Arama
Arama Sonuçları
"İsrail, kanlı ellerini Gazze'nin üzerinden çek!
AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Gazze'deki zulme  vurgu yapıldı. Açıklamada; "81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız! Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz:  Bu zulüm daha ne kadar sürecek! Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!"
Kastamonu Üniversitesi’nde ‘KATİL İSRAİL’ sesleri!..
Kastamonu Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı.  
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
İlçeye yeni doktor ataması
Aralık ayında yeni doktorlar hizmetlerine başlarken, ilçeye yeni hekim ataması yapıldı.
İnebolu’dan Sakarya’ya Şerife Bacılar minyatür sergisi
Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 26-27 Ekim tarihlerinde Minyatür sergisi düzenlendi.
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
İşte 2023 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri
Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan anne baba adaylarının üzerinde en çok düşündüğü konulardan biri de bebeklerine verecekleri isimdir. Anlamlarına dikkat edilerek verilen isimlerin bazıları sıklıkla tercih edilirken bazıları daha az kullanılmaktadır.
Tarhananın bozulduğu nasıl belli olur? Tarhana nasıl saklanmalı?
Şeker hastalığına faydalı olan tarhana, çeşitli hastalıklardan koruduğu gibi, yorgunluğu alan mucizevi bir gıdadır. Peki bu mucizevi gıdanın uzun ömürlü tüketilmesi için neler yapılmalıdır? Tarhananın bozulduğu nasıl anlaşılır? Tarhana nasıl saklanır? Tarhananın pratik fermantasyonu nasıl yapılır? İşte, tarhana hakkında bilinmesi gereken gerekli bilgiler
İş makinesi izleme sebebimiz işte bu! Aklınıza bile gelmeyecek sebepler
Toplum olarak iş makinesi izlemekten keyif aldığımız yadsınamaz bir gerçek. Bu sadece Türkiye’de değil, İtalya’da da yaygın bir durum. Peki iş makinesini izlemeyi neden seviyoruz? İşte tüm detaylar
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Ortaç ne demek? Ortaç isminin anlamı nedir?
Yeni doğan bebeklere verilebilecek isimler arasında ortaç ismi de bulunuyor. Bu isim anlamlı isim arayışında olan aileler için oldukça mantıklı bir isim olarak değerlendiriliyor. Özellikle erkek bebekler için son derece uygun bir isim türü olarak bildiriliyor. Ortaç isminin anlamını tüm detayları ile derledik.
Osmanoğlu'ndan 15 gün sürecek 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'ne davet
Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında, program hazırladıklarını açıkladı. İl Başkanı Osmanoğlu, Cumhuriyetin 100'ncü yılı için logo tasarladıklarını ve özgün bir yüzüncü yıl marşı bestelendiğini belirtti. Osmanoğlu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı İnebolu'dan başlayarak Ankara'ya uzanan 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nda düzenlenecek yürüyüş programının detaylarını açıkladı.
Tüm Türkiye'yi İnebolu'dan Ankara'ya 300 kilometrelik Yolu yürümeye davet etti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyetin 100. Yılında tüm Türkiye'yi İnebolu'dan Ankara'ya 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nu yürümeye davet etti.
Çocukların sağlığında en çok babalar etkili
Babalar, çocuklarının sağlığını nasıl etkiledikleri konusundaki araştırmalarda bazen göz ardı edilir. Ancak Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nda yardımcı doçent olan James Muchira, en başından beri babaların çocuklarının sağlığını önemli şekillerde şekillendirdiğini söyledi.
KÜDEF’ten 2 büyük proje...
KÜDEF Genel Başkanı hemşehrimiz Eyüp Sabri Atay, iki büyük projeyi yakın zamanda hayatta geçirmeye hazırlanıyor.
130 kişinin katılımıyla 'Bebek Dostu Sağlık Çalışanı' sempozyumu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında 1'nci Bebek Dostu Sağlık Çalışanı Sempozyumu gerçekleştirildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından yeni doğan ve sosyal pediatri öğretim görevlileri tarafından sağlık çalışanlarının konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Düzenlenen programda 130 sağlık çalışanı bilgilendirildi.
6 Şubat 2023... Asrın felaketinin üzerinden 6 ay geçti
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası binlerce can enkaz altında kaldı... Onlarla birlikte kurulan hayaller, binbir özenle kurulan yuvalar yerle bir oldu...
SMA hastası Yağız Batu, desteğinizi bekliyor
Aslen Kastamonulu olan Hakan Demirtaş’ın SMA hastası oğlu Yağız Batu Demirtaş destek bekliyor.
Kastamonu'da bebekler ziyaret edildi
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesi için hazırlanan 'Mutlu anneler sağlıklı bebekler' projesi kapsamında hane ziyaretleri devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Emine Er proje kapsamında ev ziyaretlerinde bulundu.
Kastamonu’da çocuklarda ishal vakaları arttı
Sıcak havalar nedeniyle ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış yaşanmaya başladı.
“Aşıyla korunmak mümkün”
Hepatit hastalığının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinen ve Hepatit B ve A virüsüne karşı aşı bulunduğunu belirten Liv Hospital Samsun Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de 1998’den bu yana yenidoğan tüm bebekler ulusal aşılama programı çerçevesinde aşılanarak korunmaktadır. Hepatit B’ye karşı oluşan bağışıklık Hepatit D için de koruyucudur” dedi.
AK Partili Vekil'den, Barbi ve Oppenheimer analizi
Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Oppenheimer ve Barbie filmlerinin aynı gün vizyona girmesine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu; “Paradoks Ortaya Çıkardı” diyerek filmlere ilişkin analizlerini anlattı.
AK Partili Vekil'den, Barbie ve Oppenheimer analizi
Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Oppenheimer ve Barbie filmlerinin aynı gün vizyona girmesine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu; “Paradoks Ortaya Çıkardı” diyerek filmlere ilişkin analizlerini anlattı.
Uzmandan sıcak tavsiyeleri; Şapka takın, beyaz ve ince giyinin
Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.