Kastamonu Merkez İlçe, 2’nci kademede;

Kastamonu Merkez İlçe, 2’nci kademede

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE) sıralaması 5 yıl aranın ardından yeniden yayınlandı....

SEGE verilerine göre Türkiye'deki ilçelerin gelişmişlik sıralaması da belli oldu. İl içindeki sıralamada birinci olan Kastamonu il merkezi, Türkiye genelinde ise 146’ıncı sırada yer aldı.

BİRİNCİ KADEMEDE İLÇEMİZ YOK

Sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen değişkenler kullanılarak ilçelerin gelişmişlik düzeyleri istatistiksel tekniklerle analiz edilmiş ve söz konusu birimlerin gelişmişlik sıralaması ortaya konduğu belirtilirken, çalışma sonucu oluşmuş gelişmişlik skorlarındaki doğal kırınımlar göz önünde bulundurularak ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldı.Türkiye'deki 973 ilçe 6 kademeye ayrılırken kriterlere göre Kastamonu’nun birinci kademede ilçesi bulunmuyor.

İL İÇİNDEKİ SIRALAMADA İLK 3 MERKEZ ABANA VE TOSYA OLDU

Kastamonu merkez ilçe ikinci kademe ilçe listesine girerken,Abana Tosya ve Seydiler ilçeleri üçüncü kademede yer aldı. Bozkurt İnebolu Taşköprü Devrekani Hanönü Çatalzeytin Daday Azdavay İhsangazi ilçeleri 4’ncü kademeye yerleşti. Ağlı, Cide, Küre, Araç, Pınarbaşı ilçeleri beşinci kademeye yerleşirken, Şenpazar ve Doğanyurt ilçeleri altıncı kademede yer aldı. İkinci kademe ilçeler arasında yer alan Kastamonu merkez ilçe, ülke genelindeki 973 ilçeyi kapsayan sıralamada 146’ncı sıraya yerleşti.  İl içi sıralamada ilk 3’ü Merkez (146), Abana (306) ve Tosya (364) ilçeleri oluşturdu.

Kastamonu’da en sonda yer alan Doğanyurt ilçesi 938’nci sırayla 6’ncı kademeye yerleşen iki ilçeden biri oldu. Ondan önce ise 870’nci sırayla Şenpazar ilçesi geldi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum