Osmanoğlu'ndan 15 gün sürecek 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'ne davet;

Osmanoğlu'ndan 15 gün sürecek 'İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'ne davet

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı kutlamaları kapsamında, program hazırladıklarını açıkladı. İl Başkanı Osmanoğlu, Cumhuriyetin 100'ncü yılı için logo tasarladıklarını ve özgün bir yüzüncü yıl marşı bestelendiğini belirtti. Osmanoğlu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da katılacağı İnebolu'dan başlayarak Ankara'ya uzanan 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nda düzenlenecek yürüyüş programının detaylarını açıkladı....

"100'NCÜ YIL LOGOSU TASARLADIK VE ÖZGÜN BİR YÜZÜNCÜ YIL MARŞI BESTELENDİ"

Zafer Partisi İl Başkanı Dilek Osmanoğlu açıklamasında; "Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına girdik. Elbette 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl kutlamaları yapılacaktır. Ancak, şimdiye kadar Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yönelik yeterli çalışmanın yapılmamış olması bizi üzmüştür. Biz, Zafer Partisi olarak Cumhuriyetimizin 100'ncü yılının hak ettiği değerin verilerek coşkuyla kutlanması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir dönüm noktasını birlikte kutlamak istiyoruz. Bu amaçla, bir dizi etkinlik ve çalışma planladık ve bunları hayata geçiriyoruz. Öncelikle, özel bir 100'ncü yıl logosu tasarladık ve özgün bir yüzüncü yıl marşı bestelendi. Şimdi ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun simgesi olan İnebolu'dan başlayarak Ankara'ya uzanan 300 kilometrelik İstiklal Yolu'nda bir yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyoruz. Bilindiği üzere İnebolu; Gazi Mustafa Kemal’in 'Gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da' dediği tek İstiklal Madalyasına sahip ilçemizdir. Yürüyüşü 28 Ağustos tarihinde başlatacağız. Çünkü tam 103 yıl önce, 28 Ağustos 1920'de İnebolu'ya ilk silahlar gemilerle ulaşmış ve bu kutsal vatan topraklarından kağnılara yüklenerek Ankara'ya doğru bir umut yolu çizilmiştir. İstiklal Yolu, dedelerimizin ve ninelerimizin cephane ve silahları taşıdığı, o günün şartlarıyla mücadele ettiği bir rota olmuştur. Bu zorlu yolculuğa atalarımız kağnılarla cephane ve silahları taşırken ayaklarında çarık yarı aç yarı tok kar yağdığı zaman bebeklerinin üzerindeki örtüleri alıp top mermileri ıslanmasın diye top mermilerinin üzerine örterek devam etmişlerdir.  Bugün, biz de aynı yoldan yürüyerek, onların mirası olan bu azim ve inançla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yurttaşlarımızla birlikte, 100'ncü yılı şan ve şeref ile kutlamak istiyoruz."


"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100'NCÜ YILI İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM"

İl Başkanı Osmanoğlu açıklamasının devamında;  "Zafer Partisi olarak, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, Cumhuriyetimize inan, saygı gösteren tüm yurttaşlarımızı bu anlamlı yürüyüşe davet ediyoruz. Elbette, bu uzun yolculuğu tamamlayamayacak kadar vakit ayıramayanlar farklı etaplarda yürüyüşümüze dahil olabilirler. Birkaç saatlik, bir günlük veya iki günlük katılımlarla bu kutlu yürüyüşte yanımızda olmanızı diliyoruz. Sadece bayrağınızı, azığınızı ve uyku tulumunuzu alarak gelin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı için birlikte yürüyelim. Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yakışır bir şekilde yürümek ve kutlamak için siz değerli vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi bekliyoruz!" dedi.


PROGRAMIN DETAYLARI NETLEŞTİ

İl Başkanı Osmanoğlu, programın detaylarını ise şöyle açıkladı;

"28 Ağustos Pazartesi günü saat 08.30'da İnebolu Limanı'nda folklor ekibi ve türkülerle yürüyüşçüler karşılanacak.  Saat 09.00 itibariyle Türk Ocağı önünde düzenlenecek törenin ardından yürüyüş başlayacak. Yukarı Çaylı köyünde konaklamanın ardından saat 19.00 itibariyle Çuhadoruğu kamp alanında konaklama yapılacak.

29 Ağustos Salı günü sabah saat 08.00'de tekrar yürüyüş başlayacak. Ersizlerdere köyünde 1 saatlik mola sonrasında yürüyüşe devam edilecek. Saat 19.00 itibariyle Ecevithanı Kamp alanında konaklama yapılacak.

30 Ağustos Çarşamba günü, Ecevithanı'ndan başlayan yürüyüşe, Yağlıca köyünde mola verilecek. 19.00 itibariyle Şehit Şerife Bacı Anıtı bölgesi akaryakıt istasyonunda konaklama yapıalcak.

31 Ağustos Perşembe günü, saat 08.00 itibariyle tekrar başlayacak olan yürüyüşe Sarıyonca köyü bölgesinde mola verilecek. Saat 19.00 itibariyle Duruçay bölgesi Alpet akaryakıt istasyonunda konaklama yapılacak.

1 Eylül Cuma günü saat 08.00'de başlayan yürüyüş, saat 13.00 itibariyle Kastamonu Kışla Parkı'nda mola verilecek. Şehir merkezinde konaklanacak, Kastamonu gezilecek.

2 Eylül Cumartesi günü sabah başlayacak olan yürüyüş, Kadıdağı Piknik alanında mola verilecek. Saat 19.00'da Çeşme Hayrat konaklanacak.

3 Eylül Pazar günü yürüyüşçüler, tünel girişi park alanında araçlara binerek Ilgaz Dağı Milli Park alanı Jandarma Şehitliği'ne hareket edecek.  Jandarma Şehitliği'nde öğle arasının ardından Ilgaz ilçesinde düzenlenen programa geçilecek.

4 Eylül Pazartesi günü Ilgaz ilçesinden başlayan yürüyüş, Kesecik köyünde bitecek. Konaklama Kesecik köyünde gerçekleştirilecek.

5 Eylül Salı günü yürüyüşçüler Korgun'a kadr yürüyecek. Daha sonra yürüyüşçüler, araçlarla Çankırı ilçesine geçecek. Çankırı'da düzenlenen programın ardından il merkezinde konaklama yapılacak.

6 Eylül Çarşamba günü tekrar başlayacak olan yürüyüşe, Gölez Köyü Sapağında mola verilecek. Gece akaryakıt istasyonunda konaklanacak.

7 Eylül Perşembe günü tekrar başlayan yürüyüşe Karaşeyh Köyü sapağında mola verilecek. Akşam akaryakıt istasyonunda konaklanacak.

8 Eylül Cuma günü başlayan yürüyüş, OPET akaryakıt istasyonuna kadar devam edecek. 

9 Eylül Cumartesi günü yürüyüşçüler, Ankara Kalecik ilçesine varacak. Buradaki program sonrasında gece akaryakıt istasyonunda konaklanacak.

10 Eylül Pazar günü başlayan yürüyüşe, Akyurt Şehitler Çeşmesi'nde mola verilecek. Akyurt Şehitler Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Gece Ankara'da konaklanacak.

11 Eylül Pazartesi günü Anıtkabir ziyaretiyle yürüyüş sona erecek...

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum