Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki vicdansızlığın izleri siliniyor!
Kastamonu’nun Cide ilçesinde anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
İttifak meclise girmedi! AK Partililer reddetti…
Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının 2’ncü oturumu gerçekleştirilirken, Kastamonu Belediyesi’nin 100 milyon TL’lik kredi talebine AK Partililerin ret oyu vermesi sonrasında Başkan Vidinlioğlu da birkaç cümleyle gönderme yaptı…
Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor
Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.
Belediyeden 100 milyon TL kredi talebi!
Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Kastamonu Belediyesi’ne 50+50 milyon olmak üzere 100 milyon TL’ye kadar kredi çekilmesi talebi komisyona sevk edildi. Diğer taraftan Kastamonu Belediyesi İştirakleri ve İşletme İmalat Tic. Ve San. A.Ş.’nin ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla 5 milyon TL nakit, 5 milyon TL de gayrinakit kredinin çekilebilmesi için Başkan Galip Vidinlioğlu’na yetki verilmesi talebi de komisyona sevk edildi. Toplantının diğer gündem maddelerinde ise Krosnopan A.Ş.’nin ‘mera vasfı’ talebi; Özel Halk Otobüsleri’ndeki fiyat tarifesi, Kreş ve Çocuk Bakımevi fiyat tarifesi yer aldı.
Kastamonu’da engelli hayvanlar için bakımevi kurdu
Kurduğu bakımevinde 60’dan fazla engelli ya da sakat hayvana bakan hayvansever, sokaktaki canlılar istenmediği için yaptıkları kısırlaştırmayla popülasyonu düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Bakanlıktan ailelere ‘mobil cihaz’ uyarısı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı uzmanlar, dijital platformların bilgisiz kullanımının çocuklarda olumsuz durumlara sebep olabileceğini belirterek mobil cihazların çocuklar için oyuncak olarak görülememesi konusunda ebeveynleri uyardı.
Kastamonu Üniversitesi ve belediyeden sokak hayvanları için güçbirliği
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Belediyesi arasında sokak hayvanlarının tedavisi, rehabilitasyonu ve öğrencilerin uygulamalı dersleri hususunda protokol imzaladı.
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil değil!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
Kastamonu Merkez Nöbetçi Eczaneleri
Kastamonu'da 7 Temmuz Cuma günü nöbetçi eczaneler…
Oyuncak Kütüphanesi'nin minik misafirleri vardı
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun talimatlarıyla yapımına başlanılan oyuncak kütüphanesi minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor
Borç yükü azaldı, yatırımlar arttı
BAŞKAN VİDİNLİOĞLU, SON 4 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARA DİKKAT ÇEKTİ
Çocuk Bakımevi'nde mezuniyet coşkusu
2022-2023 yılı eğitim ve öğretim dönemini tamamlayan Çocuk Bakımevi öğrencileri için mezuniyet sevinci yaşandı.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Kastamonu Merkez Nöbetçi Eczaneleri
Kastamonu'da 7 Haziran Çarşamba günü nöbetçi eczaneler…
Oyuncak kütüphanesi minikleri ağırlıyor
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun talimatlarıyla yapımına başlanılan oyuncak kütüphanesi İlkokul öğrencilerini ağırladı.
Vidinlioğlu: ‘Londra değil, Kastamonu…’’
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilginç sosyal medya paylaşımlarına devam ediyor. Görevinin 4’ncü yıl dönümünde ‘Her şey daha yeni başlıyor’ ifadeleriyle dikkatleri üzerine çeken Vidinlioğlu, bugün de ‘Londra değil, Kastamonu’ ifadelerini kullandı ve ‘asfalt ağlayacak’ ifadeleriyle notunu tamamladı.
Kastamonu Merkez Nöbetçi Eczaneleri
Kastamonu'da 08 Mayıs Pazartesi günü nöbetçi eczaneler…
Kastamonu'da ilçe ilçe nöbetçi eczane listesi... (22 Nisan 2023)
"Bayramda eczaneler açık mı, hangi eczaneler nöbetçi? " sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ramazan Bayramı'nın bu yıl 21 Nisan Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle, arefe günü de dahil bayramda eczanelerin açık olup olmayacağı merak konusu oluyor. Peki, 20-21-23 Nisan bayramda eczaneler kapalı mı? İşte, il il nöbetçi eczaneler listesi...
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan’dan ‘altyapı’ vurgusu
>>>Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Alt yapı ve mazgal çalışmalarımızda epey yol aldık. Belediyecilik hizmetlerinde en sıkıntılı kısım alt yapıdır. 50 bin nüfuslu alt yapı ile şu anda 130 bin nüfuslu alt yapımız aynı
Nöbetçi eczaneler
Kastamonu Merkez ilçede2 Nisan Pazar gün boyu ve 3 Nisan Pazartesi sabahına kadar iki eczane nöbetçi olacak.
En çok yaşlı nüfusuna sahip ikinci il Kastamonu
Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda yüzde 22,6 artarak 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2022 yılında yüzde 20,2 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 19,3 ile Kastamonu, yüzde 18,0 ile Giresun izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 4,0 ile Hakkari, yüzde 4,1 ile Şanlıurfa izledi.
İnebolu Geçici Hayvan Bakımevi ihalesi 3 Mart'ta
nebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, başıboş köpek sorununa çözüm için önem taşıyan Geçici Hayvan Bakımevi Projesinin ihaleye çıkartıldığını açıkladı.
Desteğe koşan ülkelere bayraklı teşekkür
Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremden etkilenen 11 ilimizde yaraların sarılmasına yardımcı olan ülkelere Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi öğrencilerinden teşekkür geldi.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile kurum, kuruluş müdür ve başkanları ile muhtarlar, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
"Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımız"
Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi’nde gerçekleştirilen karne törenine katılan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımız” dedi.