Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Müjde verildi!;

Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Müjde verildi!

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere Mart ayında ödenecek olan mazot ve gübre desteğinin daha erken yatırılacığının müjdesini verdi. Peki mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?...

Normal şartlarda 2024 Mart ayında yapılması beklenilen buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerine mazot ve gübre destek ödemesi daha erken tarihe çekildi. Beş ay kadar erken yapılacak ödemeler, Ziraat Bankası hesapları üzerinden gerçekleştirilecek.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

2023 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 TL mazot desteği, 46 TL gübre desteği ödeniyor. Bu ürünler için gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 olarak ödeme yapılıyor.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız." ifadelerine yer verdi.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ'NE KAYITLAR BAŞLADI

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başladı ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçiler ürün güncelleme başvurularını 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerinin mazot gübre desteği ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilere ödenecek. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sorgulama işlemlerini yapabilecekler.

"ÇİFTÇİLERE DESTEKLER 2023 EKİM AYINDAN İTİBAREN ZİRAAT BANKASI HESAPLARINDA TANIMLAYACAĞIZ"

2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız.

Kaynak: HABER7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum