Akaryakıt fiyatları değişecek;

Akaryakıt fiyatları değişecek

Akaryakıt fiyatları, EPDK kararı ile 15 Mayıs’tan itibaren 13 bin bayide değişecek....

Artık aynı tür akaryakıtlarda birden fazla fiyat olmayacak. Bununla beraber benzin ve mazot fiyatı (motorin fiyatları) üstünde belirleyici olan BRENT, Cuma günü 84,53 dolara kadar yükselirken bugün uluslararası piyasalarda 83,48 dolardan işlem görüyor. Araç sahipleri petrolde yaşanan gerilemelerin akaryakıt fiyatları tarafına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

Benzin ve motorin fiyatları başta olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol, arz endişeleriyle gerilerken araç sahipleri yeni indirimler gelecek mi merak ediyor. Öte yandan mazot ve benzin fiyatı için alınan yeni kararlar yarın akaryakıt istasyonlarında yürürlüğe girecek.

En son 5 gün önce mazot ve benzin fiyatı için gelen indirim ile gerileyen akaryakıt fiyatları, yarın değişecek. Akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel 'Ultra Force-ultra kuvvet', 'Power-güçlü', 'fuelsave-yakıt tasarruflu', 'VMax', 'VPro' gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satılıyordu. Bu akaryakıtların, yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği, araca ekstra performans kattığı ileri sürülerek normal akaryakıttan daha yüksek bir fiyat konuluyordu. Ancak 'Ultra Force-ultra kuvvet', 'Power-güçlü', 'VPro' gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek yapılan satışlar artık yapılamayacak.

Kaynak: sabah

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum