"İlçemizi güçlendirmeye devam edeceğiz";

"İlçemizi güçlendirmeye devam edeceğiz"

Abana Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yaptırılan “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE)” sonucunu değerlendirdi....

Abana Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; " Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ülke genelinde 306, il içi sıralamada ikinci sıradayız. Abana’mızı Karadeniz bölgesinde örnek gösterilen bir ilçe konumuna taşımak için var gücümüzle çalışmaya, yeni proje ve yatırımlarla ilçemizi güçlendirmeye devam edeceğiz"  ifadelerine yer verildi.

"İLÇEMİZ, 973 İLÇE ARASINDA 306, İL İÇİ SIRALAMADA İSE 2'NCİ SIRADA YER ALDI"

Abana Belediyesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yaptırılan “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE)” sonucu kamuoyu ile paylaşıldı. Verilere göre Abana ilçesi Tükriye genelinde 306'ncı sıraya, il genelinde ise 2'nci sıraya yerleşti. Abana Belediyesi tarafından konu hakkında yapılan açıklamada; " Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız tarafından, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü aracılığıyla yaptırılan “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE)” sonucu kamuoyu ile paylaşıldı. Bölgelerinin, illerin ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini nesnel olarak ölçen ve karşılaştıran analiz çalışmaları olan SEGE-2022 kapsamında sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanıldı.  Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıraları belirlenerek, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldı. Yapılan çalışmaya göre, Abana 'sosyo-ekonomik' gelişmişlik sıralamasında ülke genelinde 973 ilçe arasında 306, il içi sıralamada ise 2'nci sırada yer aldı" denildi.

"ABANA’MIZI KARADENİZ BÖLGESİNDE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İLÇE KONUMUNA TAŞIYACAĞIZ"

İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunularak; "Kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü verdiği ve bir hayali gerçeğe dönüştürdüğü doğalgaz çalışmaları ile modern şehir altyapısına kavuşturduğumuz Abana’mızı, sokak sağlıklaştırma, meydan düzenleme, açık spor tesisleri, sahil yürüyüş ve bisiklet yolu yatırımlarımızla da modern şehir görüntüsü kazandırdık. Son olarak yol ve kaldırımlarımızı da yeniden inşa ederek, alt ve üst yapılarıyla eksiksiz bir ilçe konumuna taşıdığımız Abana’mızı Karadeniz bölgesinde örnek gösterilen bir ilçe konumuna taşımak için var gücümüzle çalışmaya, yeni proje ve yatırımlarla ilçemizi güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.   

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum