“Önümüzde yoğun bir çalışma dönemi var”;

“Önümüzde yoğun bir çalışma dönemi var”

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda İl Genel Meclisi Grup toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen İGM Grup Toplantısına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, İGM Başkanı Güray Parçal, AK Parti İGM üyeleri katıldı....

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Doğan Ünlü, bu sene yaşanan ağır kış şartları nedeniyle 2 buçuk metrenin üzerinde kar yağışının olduğunu havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar sularının kendilerini tedirgin ettiğini ancak durumun şuan için stabil olduğunu kaydetti.

İl Başkanı Doğan Ünlü, 2 aylık süre içinde, 1 yılda harcanan akaryakıtı harcadıklarını vurgulayarak; “Makinelerimizin gücünü son kar yağışında kullanmış olduk. Özel İdare’ye bu yıl çok daha verimli çalışması için Bakanlıklara ziyaretlerimiz oluyor. Önümüzde bizi bekleyen yoğun bir çalışma dönemi var. Hem rutin çalışmalar, hem geçen yılki sel felaketinden kalan işler, hem de bu son olaylar sonrasında ortaya çıkan hasarları giderme noktasında yoğun bir dönem bizleri bekliyor. Bu zorlu dönemi de daha fazla çalışarak geride bırakacağız” ifadelerine yer verdi.

ÜNLÜ; “1-2 AYLIK ZAMAN İÇERİSİNDE 1 YILDA HARCAYACAĞIMIZ AKARYAKITI HARCADIK”

İl Başkanı Doğan Ünlü konuşmasında, yaşanan kış şartlarının olumsuzluğu üzerinde değerlendirmelerde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmiş olduğumuz dönemde kış ayları çok sert geçti. Yüksek rakımlı köylerde 2,5 metrenin üzerinde kar oluştu. Karın yağdığı dönemde oldukça zorlandık. Ama Özel İdare ve diğer kurumların da desteğiyle üstesinden geldik. Kar yağışı bitti, bu seferde sıcaklık artışıyla beraber heyelanlar meydana geliyor. Bunun verdiği zararlar var. Bunları gidermeye çalışıyoruz. Karın hızla erimesiyle Bozkurt Ezine ve İnebolu’da su yükselmeleri olmuştu. Bu durum bizleri tedirgin etti. Ancak aldığımız son bilgiye göre durum şu anda stabil.  1-2 aylık zaman içerisinde 1 yılda harcayacağımız akaryakıtı harcadık. Makinelerimizin gücünü son kar yağışında kullanmış olduk. Özel İdare’ye bu yıl çok daha verimli çalışması için Bakanlıklara ziyaretlerimiz oluyor. Özel İdare’ye ekipman, personel ve nakdi yardım konusunda girişimlerimiz oldu ve oluyor. Önümüzde bizi bekleyen yoğun bir çalışma dönemi var. Hem rutin çalışmalar, hem geçen yılki sel felaketinden kalan işler, hem de bu son olaylar sonrasında ortaya çıkan hasarları giderme noktasında yoğun bir dönem bizleri bekliyor. Bu zorlu dönemi de daha fazla çalışarak geride bırakacağız.”

“ESKİ HUZUREVİNİN YERİNE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAPIALCAK”

Yatırımların aksamadan devam ettiğini vurgulayan İl Başkanı Ünlü; “Dünyanın içinden geçtiği bu zor dönemde ülkemizde etkileniyor. Yatırımlarımız aksamadan devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış da önümüzdeki dönem daha iyi bir döneme gireceğimizi düşünüyorum. Örneğin bir yağ olayı yaşadık. Belki ani bir refleks göstermeyip beklesek zaman içerisinde kendiliğinden durum stabil hale dönecekti. Ancak vatandaşın ihtiyaç duyduğu maddeler üzerinden bazı kesimler tabloyu topluma farklı yansıtıyor. Ama zamanla bu durumlar hemen çözüyor. Fiyat yansımalarını sağlıklı bir şekilde takip etmeliyiz. Huzurevi bitmek üzere. Burası bittiğinde eski Huzurevi’nin yerine Engelsiz Yaşam Merkezi yapacağız. Önümüzdeki süreçte bunu da ilimize kazandıracağız. Yer konusunda sıkıntılar vardı. Bunu da eski Huzurevi yeriyle çözeceğiz” dedi.

“YÜZDE 25, RANDEVULARA GELMİYOR”

Hastane randevularıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ünlü; “Hastane randevularıyla ilgili bazı şikâyetler alıyoruz. Ancak edindiğimiz bilgilere göre alınan randevuların yüzde 25’i bu randevuya gitmiyor. Bu da bir yoğunluğa ve ihtiyaç duyan vatandaşların randevu alamamasına neden oluyor. Randevusuna gitmeyecek vatandaşların randevu kayıtlarını gidemeyeceklerse iptal ettirmelerini istiyoruz. Yeni doktor atamalarıyla birlikte bazı branşlarda sıkıntı yaşamayacağız. Eksik kadroları da bir sonraki dönemde tamamlayacağız. CHP’nin işi kaos üretmek. Bizim işimiz çözüm üretmek. Engelleri aşarak bu noktaya geldik. Güçlü liderimiz sayesinde bu engelleri de aşacağız. Şu anda Rusya – Ukrayna savaşında bile en önemli aktör Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. Sulhu sağlayacak ülke de Türkiye olacaktır. Dünya liderleri içerisinde Cumhurbaşkanımızın farklı bir konumda olduğunu hep birlikte gördük. Üzerinde oyun kurulan değil, masada oturup karar veren bir ülke konumuna geldik” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE TESİSATLARIN YENİLENMESİ GEREKİYOR”

Kastamonu’da son dönemlerde çıkan yangınlara da değinen Ünlü; “İlimizde bir taraftan da yangınlarla karşı karşıyayız. Yangın çıkış sebeplerine baktığımızda elektrik tesisatı kaynaklı olduğunu görüyoruz. ORKÖY’den verdiğimiz bu konuyla ilgili krediler var. Bu kredilerin miktarını artırdık. Tesisatı eski olan evlerin bir an önce tesisatlarını yenilemesi gerekiyor. Yangınlar bizi çok üzüyor. Köylerde çalışmayan su vanaları var. Bu vanaların da hazır hale gelmesi için çalışma yürüteceğiz. Vanaların elden geçirilmesi gerekiyor. Akkaya bölgesine bir arazöz konuşlanması için bir girişimde bulunduk. Çünkü zamanında müdahale noktasında bu önemliydi. Bunu da çözeceğiz” dedi.

“ONLARIN DÖNEMİNE BAKTIĞIMIZ ZAMAN AKARYAKIT KUYRUKLARI GÖRÜRÜZ”

Yaşanan olumsuz durumlardan CHP’nin algı yönetimi yaptığını söyleyen İl Başkanı Doğan Ünlü, şöyle devam etti; “Vatandaşın olumsuz etkilendiği her olay üzerinden muhalefetin bir siyaset yürütme girişimi var. Tek noktada siyaset yapıyorlar. Olumsuz şeyler üzerinden algı siyaseti yapıyorlar. CHP temsilcisi Baltacı’nın akaryakıt zamlarıyla ilgili yaptığı açıklama ortada. Bu iktidarın algısı diyor. İktidar algı yapmaz, icraat yapar. Onların dönemine baktığımız zaman akaryakıt kuyrukları görürüz. Algının kralını onlar yapar. AK Parti’nin algıya ihtiyacı yok. Biz gerçekleri yaparız. Baltacı efendi bunları yapmaya devam etsin. Başka yaptıkları bir şey yok.”

“SENİN MİLLETVEKİLİN NERENİN MİLLETVEKİLİ?”

İl Başkanı Doğan Ünlü konuşmasında son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Şerife Bacı hakkındaki açıklamasına değinerek; “İP’in lideri Meral Akşener’in Şerife Bacı açıklaması üzerine Hikmet Erbilgin’in de açıklaması var. Diyor ki; Şerife Bacı ile ilgili olan konuda Milletvekili Metin Çelik, Meral Akşener’den randevu alıp söyleyecekmiş. Hasan Baltacı’yı kendi il başkanı bile milletvekili olarak kabul etmiyor. Senin milletvekilin nerenin milletvekili? Siz ne iş yaparsınız? Bunlar Kastamonu’yu temsil etmiyor. Kendileri de söylüyorlar, Kastamonu’yu temsil eden bizim milletvekilimiz. Kendi milletvekillerinin gidip Meral Akşener’e bir şey yapmasını kendileri de beklemiyor. Onların yapacakları bir şey yok. İftira ve algı operasyonlarına devam etsinler” dedi.

ÇELİK; “TÜRKİYE KOVİD-19 SALGINI İLE EN BAŞARILI ŞEKİLDE MÜCADELE EDEN ÜLKELERDEN”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik,konuşmasına MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 25’nci ölüm yıldönümü nedeniyle, Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine şöyle devam etti; “Son 2 yıldır Türkiye pandemi ile tanıştı. Kovid-19 salgını son 2 yıldır dünyanın tüm ülkelerini etkilediği gibi ülkemizi de etkiledi. Tabii işin sağlık boyutuna bakarsak, Türkiye Kovid-19 salgını ile en başarılı şekilde mücadele eden ülkelerden. Yaşanan gelişmelere baktığımızda, sosyal medyada, televizyonda üzücü görüntülere şahit olduk. Dünyanın gelişmiş tabir edilen ülkelerin düştükleri aciz durumları gördük. Türkiye’nin sağlık yönünde, geçtiğimiz 15-20 yılda sağlık altyapısına hem teknik açıdan, hem hastaneler, sağlık yatırımları hem de insan kaynağı anlamında baktığımızda, yaptığımız yatırımların karşılığını, sağlıktan dönüşüm programımızın faydasını, pandemi ile karşılaştığımız ilk andan itibaren maksimum seviyede gördük. Türkiye hiçbir vatandaşını o görüntülere maruz bırakmamıştır. Türkiye hiçbir vatandaşını yoğun bakımsa yoğun bakım, servisse servis, evde bakımsa evde bakım ne gerekiyorsa, her anını takip etmek suretiyle bu süreci en iyi şekilde yönetmiştir.”

“SÜBVANSELER YAPILMASAYDI MALİYETLER 4-5 KATINA ÇIKARDI”

Pandemi sürecinin ekonomik etkileri olduğunu söyleyen Milletvekili Çelik; “Kapanmanın dünyada da ekonomiye dönük etkileri çok sıkıntılı oldu. Özellikle 2021 yılı Haziran ayı itibariyle baktığımızda, kapanmanın yavaş yavaş açılmaya dönmesiyle birlikte, bekleyen talep, üretimdeki daralma, tedarik zincirindeki problemlerden dünyadan enflasyonist bir sürecin başladığını gördük. Bu enflasyonist süreç özellikle kendini enerji fiyatlarındaki katlayan artışlarla gösterdi. 2021 yılı Ocak ayında 100-150 dolar bin metreküp doğalgazın maliyeti 2022 başlarına geldiğimizde bin-bin 500 dolar seviyelerine geldi. Yani dünya piyasalarında doğalgazın maliyeti 10 katına çıkmıştır. Bu petrolde de aynı şekilde 2021 yılının Ocak ayında varil fiyatı 40 dolar olan petrolün fiyatı 135 doları geçen ay içerisinde görmüştür. Son 1 hafta içerisinde 105 dolar seviyelerine geri geldi. Bu artışlarla mücadele etmek elbette kolay değil. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız bu aşırı artışların vatandaşlarımıza yansıtılmamasıyla ilgili önlemler aldı. Bunun yolu sübvanseydi. Doğalgazın yüzde 25’ini sadece faturalara yansıttık. Yine elektrikte toplam maliyetin yüzde 50’sini hala hükümetim sübvanse etmeye devam ediyor. Yine geçen sene Eşen Mobil Sistemi ile yaklaşık 60 milyara yakın vergi alacağından devlet vazgeçmiştir. Devletin 2022 yılında enerji fiyatlarıyla ilgili sübvanse edeceği rakam 100 milyar TL veya üzerinde hesaplanmaktadır. Burada hükümetimiz vatandaşlarımızın bu aşırı artıştan etkilenmemesi adına, bu artışların altında ezilmemesi adına, gerçekten önemli karalar aldı. Bütün bunlara rağmen yine faturalardaki artışları görebiliyoruz. 10 katlık bir artıştan bahsediyoruz. Barajlarımızdaki doluluk oranı çok düştü. Türkiye’nin enerji çeşitliliği son 10-15 yılda çok arttı. Yerli ve yenilebilir enerjideki oranımız yüzde 60’ların üzerini buldu. Rüzgar, güneş enerjisi, HES’ler, hidroelektrik santrallerdeki artışlarla biz yerli ve yenilebilir enerji oranımızı yüzde 60’ın üzerine çıkardık. Hidroelektrik santraller geçen sene yarı oranda çalıştı. Bu barajların doluluk oranının düşmesi nedeniyle, her yıl enerjisinin yüzde 30’unu hidroelektrik santralinden sağlarken, bu neredeyse yarı oranda düştü. Bu açığı biz doğalgazdan üretilen elektrikten karşılamak durumdaydık. Dolasıyla hem doğalgaz maliyetlerinin 10 katına çıkması, hem de kuraklıktan kaynaklı sudan ürettiğimiz elektriğin yarı oranda düşmesi ve bizim bunu doğalgazdan karşılama zorunluluğumuz elektrikte de ciddi maliyet artışlarına neden oldu. Bütün bunları vatandaşımıza yansıtmamak için hükümetimiz, bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız gereken önlemleri aldı. Vatandaş tabii ki faturasının ne kadar arttığına bakar. Bütün bunları hissedemeyebilir ama işin arka planı bu şekildedir. Eğer bu sübvanseler yapılmasaydı, faturalarımızdaki maliyetler Avrupa ülkelerindeki gibi 4-5 katına çıkmayla karşı karşıya kalabilirdi. Bundan sonraki süreçte de maliyet artışlarına karşı önlemler almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZ DOĞRULARI ANLATMAYA, ONLARA YALANLARLA YOLLARINA DEVAM EDECEKLER”

Rusya-Ukrayna Savaşı’na da değinen Milletvekili Çelik; “Pandemi bitecek derken, savaş ile karşılaştık. Tüm dünyanın ekonomisini etkiledi. Bütün bunlarla mücadele eden bir hükümet var, bir taraftan da her şeyi çarpıtan, her şeyi olduğundan farklı göstermeye çalışan, tüm gelişmeleri vatandaşın gözünden kaçırmaya çalışan, sadece Türkiye’nin iç meselesiymiş gibi, Türkiye’nin iç dinamiklerinden artışlar kaynaklanıyormuş gibi taşıyıp, vatandaşı hükümete karşı reflekse yönlendirmeye çalışan yalan ve algı siyaseti yapan bir muhalefet var. Biz doğruları anlatmaya, onlara yalanlarla yollarına devam edecekler. Bize düşen budur. Biz hedeflerimize mutlaka varacağız. Gıda fiyatlarındaki enflasyonunda kökeni aslında enerji fiyatlarındaki, ulaşım maliyetlerindeki artışlardır. Bu süreçten haksız bir şekilde istifade etmek isteyen kötü niyetlilerde var. Bunlarla ilgili gereken önlemleri almaya hükümetimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKŞEKER’E AİT FABRİKALARINDAN, İMALATÇI FİRMALARIMIZA ŞEKER TEDARİKİ BAŞLADI”

Şeker fiyatlarına ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Çelik; “Şeker fiyatlarında bir artışa gidildi. Ocak 1’den itibaren halkımıza Türkşeker tarafından anlaşmalı marketler eliyle, vatandaşımızın şekere en ucuz şekilde ulaşabilmesi için önlemler alındı. Bu süreçte imalatçı firmalarımızın bir takım talepleri oldu. Sonuçta bu hafta itibariyle imalatçı firmalarımız ile ilgili karar alındı. Kapasite raporlarına göre imalatçı firmalarımıza şeker tedarikine Türkşeker’e ait fabrikalardan başlanmış durumda. Çalışmalarımız devam ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza durmadı. Türkiye yatırımlarına devam ediyor. Büyük projeleri hayata geçiriyoruz. İlimizde sağlık yatırımlarımıza devam ediyoruz. Eğitim tesislerimizle ilgili çok ciddi bir atılım yaptık. Kastamonu merkezde birkaç okul dışında yenilenmemiş, güçlendirilmemiş okulumuz neredeyse kalmadı. Eğitim altyapısında Kastamonu çok ciddi bir ivme kazandı. Çocuklarımız her şeyin en iyisine layık. Spor Lisemiz 2022 yılı yatırım programına alındı. Kuzeykent’te tahsis edilen arazide yapımına başlanacak. 20 milyonluk bir yatırım olacak. İhale hazırlıklarına başlandı. İlimiz için önemli bir ihtiyaçtı. Kastamonu’da da spor altyapına yaptığımız yatırımlarında karşılığını almaya başladık. Kastamonu Merkez Spor Salonumuz birçok organizasyona ev sahipliği yapmaya başladı. Kastamonu ekonomisine de çok ciddi katkı sağlıyor. MİEM, Kastamonu için çok büyük bir beklenti idi, bu yıl içerisinde açmış oluruz. Kastamonu bu anlamda bir spor üssü oluyor” dedi.

“AFET BÖLGESİNDE DE ÇALIŞMALAR HIZLANACAK”

Afet ile ilgili çalışmaların süreceğini söyleyen Milletvekili Çelik; “Bu kış ağır geçti. Bunun tarımda olumlu yansımalarını umarım görürüz. Karla mücadelede ekiplerimiz üstün gayret sarf etti. Her an konunun takipçisi olduk. Sağlıkçılarımız, UMKE, AFAD ekiplerimiz Türkiye gündemine yansıyan birçok çalışmalara imza attılar. Afet bölgesinde de çalışmalar hızlanacak. Rutin çalışmalarımızda devam edecek” şeklinde konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum