Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor;

Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak....

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

Kastamonu Belediyesi, sokak hayvanları için gönüllere dokunan bir projeyi daha hayata geçirdi. Kastamonu Belediyesi ile Park Dedeman Otel arasında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında servis edilen yemeklerden arta kalanlar, belediye ekiplerince otelden alınarak beslenme odaklarına bırakılıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Park Dedeman Otel’den belirli saatlerde artan yemekler toplanıyor ve Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne ulaştırılıyor. Gerekli ayrıştırmanın yapılmasının ardından yemekler sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılıyor.

Kastamonu Belediyesi olarak sokakta yaşayan canlıların her zaman yanlarında olduklarını ve sokak hayvanları için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Sokak hayvanlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık bırakmayacağız. Karadeniz Bölgesi’nin en modern ve en sağlıklı Geçici Hayvan Bakımevine sahibiz. Alanında uzman ekibimizle birlikte sokaktaki canlılarımız için çalışıyoruz” dedi.

“KURUM VE KURULUŞLARLA ORTAK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Can dostları için her konuda özel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Can dostlarımızın doğada aç kalmamaları için gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Hem yaz dönemlerinde hem de kış dönemlerinde hem geçici bakımevimizde tedavi gören hem de doğada yaşayan dostlarımız için mama desteğini her geçen gün arttırıyoruz. Can dostlarımız için farklı kurum ve kuruluşlarla ortak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Park Dedeman Otel ile iş birliği gerçekleştirdik. Park Dedeman yetkililerine işbirlikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. İşbirliğimiz ile Park Dedeman’da biriken artık yiyecekleri Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz belirli saatlerde alıyor, artık yiyecekler şehrimizin çeşitli noktalarına kurduğumuz beslenme odaklarına bırakılıyor. Bu çalışmamız ile hem sıfır atık projesine katkı sunuyoruz, hem israfı önlüyoruz, hem de can dostlarımızın sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Her gün onlarca kedimiz ve köpeğimiz sağlıklı beslenmiş oluyor. Hayvan sevgisinin öneminin farkında olan bir belediye olarak çalışmalarımızı hep bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. İsrafı engellemek adına yaptığımız bu hamle hayvanların doyurulması ve sağlıklı beslenmesi için de ciddi bir çalışmayı teşkil ediyor. Bu tarzda sosyal sorumluluk projelerimize ortak olmak isteyen kurum ve kuruluşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Can dostlarımız için destek olmak isteyenler Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçebilir” diye konuştu.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum