Arama
Arama Sonuçları
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Trafik kazası: 14 aylık bebek hayatını kaybetti
Samsun’da meydana gelen trafik kazasında 14 aylık bebek hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.
Kastamonulu şoförün yaşadığı hayret verici olay!
İstanbul'da yaşayan ve minibüs şoförü olan Kastamonulu hemşehrimiz Hakan Yücel, minibüsünde doğum yapan kadını hastaneye ulaştırdı. Yücel açıklamasında; "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diyerek hayretini dile getirdi.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
Milletvekili Uluay: 'Büyük ihtimalle yıkılacak'
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenledi. Uluay, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki atıl binayla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Minik Yağız'a yapılan cezasız kalmadı!
Aslen Kastamonulu olan Demirtaş ailesinin SMA hastası çocukları Yağız Batu’nun 6 iş yerinden kumbaralarını çalan iki kişi tutuklandı.
İlçeye yeni doktor ataması
Aralık ayında yeni doktorlar hizmetlerine başlarken, ilçeye yeni hekim ataması yapıldı.
Asli kusurlu DSİ!..
Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin yakınları tarafından açılan davada DSİ asli kusurlu, Bozkurt Belediyesi ise kusurlu bulundu. Selde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, DSİ ve Bozkurt Belediyesinin tazminatlarını ödemesini talep etti.
Milletvekili Ekmekci, TBMM'de konuştu: 'Ellerinizi çekin'
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda AK Partı grubu adına söz verdi. Toplantıda konuşmasının ardından bir önceki konuşmaya cevap veren AK Partili Ekmekci ve CHP Grubu arasında da tansiyon yükseldi.
Ekmekci, SABAH Gazetesi'ne konuştu
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Sabah Gazetesine bir takım açıklamalarda bulundu
İnebolu’dan Sakarya’ya Şerife Bacılar minyatür sergisi
Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde 26-27 Ekim tarihlerinde Minyatür sergisi düzenlendi.
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
KEAH ‘Anne Dostu Hastane’ oldu
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) yaklaşık 4 yıldır mücadelesi verilen "Anne Dostu Hastane" unvanı, Sağlık Bakanlığı personelince yapılan denetimleri başarıyla geçti.  
Kastamonu'da Bakanlı açılış
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Kastamonu 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışı gerçekleşti.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Çocuğunuzun okula uyumunu kolaylaştırmak elinizde!
Uzun bir tatilin ardından okula başlamak çoğu çocuk için zor ve stresli olabiliyor.
Hayati önemdeki ilaçlara erişim alarmı: Şikayetler yüzde 113 arttı!
İlaç üretici firmalara yönelik şikayetler, platformda geçen yıla oranla yüzde 113 arttı.
İşte 2023 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri
Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan anne baba adaylarının üzerinde en çok düşündüğü konulardan biri de bebeklerine verecekleri isimdir. Anlamlarına dikkat edilerek verilen isimlerin bazıları sıklıkla tercih edilirken bazıları daha az kullanılmaktadır.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.