Kastamonu’nun o ilçesi ‘gelişmişlik’te 74 sıra birden yükseldi;

Kastamonu’nun o ilçesi ‘gelişmişlik’te 74 sıra birden yükseldi

İhsangazi ilçesi Türkiye’de 698’den, 624’üncü sıraya, Kastamonu il düzeyinde ise 15. sıradan 13’üncü sıraya yükseldi....

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları’na (SEGE) göre İhsangazi ilçesi Türkiye’de 698’den, 624’üncü sıraya, Kastamonu il düzeyinde ise 15. sıradan 13’üncü sıraya yükseldi.

SEGE araştırmalarını, demografi, istihdam, sosyal güvenlik, eğitim, sağlık, finans, rekabetçilik, yenilikçilik ve yaşam kalitesi boyutlarında toplam 56 değişken kullanarak gerçekleştirirken, ilçelerin gelişmişlik skorları, sıraları ve kademelerini de belirliyor.

BAŞKAN SAĞLIK: “AZIMSANMAYACAK BİR YÜKSELİŞ”

Konuyla ilgili açıklama yapan İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Türkiye’de 81 ildeki 972 ilçenin tamamı için sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi skorları üretilmiş, ilçelerin gelişmişlik skorlarına göre sıralaması ve kademelerine göre yükselişte olan ilçeler arasında İhsangazi’nin azımsanmayacak bir yükselişte olduğunun altını çizerek, gelişen İhsangazi benim olduğu gibi, her İhsangazilinin de ortak sevdası, son 5 yılda yürütülen çalışmalarımızın meyvesini aldık. Destekleri için kıymetli hemşerilerime, şükranlarımı sunuyorum. Sosyal, sportif, kültürel, çevre, altyapı ve sanayi alanında üretilen proje ve çalışmaların etkisini önümüzde ki günlerde daha hissedecek, inşallah artık göç alan, her alanda var olan bir ilçe konumuna geleceğiz.74 basamak büyümek bunun en iyi göstergesi” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum