Arama
Arama Sonuçları
En yaşanabilir iller sıralandı... İşte Kastamonu'nun sırası!
Dünyaca ünlü Forbes dergisi ilginç bir araştırmaya imza attı. "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" üzerine araştırma yapan Forbes, listeyi yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en yaşanılabilir illeri arasında Kastamonu 50'nci sırada yer aldı.
Kastamonu’nun o ilçesi ‘gelişmişlik’te 74 sıra birden yükseldi
İhsangazi ilçesi Türkiye’de 698’den, 624’üncü sıraya, Kastamonu il düzeyinde ise 15. sıradan 13’üncü sıraya yükseldi.
Otomobil yatırım aracı olmaktan çıktı, ikinci elde fiyatlar düştü
İkinci el otomobil piyasasında sektör dışı alım satımların azalmasıyla araç fiyatları yüzde 10 düştü.
Akaryakıt zammına vatandaştan tepki: Bundan sonra eşeğe ya da ata bineceğiz
Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından Aksaraylı vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Depo doldurmaya korkar olduk. Akaryakıt almaya mı geliyoruz vergi dairesine mi geliyoruz bilmiyoruz. Bundan sonra eşeğe ya da ata bineceğiz" dedi.
İnebolu'da patlayan su borusu, zor anlar yaşattı
İnebolu'da patlayan su borusu sebebiyle birçok işyeri ve vatandaş ıslandı.
Emekliye ‘seyyanen zam’ yılsonunda…
Emekli maaşı zammı yüzde 25’te kalınca milyonlarca kişi ‘emekli maaşına seyyanen zam yapılacak mı?’ sorusunu merak ediyordu.
Emekli maaş zammı artacak mı? Bahçeli'nin sözleri sonrası beklenti...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 8077 TL emekliye seyyanen zam talebi sonrası flaş bir kulis bilgisi geldi.
Bahçeli: Emekli zammı makul değil!
MHP Lideri Bahçeli: "Emeklilerimize yapılan zam makul bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına yapılan 8 bin liralık zammın emekli kök zammına eklenmesi temennimizdir" dedi.
Sarıkız örümceği paniği!
Güçlü zehre sahip olan, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen, çeşitli illerde rastlanan 'sarıkız' cinsi örümcek...
İkinci elde önemli adım...
Son dönemde internet ortamında satılan ikinci el araçlardaki fahiş fiyat artışları birçok vatandaşı mağdur ediyor.
KIZILELMA yüksek irtifa uçuş testini başarıyla tamamladı
Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, yüksek irtifadaki uçuş testini başarıyla tamamladı.
Genel Başkan ‘Dim’ güven tazeledi
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
Vatandaşın gözünde en gelişmiş ilçe hangisi?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı SEGE araştırma raporu verilerine göre Kastamonu'da en gelişmiş 3 ilçe sırasıyla Merkez, Abana ve Tosya ilçesi oldu. Peki Kastamonu halkının gözünde en gelişmiş ilçeler hangileri?
"İlçemizi güçlendirmeye devam edeceğiz"
Abana Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yaptırılan “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE)” sonucunu değerlendirdi.
‘14 Mayıs’ta tabi ki milli iradeyi destekleyeceğiz’
Memur-Sen İl Divan Toplantısı, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın katılımıyla Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkan Yıldız’ın yanı sıra; AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 1. Sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ile yöneticileri katıldı.
Dünya 'uzay turizmi'ne hazırlanıyor
Virgin Galactic, uzay turizmi için kullanılacak "Unity" adlı uzay aracının test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.
Seydiler'den SEGE değerlendirmesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2022 yılı İlçelerin Sosyoekonomik ve Gelişmişlik Sıralaması Araştırması verilerini açıkladı.
‘Sezonu başladığımız gibi bitiremedik’
Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Spor Kulübü Başkanı Nida Sinsi, geride kalan sezon ve Tosyaspor ile oynanan play-out müsabakası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
‘Kastamonu, yurt dışından hasta çeken bir il olacak’
AK Parti Kastamonu Teşkilatı seçim çalışmalarına start verdi. İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan 2’nci sıra Milletvekili Adayı; çalışmalarında belirlediği altı konu başlığını kamuoyuyla paylaştı.
"Sefer bizden, zafer Allah'tan"
AK Parti Kastamonu Teşkilatı seçim çalışmalarına start verdi. İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Doğan Ünlü; "Kastamonu'muzun için 3 vekille güçlü temsiliyet diyoruz. Kastamonu 3-0'a yürümeye hazır ve buradan başlıyoruz. Sefer bizden zafer Allah'tan biz bu zillet ittifakına da gereken dersi vereceğiz" dedi.
AK Partili Ekmekci: 'Başaracağız'
AK Parti'de listeler açıklanırken; 2'nci sıra adayı olarak gösterilen Fatma Serap Ekmekçi de, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Türkiye, Avrupa Şampiyonası adaylıklarını açıkladı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin 2028 ve 2032'de Avrupa Futbol Şampiyonaları'na ev sahipliği yapmak için adaylık dosyasını imzaladı.
Türkiye, Avrupa Şampiyonası adaylıklarını açıkladı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin 2028 ve 2032'de Avrupa Futbol Şampiyonaları'na ev sahipliği yapmak için adaylık dosyasını imzaladı.
İstikrardan Yanayız!
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, son 20 yılda A Milli Takım’ın başına geçen hiçbir teknik direktörün sözleşmesini tamamlamadığını, bu durumun da Türk Futbolu’na ve ekonomisine ciddi zarar verdiğini söyleyen Büyükekşi, Stefan Kuntz’un oldukça güven veren bir teknik direktör olduğunu dile getirdi.
‘Afet bölgesindeyiz, bunu kabul edeceğiz’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'çök-kapan-tutun' ve tahliye tatbikatlarının önemine değinerek, "Birileri egzajere edebilir, birileri viral videolar hazırlayabilir, bunlar yapılabilir ama biz 3 kişinin zihnine bunu sokalım yeter" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ise 12 Kasım'da yapılan çök-kapan-tutun tatbikatının faydasının, Düzce depreminde görüldüğünü kaydetti.
Kaymakamdan Ketenci ailesine ziyaret
Ağlı ilçesinde 40 yıl önce düğün hediyesi olarak kendilerine verilen eşeğe bebek gibi bakan Ketenci ailesini, Ağlı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz ziyaret etti.
KUZKA Yönetimi Kastamonu’da toplandı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2022 yılı Mayıs ayı yönetim kurulu toplantısı Kastamonu’da yapıldı.
Yıll 2022, Muhtarların ortak sıkıntısı: 'Telefonlar çekmiyor'
Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Merkez İçe Muhtar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz da katılım sağladı. Toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirirken, 3 köy muhtarının köylerinde yaşadıkları telefon çekim sıkıntısını dile getirmesi dikkat çekti.
Kastamonu Merkez İlçe, 2’nci kademede
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE) sıralaması 5 yıl aranın ardından yeniden yayınlandı.