KEAH ‘Anne Dostu Hastane’ oldu;

KEAH ‘Anne Dostu Hastane’ oldu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) yaklaşık 4 yıldır mücadelesi verilen "Anne Dostu Hastane" unvanı, Sağlık Bakanlığı personelince yapılan denetimleri başarıyla geçti.  ...

Sağlık Bakanlığı tarafından tüm ülke genelinde anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla uygulamaya alınan “Anne Dostu Hastane” unvanı denetimleri devam ediyor. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı personelince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde binden fazla personele “Anne Dostu Hastane” eğitimleri verildi. Bu eğitimlerin sonucunda Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığına “Bebek Dostu” hastane unvanının ardından “Anne Dostu Hastane” unvanı için de başvuru yapıldı. Başvuru neticesinde Sağlık Bakanlığı personelince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birçok birimi değerlendirmeye alındı. Denetimleri başarıyla geçen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Anne Dostu Hastane” unvanını almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığına sunulan denetim evrakları onaylandıktan sonra belgenin hastaneye teslim edilmesi bekleniyor.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Anne Dostu Hastane” unvanı için yapılan denetimlerle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Sağlık Bakanlığı personelince hazırlanan denetim raporu okundu, ardından tavsiyelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, “Anne ve bebek ölümleri, bugüne kadar Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde ülkemizde ben 1990’lı yılları da iyi hatırlıyorum, önemli ölçüde bir aşama kaydedildi. Anne ve bebek ölümleri azaltıldı. Amaç tabii ki hiç olmamasıdır. Buradaki başarının üzerine bir de 'Anne Dostu Hastane' unvanını alarak buradaki kaliteyi, başarıyı ve hizmeti bir üst noktaya taşımış oluyoruz. Bu noktada emekleri geçen tüm hastane personeline, müdürlüğümüz adına çok teşekkür ediyorum. Zaten Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'Bebek Dostu' hastane unvanımız vardı. Üzerine bir de 'Anne Dostu Hastane' unvanı almaya hak kazandık” dedi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Saide Pakize Çetin ise, “Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak zaten 'Bebek Dostu' hastane unvanımız vardı. 'Anne Dostu Hastane' unvanını almak için de meslektaşlarım, tüm hastane personelimiz, özellikle ebe arkadaşlarım canla başla çalıştılar. Bizler bunun için emek verdik, bu yüzden de bu unvanı almayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Yapılan değerlendirme sonucunda da bizleri bu unvanı almaya layık gördüler. Bunun için de çok teşekkür ediyoruz. Önerileriniz de bizler için çok kıymetli, dışarıdan bir göz, profesyonel bir bakış açısı ile önerilerinizin hepsini mutlaka dikkate alacağız. Bir sonraki denetimimizde bunları da yeniden düzenlemiş olacağız inşallah. Bu süreçte gayretlerini esirgemeyen mesai arkadaşlarıma, ebe arkadaşlarımıza, hastane personelimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hastane içinde yer alan gebe okulunda, anne adaylarına gebeliğin başından itibaren başlayan ve doğum sonrası süreçle devam eden eğitimlerle, pilates dersleriyle, danışmanlık hizmeti verilmektedir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik travay, doğum ve lohusa odalarında gebelerin kendilerini ev ortamında hissettikleri, özgürlüğü sağlayabildikleri ve istediği refakatçi ile kalabilecekleri alanlar bulunuyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum