Yıll 2022, Muhtarların ortak sıkıntısı: 'Telefonlar çekmiyor';

Yıll 2022, Muhtarların ortak sıkıntısı: 'Telefonlar çekmiyor'

Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Merkez İçe Muhtar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz da katılım sağladı. Toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirirken, 3 köy muhtarının köylerinde yaşadıkları telefon çekim sıkıntısını dile getirmesi dikkat çekti....

Vedat Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Muhtarlar Toplantısı’nda muhtarlar yaşadıkları sıkıntıların çözümü için devletten destek beklediklerini dile getirdi. Özelikle telefon çekim sıkıntısı olduğunu dile getiren muhtarlar bu konuya acil çözüm beklediklerini vurguladı.

 


MERKEZ’DE BİR YAMA EKİBİ OLURSA İYİ OLUR”

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı aynı zamanda Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, genel sorunlardan bahsederek şöyle konuştu; “İl Genel Meclisi olarak sorunları kurum amirlerine iletiyoruz. Elimizde satıh kaplama asfaltlarımız var. Sıfırdan satıh kaplama asfalt yapamıyoruz. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazıyla ilgili sıfırdan yapamıyoruz. Ama ikinci katları yapabiliyoruz. Yol müdürlüğümüz mutlaka ikinci yol asfaltı yapmalı. Bununla ilgili bir çalışma yapıldığını duydum. Çok önemli bir çalışma. Buranın maliyeti 100 civarında. BSK’nın maliyetine yaklaştı, baya yüksek. Satıh kaplama asfaltlarımızı tutmamız lazım. Kastamonu coğrafyası çok dağınık bir coğrafya. 19 ilçemiz var. 2 yama ekibi yetmiyor. Merkezde bir yama ekibi olursa çok çok iyi olur. Geçtiğimiz sene bir sel afeti yaşadık. Orası da bizim ve çok önemli. Seyyar kompresörlerimiz çok fazla çalışamadı. Yollarımızın yüzde 30 civarında asfalt, diğer yüzde 70’i kumlu yol. Bunlar da bir bakım istiyor. Çünkü çok ağır geçti. Bunlara çözüm olursa çok iyi olur diye düşünüyorum.”



“DİLEKÇE VERDİK AMA İLGİLENEN OLMADI”

Toplantıda söz alan Gödel Köyü Muhtarı Satı Harmandaoğlu, köylerinde telefon çekim sıkıntısı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu; “Benim köyüm Kastamonu’ya 10 kilometre mesafede. Telefon çekmeme olayı bizim köyümüzde de mevcut. Ben dilekçe verdim ama ilgilenen olmadı. 6-7 muhtar bir dilekçe daha verdik. Telefon çekmeme olayından çokça mağduruz. BU konuda çözüm bekliyoruz” dedi. Bizim oraya konulacak bir direk her yere hitap eder. Yüksek olduğumuz için her yeri görüyor.

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Merkez ilçeye bağlı başka bir köy muhtarı da; “Baz istasyonundan yararlanmak istiyorum. Yükseğe çıktığımda sadece telefon görüşmesi yapabiliyorum, onun haricinde hiçbir şekilde görüşme yapamıyorum. Ev telefonlarımız dahi bağlantımız da yok. Çok büyük sıkıtı yaşıyoruz, çözüm bekliyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, gelen talepleri ve şikayetleri dikkate aldıklarını dile getirerek, konuyu ilgili birimlere ileteceklerini dile getirdi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum