Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da sevk ve randevu sıkıntısının sorumlusu kim?
AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın açıklamalarının ardın birçok kesim de; yapılan açıklamaya tepki gösterdi.
Sağlıkçıların talepleri Bakan Koca’ya iletildi
Sağlık-Sen’in hazırladığı tekliflerle ilgili Bakan Koca ile istişarede bulunuldu.
TÜSEP açıkladı: işte Türkiye sağlık raporu
Türkiye Sağlık STK’ları Platformu (TÜSEP) Türkiye Sağlık Raporu’nu Birlik Vakfı’nın Beyazıt’taki yerleşkesinde paydaşlarıyla birlikte açıkladı.
Azdavay'da kadınlar 'sağlık' için buluştu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından Azdavay ilçesinde, 'Sağlık İçin Kadın Buluşması' programı gerçekleştirildi.
Keneler en çok bu illerde tehlike saçıyor!
Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçe gibi açık alanlarda vakit geçirme sıklığının artması, kene vakalarını da tetiklemeye başladı.
"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"
MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sevgilioğlu, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsetti.
Sağlıkçılar, depremzedeler için mutfakta
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, yaptıkları kuru pastaları ve kurabiyeleri paketler haline getirerek deprem bölgesine ulaştırdı.
Bakan Koca ve sağlıkçıların yanında kor patladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesine yaptığı ziyarette depremzede vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası çadırların önünde ateş başında sağlık personelleriyle konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanında kor patladı. İşte o anlar....
"Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek"
CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kastamonu İl İnsan Hakları Komisyonu şu sözlere yer verdi; "İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek, bu tablo tersine dönecek. Az kaldı. İktidarımızda zenginliği adil paylaşan Türkiye’de ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla her aile asgari bir gelire kavuşacak."
Sağlık Bakanlığı'na 85 bin atama yapılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalarla ilgili müjdeli bir haber verdi. Bakan Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." dedi.
“İnsanların eğitim alması şart”
Sağlıkta şiddet olayları her geçen gün artıyor. Sağlık çalışanları ve sendikalar, her geçen gün artan şiddet olaylarını eleştiren açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. 2022 yılının ilk 6 ayında 136 sağlıkta şiddet olayı yaşandı. 226 sağlık emekçisi, şiddetin kurbanı oldu.Doktorların öldürülmesine kadar varan olaylar, ülkenin en önemli meselelerinden birisi haline geldi. CNG Haber ekibi olarak Kastamonu halkına sağlıkta şiddet için neler düşündüklerini sorduk. Detaylar haberimizde…
Hekimler ve sağlıkçılar iş bırakıyor
Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından hekimler 2 gün iş bırakıyor.
Sağlıkçılara; 'Doğum' eğitimi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 22-25 Mayıs 2022 tarihlerinde Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.
Miniklerden sağlıkçılara ziyaret
Kuzeykent İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tuncay Çamyaran ile Şehit Erkan Kendirci İlkokulu Rehber Öğretmeni Ceydanur eşliğinde öğrenciler, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
Eski sevgilisini öldürdü ve intihar etti
Kastamonulu Erkan Ç, eski sevgilisi Derya Kara'yı öldürdükten sonra intihar etti
Sağlık-Sen’den ‘moral’ gecesi
Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi’nin sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon programı geçtiğimiz akşam Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi
En çok da onlar hak etti: Hemşireler doyasıya eğlendi
Korona virüs pandemisinde ön en saflarda yer alarak mücadele eden hemşire ve aileleri, 'Hemşireler Günü' çerçevesinde piknikte buluşarak stres attı.
Doktorlardan Kızılay’a kan desteği
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) görevli doktorlar ve sağlık çalışanları Ramazan ayı dolayısıyla kan stoklarında ciddi azalma olan Kızılay’a iftar sonrasında kan bağışında bulundu.
“Önümüzde yoğun bir çalışma dönemi var”
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda İl Genel Meclisi Grup toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen İGM Grup Toplantısına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, İGM Başkanı Güray Parçal, AK Parti İGM üyeleri katıldı.
Kastamonu GSM'den sağlıkçılara masa tenisi turnuvası
14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında 13 Mart 2021 Tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hasan Doğan Spor Tesislerinde masa tenisi turnuvası düzenlendi.
Sağlıkçılar sahaya indi
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizde görev yapan sağlık çalışanları arasında futbol turnuvası düzenliyor.
Sağlıkçılara şiddet, istifaları tetikliyor!
Sağlık-Sen Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, son günlerde sağlıkçılara yönelik uygulanan şiddetin artmasına tepki gösterdi.
Hasta sayısında ciddi artış!
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Hafta başında toplam tedavi gören hasta sayısı 105 iken, bu rakam 4 Şubat Cuma günü itibariyle 137'ye yükseldi.
Şoförler Odasında yeni başkan Sarıahmetoğlu
Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu seçimi dün Ünal Düğün Salonu'nda yapıldı. Geçtiğimiz hafta Oto Tamircileri Odası Genel Kurulu'nda karşı karşıya gelen CHP Milletvekili Hasan Baltacı ve AK Parti Milletvekili Metin Çelik, yine karşı karşıya gelerek birbirlerine eleştirilerde bulundu.
'Asgari ücret 170 liraydı...'
AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu'nda konuştu. Ekonomi ve sağlık alanındaki faaliyetlerine vurgu yapan Çelik'in iktidara geldiklerindeki akaryakıt fiyatlarıyla o dönemin asgari ücretini kıyasladığı ifadeleri de çekti.
Sağlıkçılara ücretsiz toplu taşıma uzatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla sağlık çalışanlarına tanınan "ücretsiz toplu taşıma" hakkı, 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.
Sağlıkçılar 'engel' tanımıyor!
İnebolu, Küre ve Bozkurt'ta kar yağışı sonucunda yolu kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşların imdadına sağlık ekipleri yetişti.
Sağlıkçılar iş bıraktı
Türk- Sağlık Sen Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan iş bırakma eylemi kapsamında basın açıklaması yapıldı.
'İki doz sinovaclılar aşısız sayılsın'
Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşılama oranlarında büyük bir düşüş yaşandı