Sağlıkçılar 'engel' tanımıyor!;

Sağlıkçılar 'engel' tanımıyor!

İnebolu, Küre ve Bozkurt'ta kar yağışı sonucunda yolu kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşların imdadına sağlık ekipleri yetişti....

Kar kalınlığının 100 santimetreye kadar ulaştığı Bozkurt ilçesinde Yaşarlı Köyü Başsökü Mahallesi'nde yaşayan Hanife Kalafat'ın yüksek tansiyon ve burun kanaması şikayetleri nedeniyle yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

 

Ulaşım şartlarının zor olduğu köye; paletli kar ambulansıyla UMKE personeli yönlendirildi. Ekipler, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından hastayı bulunduğu köyden alarak Bozkurt Devlet Hastanesine götürdü.

 

İnebolu da ise;  Dibek köyünde ise ekipler, yüksek ateş şikayetiyle yardım talebinde bulunulan 85 yaşındaki Hatice Akman için seferber oldu. Paletli kar ambulansıyla köye yaklaşık 2 saatte ulaşan sağlık ekipleri, hastayı İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Sağlık ekipleri, Küre ilçesinde de kar nedeniyle mahsur kalan hasta için mücadele verdi. 

Yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından Alacık köyüne ulaşan ekipler, solunum sıkıntısı yaşayan 77 yaşındaki Hacere Güven'i ambulansla önce Küre Devlet Hastanesine, ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum