri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de var. Bütün virüs ve bakterilerde bölgesel olarak fark da var ama kış aylarında özellikle bademcik iltihabına neden olan kriptiktonsillit dediğimiz bademciklerin beyaz renk aldığı bir hastalığa neden oluyor” dedi.

 

"İNGİLTERE’DE BİR ANDA ÇOĞALDI, BİZDE DE OLURSA PEK ŞAŞIRMAMAK LAZIM"

 

Bakterinin ölümcül bir vakaya neden olduğu hasta ile henüz karşılaşmayan konuşmalarına Çelik şöyle devam etti: “Bu hastalık ülkemizde de görünüyor. Sadece bu bakterinin ölümcül bir vakaya neden olduğu hasta ile henüz karşılaşmadım. Genel olarak düşündüğümüzde ise çok nadir olarak rastlanan durum. İngiltere’de açıklanan ölümlü vakaların irdelenmesi gerekli. Çocukların alt hastalıklarının, ekstra başka bir hastalığı olup olmadığının çok iyi aydınlatılması gerekiyor. Bu şekildeki vakalar ise ülkemizde belirgin gördüğümüz bir seri değil. Fakat İngiltere’de bir anda çoğaldı, bizde de olursa pek şaşırmamak lazım” diye konuştu. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum