Kastamonu'ya teşekkür ettiler;

Kastamonu'ya teşekkür ettiler

....

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanlığı Kastamonu'ya teşekkür etti. Teşekkür mesajında şu ifadeler yer aldı:

"İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüzde bize gösterdiği nazik ilgi için Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze, İl jandarma Komutanımıza ve ekibimizin güvende olması için özveriyle görev yapan güvenlik şube polislerine, İl Jandarma mensuplarına teşekkür ediyoruz."

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde başlatılan İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü sona erdi.

Yürüyüşün sona ermesinin ardından Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu açıklamada bulundu. Osmanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kastamonu İl  başkanlığı olarak “İnebolu; Gazi Mustafa Kemal’in “Gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da.” dediği tek İstiklal Madalyasına sahip ilçemizdir. Yürüyüşü 28 Ağustos tarihinde başlatacağız. Çünkü tam 103 yıl önce, 28 Ağustos 1920'de İnebolu'ya ilk silahlar gemilerle ulaşmış ve bu kutsal vatan topraklarından kağnılara yüklenerek Ankara'ya doğru bir umut yolu çizilmiştir.  Bu İstiklal Yolu, dedelerimizin ve ninelerimizin cephane ve silahları taşıdığı, o günün şartlarıyla mücadele ettiği bir rota olmuştur. Bu zorlu yolculuğa atalarımız kağnılarla cephane ve silahları taşırken ayaklarında çarık yarı aç yarı tok kar yağdığı zaman bebeklerinin üzerindeki örtüleri alıp top mermileri ıslanmasın diye top mermilerinin üzerine örterek devam etmişlerdir.  Bugün, biz de aynı yoldan yürüyerek, onların mirası olan bu azim ve inançla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yurttaşlarımızla birlikte, 100. yılı şan ve şeref ile kutlamak istiyoruz. Zafer Partisi olarak, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, Cumhuriyetimizi seven, saygı gösteren tüm yurttaşlarımızı bu anlamlı yürüyüşe davet ediyoruz.” demiştik.

28 Ağustos tarihinde ise İnebolu’dan İstiklâl Yolu Zafer Yürüyüşü’nü başlatan Genel Başkanımız sayın Özdağ ve ekibine Türkiye’nin her bölgesinden farklı etaplara katılmak üzere gelen partililerimizin yanında İstiklâl Yolu güzergahındaki illerden gönüllüler de dahil olmuş ve Cumhuriyet’imizi kutlamak ve İstiklal Yolu Kahramanlarına saygımızı göstermek için başlatılan bu yürüyüşte bizi yalnız bırakmamışlardır.

Karadeniz’den İnebolu Limanı’na gelen mühimmatı Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik üzerinden canı pahasına ulaştırarak cepheyi savunmasız bırakmayan O Kahramanları anmak için 101 sonra aynı yolda yürüyen bugünün onurlu insanları, Cumhuriyet’e sahip çıkmak için gerektiğinde dedelerinin nenelerinin yaptığı fedakarlığı yapacaklarını “dosta, düşmana” göstermişlerdir.Ampute edilmiş bacağıyla Güneydoğu gazimiz de yürüdü bu kutlu yolda, dört yaşına girmemiş çocuk da. Yol üzerinde soğuk kızılcık şerbeti ikram eden hemşehrilerimiz de. Ellerinde bayraklar pencerelerinden selam edenler de.

Genel Başkanımız Özdağ kafilenin başında büyük bir inanç, kararlılık ve heyecanla yürümüş, katılımcıların bu meşakkatli yürüyüşü coşkuyla aşmalarında motivasyon kaynağı olmuştur.13. günün sonunda Akyurt’a ulaşan kafile 301 km’lik yolu her gün yaklaşık 20-25 km yürüyerek tamamlamıştır. 10 Eylül Pazar günü saat 15:00 da Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ebedi i istirahatgahı Anıtkabir’de Partililerimiz ve Cumhuriyet’imizi kutladığımız bu şanlı yürüyüşü destekleyen vatansever halkımız tarafından yürüyüşçülerin karşılanması ve birlikte Ata’mızın ziyaret edilmesi ile 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüz sona erdi.

Zafer Partisi Kastamonu Teşkilatı olarak İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüzde bize gösterdiği nazik ilgi için Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze, İl jandarma Komutanımıza ve ekibimizin güvende olması için özveriyle görev yapan güvenlik şube polislerine, İl Jandarma mensuplarına teşekkür ediyoruz.




Bu yaşanılanlar elbette Cumhuriyet’in kurucu değerleri olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini zafere taşıyan cesur insanlarımıza bir teşekkür mahiyetindedir. Onların özverisi, bugün özgür bir Türkiye Cumhuriyeti olarak var olmamızın temelidir. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanımızı korurken şehit ve gazi olan insanlarımıza sonsuz teşekkür borçluyuz. Ancak teşekkür etmek yalnızca geçmişe odaklanmak anlamına gelmez. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, geleceğe dair umutlarımızı da düşünmeliyiz. Bugünün genç nesilleri, Cumhuriyetimizin temel değerlerini sürdürecek ve geliştirecek olanlardır. Sağlık, eğitim, sanayii, bilim, sanat, adalet ve demokrasi gibi alanlarda Cumhuriyetimizi daha da ileriye taşıma sorumluluğunu taşıyoruz.Bu kapsamda özellikle İstiklal Yolu’nun ıslahının ivedilikle yapılması gelecek kuşaklara miras bırakılması açısından önem arz etmektedir. Geçmişimize minnettar olmalı, geleceğe dair umutlarımızı yeniden canlandırmalı ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruma ve yüceltme sorumluluğunu taşımalıyız.

Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." diyerek bizim yolumuzu çizmiştir.

Biz, daima Türk Milleti’nin, Türk vatanının, Türk Cumhuriyeti’nin yanında ve savunucusu olarak yol yürüme kararlılığındayız. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!"

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum