Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da bir ilki başardılar!
Abana Belediyesi, çevreye duyarlı bir adım atarak Kastamonu'da bir ilke imza attı. Yapılan açıklamada, belediyenin öncülüğünde hayata geçirilen örnek bir projeyle atıkların çevreye verdiği zararları azaltmayı hedefledikleri belirtildi.
Kastamonu'da yeni yaşam vaadi
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde baharın müjdecisi çiğdemlerin çiçek açması ile 12 bin yıllık coğrafi işaretli siyez toprakla buluşturulmaya başlandı.
Romanya’dan Kastamonu'ya kadar sürüklendi
Romanya açıklarında yan yatan, mürettebatı tahliye edilmiş gemi Kastamonu'nun Cide ilçesine kadar sürüklendi.
Hasar tespiti yapıldı; 'Kayıp çok büyük!'
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu ve beraberindeki ekip, Kastamonu merkeze bağlı Alpı köyünde meydana gelen ve büyük hasara neden olan yangında kayıp tespit çalışmaları gerçekleştirdi.
Mazot ve gübre desteği verilmeye başladı
Tosya Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken, üreticilere mazot ve gübre desteklerinin 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandığını açıkladı.
Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.
Öylesine başladı; şimdi milyonlarca var: 'Muazzam verim alıyoruz'
10 bin adet solucanla gübre üretmeye başlayan vatandaş, şimdi 3 milyon rakamına ulaştı.
Tarımsal destekleme bütçesi artırılacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 63,4 milyar lira olan tarımsal destekleme bütçesinin 2024 yılı için 91,55 milyar liraya çıkarılacağını bildirdi.
TZOB: ‘Çiftçinin mazot desteği artırılmalı’
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar “2023 desteklerinde mazota daha fazla önem verilmelidir. Mazota verilen destek oranı artırılmalıdır” dedi.
Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Müjde verildi!
Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere Mart ayında ödenecek olan mazot ve gübre desteğinin daha erken yatırılacığının müjdesini verdi. Peki mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?
Taşköprü'de Endüstriyel Kenevir ve Sarımsağın ekim nöbeti...
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Endüstriyel kenevir - Sarımsak Ekim Nöbetinde Yetiştirilen Kenevir ve Sarımsağın Verim ve Kalitesi Üzerine Çinkolu ve Borlu Gübrelemenin Etkileri” isimli çalışması için Taşköprü ilçesinde ekimi yapılan deneme tarlasını ziyaret etti.
TÜDKİYEB: Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçileri destekleme ödemesinin erkene alınmasına ilişkin, “Erken ödeme çiftçilerimize moral oldu” dedi.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında nereli? İbrahim Yumaklı hakkında bilgiler
İbrahim Yumaklı'nın biyografisi, yaşamı yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki İbrahim Yumaklı kimdir? Yaşı kaç? Nereli? Hangi bakanlıkta görev yapacak? İşte detayları
Kastamonu’da kadınlar bu projelerle gelirlerini arttıracak
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kaymakamlık önceliğinde hazırlanan “Serada Üreten Kadınlar” projesiyle ilçede ikamet eden kadınlar, topraksız modern üretim yaparak gelirlerini arttıracak.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Ayçiçekte verim düştü, yağ fiyatları artacak!
Verim kaybı nedeniyle ayçiçek yağının fiyatının yükselmesi bekleniyor.
Kastamonu tarımında yükselen değer AYÇİÇEĞİ!..
Kastamonu’da stratejik bir ürün olan ayçiçeğinin ekim alanları her geçen yıl artıyor.
Çiftçinin ‘aracı’ isyanı!.. ‘Gelin tarladan alın’
Tarladan 4 liraya çıkan domates markette 30 liraya satılıyor
Bu yöntem solan orkidenizi tekrar canlandırıyor!
Orkideler, bakımı zor görünse de aslında oldukça kolaydır. Birkaç temel kurala uyarak, uzun yıllar boyunca orkidelerinizin çiçeklenmesini sağlayabilir ve solmasını çürümesini önleyebilirsiniz.
"Adam bürokraside tıkanmış, samimiysen buyur çöz"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'ye eleştirilerini sürdürüyor. Merkez İlçe Başkanı Urganioğlu açıklamasında Ballıdağ hastanesi önündeki bürokrasi engeli olduğunu vurgulayarak; " Adam bu projesinde bürokraside kitlenmiş kalmış. Buyur çöz. Kastamonu'ya döviz gelsin ve sağlık üssü olsun diyorsan ve samimiysen ilk görevin Ballıdağ’ın önündeki bürokrasi engelini kaldırmandır. Bende bunun Memleket Partisi olarak takipçisi olacağım. Bu hazır işi de çözemezsen karnen sıfırla tescillenecek" dedi.
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
Kastamonu'da anız yakmanın cezası belli oldu!
Modern tarım tekniğinde anız yakmak son derece yanlış bir yöntem olarak belirlendi. Yakma sonucu karşılaşılan zararların çoğunu telafi etmek mümkün değil. Bu nedenle 2023/02 sayılı Valilik Genelgesine göre ilimiz sınırları içerisinde anız yakmak yasaklandı ve bu yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.
‘Siyez’de hasat dönemi başladı
İhsangazi'de geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
Eti Bakır, lityum-iyon batarya geliştirilecek
Eti Bakır’ın Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi, “Avrupa’nın Pil Hammaddelerine Bağımlılığını Azaltacak Sürdürülebilir Teknolojiler” projesiyle Avrupa Birliği’nden fon almaya hak kazanan tek Türk şirket oldu.
Üreticiler buğdayda tüccarın insafına kaldı
Türkiye buğday rekoltesinde rekora koşuyor, ancak TMO çiftçinin talebini karşılamakta zorlanınca üretici tüccarın eline düştü.