Kastamonu'da bir ilki başardılar!;

Kastamonu'da bir ilki başardılar!

Abana Belediyesi, çevreye duyarlı bir adım atarak Kastamonu'da bir ilke imza attı. Yapılan açıklamada, belediyenin öncülüğünde hayata geçirilen örnek bir projeyle atıkların çevreye verdiği zararları azaltmayı hedefledikleri belirtildi....

İLÇEYE KOMPOST MAKİNE KAZANDIRILDI

Sıfır atık uygulamalarının bir parçası olarak, Abana Belediyesi bünyesine Kompost Makinesi kazandırıldı. Bu makine, atıkların geri dönüşebilen malzemelerinden maksimum fayda sağlamak amacıyla kuruldu. Ezine Çayı ile Halk Eğitim Merkezi'nin arasında yer alan atık su terfi istasyonunun bulunduğu bölgeye yerleştirilen makine, vatandaşların ev ve iş yerlerindeki işlenmemiş bitkisel organik atıkları çöpe atmak yerine kompost makinesine atmalarını sağlayacak.

Bu sayede, organik atıklar belediyenin kompost makinesinde gübreye dönüştürülecek ve geri dönüşüme katılan atık miktarı oranında gübre üretilecek. Bu yöntemle, evsel atıkların geri dönüşümü sağlanırken atık miktarının azalması ve park/bahçelerde kullanılan kompost gübrelerin ücretsiz olarak elde edilecek.

" BİR İLKE İMZA ATTIK VE ÖNCÜLÜK ETTİK"

Abana Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Kastamonu ve ilçeleri arasında bir ilke imza attık ve öncülük ettik, örnek projeyi hayata geçirdik. Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemelerden maksimum fayda sağlamak amacıyla sıfır atık uygulamalarının bir parçası olarak Kompost Makinesi’ni belediyemiz bünyesine kazandırdık. Ezine Çayı ile Halk Eğitim Merkezi'nin arasında yer alan atık su terfi istasyonunun olduğu bölgede kurulumunu gerçekleştirip hizmete aldığımız makine sayesinde vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerindeki işlenmemiş bitkisel organik atıklar çöpe atılmak yerine Belediyemizde bulunan kompost makinesine atılarak organik gübreye dönüştürülecek. Geri dönüşüme yerleştirilen atık miktarı oranında makine tarafından gübre verilecek olup, bu şekilde oluşan evsel atıkların geri dönüşümü sağlanmakta, atık miktarı azalmakta, park ve bahçelerde kullanılan kompost gübreler ücretsiz olarak elde edilmektedir."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum