İttifak meclise girmedi! AK Partililer reddetti…;

İttifak meclise girmedi! AK Partililer reddetti…

Kastamonu Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısının 2’ncü oturumu gerçekleştirilirken, Kastamonu Belediyesi’nin 100 milyon TL’lik kredi talebine AK Partililerin ret oyu vermesi sonrasında Başkan Vidinlioğlu da birkaç cümleyle gönderme yaptı…...



Özel Halk Otobüsleri fiyat tarifesi, Kreş ve Gündüz Bakımevi fiyat tarifesi, Pazar yerleri devir ücreti fiyat tarifesi konularının yanı sıra; Belediye Başkanlığının kredi talebi de mecliste konuşuldu.

 AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin 100 milyon TL’lik kredi talebine ret oyu vermesinin ardından; toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,’’Bugünkü meclisimiz için söylenecek şeyler elbette var ama, bunları bilahare mutlaka gündeme getirir ve konuşuruz’’ dedi.  AK Partililerin ret oyu verdiği kredi talebi, İYİ Parti’nin de desteğiyle oy çokluğuyla kabul edildi!

PAZAR YERLERİ DEVİR ÜCRETİ DEĞİŞMEDİ

Geçtiğimiz toplantıda Pazar yerleri devir ücretlerinin enflasyonist rakamlar sebebiyle arttırılması talebi, komisyona sevk edilmişti. Komisyon kararı sonrası fiyat artışı talebi reddedildi ve ret kararı, mecliste kabul edildi.


100 MİLYON LİRAYI AK PARTİ REDDETTİ, İYİ PARTİ DESTEĞİYLE YETKİ VERİLDİ! 

Ana para ve faiz ödemeleri dahil 12 ay vadeli 50 milyon TL, 24 ay vadeli 50 milyon TL  ve  olmak üzere toplam 100 milyon TL’ye kadar kredi kullanılması için Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’na yetki verilmesi konusu da karara bağlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararı sonrasında;  karar, AK Parti ve CHP’nin ret oylarına rağmen  İYİ Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

Diğer taraftan ek bütçe oluşması da oy çokluğuyla kabul edildi.

10 MİLYON LİRAYI KOMİSYON REDDETT!

Bir diğer gündem maddesinde ise Kastamonu Belediyesi İştirakleri ve İşletme İmalat Tic. ve San. A.Ş’nin ihtiyaçlarının finansmanının sağlanabilmesi amacıyla 24 ay taksitle 5 milyon lira nakit kredi ve 5 milyon lira gayri nakdi kredi kullanılması, Plan ve Bütçe Komisyonu kararı sonrası reddedildi. Ret kararı da mecliste kabul edildi.

              

KREŞLERE YENİ ÜCRET TALEBİ

 

Kreş ve Gündüz Bakımevi ücretleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu kararı sonrasında; 2023-2024 bakımevi fiyat tarifesi; kamu personeli için uygulanan bin TL, önerilen 3 bin TL; diğer kamu personeli için uygulanan bin 500 TL, önerilen 4 bin TL, şehit ve gazi çocukları için uygulanan 400 TL, önerilen 750 TL olarak belirlendi ve karar, oy birliğiyle kabul edildi…

 

S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi’nin elektronik ücret sistemi kart satış ve vize ücretlerinin KDV oran değişikliği, asgari ücret artışı, kart alım ve basım maliyeti giderlerindeki fiyat artışları sebebiyle kart satış ve vize ücret tarifesinin yeniden düzenlemesini ilişkin talebi görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmişti.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karar doğrultusunda, yeni tarife mecliste kabul edildi.

İşte yeni fiyatları…

Tam Kart Satış Fiyatı: 56 TL

Öğrenci Kart Satış Fiyatı: 70 TL

Ücretsiz Serbest Kart Fiyatı: 70 TL

Kart Vize Ücretleri Yıllık: 42

Ücretsiz 65 yaş serbest kart vize ücreti: 42 TL

Engelli Serbest Vize Ücreti: 42 TL

Banka Kredi Kartı Komisyon ücreti de 50 kuruştan 1 TL’ye yükseltildi.

Sivil ücretleri 7,5 liradan 14 liraya, öğrenci ücretleri 5.5 liradan 9 liraya çıkarıldı.

 

Özel Halk Otobüsleri gelir desteği talebi ise; komisyon tarafından reddedildi.

 

Geçtiğimiz toplantıda alınan diğer bir maddesi de  Kronospan A.Ş. konukça köyü 152 ada 5 parselde yer alan mücavir alanda kalan mera niteliğindeki taşınmazın tamamı ile konukça köyü 153 ada 36 parselde yer alan mücavir alanın bir kısmının mera vasfının değiştirilmesiydi.

İmar Komisyonundan karar şu şekilde: ‘’18 tane kurum ve kuruluş ile muhtarlığın görüşü alınmış olup; 15 kurumun görüşü uygun olarak gelmiştir. Diğer kurumlardan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 14.07. 2023 tarihindeki sayılı yazısında bölgede imar planlarının  yapılması yönünde meclis kararının alınması gerektiğini, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 12.07. 2023 tarihli yazısında planlama çalışmaları için 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği dosyasının  bakanlığın Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’ne sunulması gerektiğini; Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü’nün 14.07.2023 tarihli sayısında talep edilen alanların vasıflarının değiştirilip ilgili karar ile birlikte başvurulduğu takdirde görüş bildirileceğini, Başkent Dağıtım A.Ş. ise 10.07.2023 tarihli yazısında ihtiyaç olan trafo yerlerinin belirlenmesi amacıyla taslak imar planlarının sunulmasından sonra nihai görüş verileceğini belirtmişlerdir. Bu doğrultuda; yukarıdaki ilgili kurumların talepleri dikkate alınarak, mera kanunun 14’ncü maddesi kapsamında, ilgili kurumdan tahsis amacı değişikliği talebinde bulunulmasına; 1/5000  ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planlarının hazırlanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir’’ denildi ve karar oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum